Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Στο “καναβάτσο” ο Παναθηναϊκός, όλα θα κριθούν στο Περιστέρι

Μεγάλη νίκη πανηγύρισε ο Ατρόμητος μέσα στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού για την φάση των “8” του Κυπέλλου Ελλάδος, κάνοντας έτσι ένα τεράστιο βήμα για την πρόκριση. 

Ο Φατίχ Τερίμ που παρέταξε τον Παναθηναϊκό στο τερέν με τέσσερα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, φάνηκε να έχει όρεξη στο πρώτο εικοσάλεπτο, δημιουργώντας φάσεις, έχοντας δοκάρι αλλά και γκολ. Έως εκεί όμως, με την ομάδα του Περιστερίου να βγάζει αντίδραση και να ισοφαρίζει στην πρώτη της καλή ευκαιρία στο ματς, παίρνοντας μέτρα από εκείνη την στιγμή και μετά, κρατώντας παραπάνω την μπάλα στα πόδια της, ενώ στην εκπνοή κατάφερε και ανέτρεψε το παιχνίδι.

“Κινητήριος μοχλός” για τους πράσινους στα πρώτα λεπτά ήταν ο νεοφερμένος Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος παίζοντας στα μεσοδιαστήματα και επιχειρώντας αρκετές κάθετες μπαλιές κατάφερνε να διασπά την άμυνα του Ατρομήτου, ενώ στο 8′ το δυνατό του σουτ με το δεξί τράνταξε το δοκάρι του Τσιντώτα. Τελικώς από πάσα του Μπακασέτα και γύρισμα του Τζούρισιτς, ο Αϊτόρ εκτέλεσε σωστά από το ύψος του πέναλτι και έβαλε μπροστά στο σκορ το “τριφύλλι”. Ο Παναθηναϊκός όμως σαν να επαναπαύθηκε από αυτό το γρήγορο γκολ και η εικόνα του έπεσε αισθητά στην συνέχεια, με τον Ατρόμητο μάλιστα να φέρνει στα ίσα το ματς στο 25′, όταν έπειτα από πολύ ωραία κάθετη πάσα του Γιουμπιτάνα, ο Έρλινγκμαρκ δεν κατάφερε σε πρώτο χρόνο να νικήσει τον Ντραγκόφσκι, ο οποίος έκανε μεγάλη επέμβαση, αλλά ήρθε ο Ανγκιέλσκι στο “ριμπάουντ” (στο όριο του οφσάιντ) για να κάνει το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι απελευθερώθηκαν από αυτό το 1-1, ξεκίνησαν να κρατάνε μπάλα και έψαχναν τρόπο να δημιουργήσουν φάσεις, ενώ στο 42′ έκαναν την ολική ανατροπή. Κόρνερ για τον Παναθηναϊκό, ψηλά η ομάδα του Τερίμ και ο Ατρόμητος στην κόντρα επίθεση έφυγε αστραπιαία, με τον Ρομπάιγ να “τροφοδοτεί” τον Γιουμπιτάνα ο οποίος ολομόναχος πλάσαρε σωστά τον Ντραγκόφσκι, στέλνοντας το ματς με αυτό το 1-2 στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός έκλεισε στα καρέ του τον Ατρόμητο, τον σφυροκόπησε αρκετά χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα την χαμένη εκτέλεση πέναλτι του Φώτη Ιωαννίδη στο 90’+. Σε μία ανύποπτη φάση ο Αζεβέδο προτίμησε να ασχοληθεί με τον Ιωαννίδη πάρα με την εξέλιξη της φάσης όπου η μπάλα παιζόταν σε τελείως διαφορετική μεριά, με τον στόπερ της ομάδας του Περιστερίου να χτυπά εκτός φάσης τον Έλληνα φορ και τον κ.Διαμαντόπουλο να δείχνει σωστά την “άσπρη βούλα”. Ο Έλληνας φορ έστησε την μπάλα στα έντεκα βήματα και έκανε εκτέλεση “α λα πανένκα”, με τον Τσιντώτα να αντιδρά σωστά και να σταματά την μπάλα, ενώ στο “ριμπάουντ” η μπάλα πήγε στο δοκάρι από τα πόδια του Ιωαννίδη. Από την πλευρά τους οι Περιστεριώτες χειρίστηκαν καλά το παιχνίδι, έκαναν καλή διαχείριση και άντεξαν στην πίεση και έφυγαν με ένα τεράστιο διπλό από το γήπεδο της Λεωφόρου, υποχρεώνοντας τον Φατίχ Τερίμ στην πρώτη του ήττα στον πάγκο των “πρασίνων”, ενώ παράλληλα σταμάτησε ένα σερί 7 νικών, έπειτα από την τελευταία ήττα που είχαν κάνει οι “πράσινοι” και πάλι από τον Ατρόμητο, στο Περιστέρι!

Μεγάλο ενδιαφέρον πλέον παρουσιάζει ο επαναληπτικός αγώνας σε μία εβδομάδα, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός πάει με το “μαχαίρι στα δόντια” στο Περιστέρι για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Ακαϊντίν, Ούγκο, Βιλένα, Μπακασέτας, Αράο, Αϊτόρ, Μαντσίνι, Τζούρισιτς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσιντώτας, Αθανασίου, Τσακμάκης, Αζεβέδο, Ιμερέκοβ, Έντερ, Έρλινγκμαρκ, Βρακάς, Γιουμπιτάνα, Ρομπάιγ, Ανγκιέλσκι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ