Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Σαμάτα και Κεσχρίντα, οι πρώτοι που μπήκαν στο αεροπλάνο της επιστροφής

Με απόλυτη επιτυχία συνεχίζουν οι “Έλληνες” (της Super League 1) του Κόπα Άφρικα την πορεία τους στο τουρνουά, με 6 στους 8 ποδοσφαιριστές να συνεχίζουν στην φάση των “16”, κάτι το οποίο δεν θα συμβεί όμως με τους Αλί Σαμάτα και Βατζντί Κεσχρίντα.

Ο Τυνήσιος μπακ του Ατρομήτου είδε την πατρίδα του να παίρνει την τελευταία θέση στον πέμπτο όμιλο της διοργάνωσης, κάτι που σίγουρα αποτέλεσε έκπληξη και πλέον γυρνά στο Περιστέρι. Πάντως, ο ίδιος δεν έχασε λεπτό στην διοργάνωση όντας βασικός για 90′ και στα 3 ματς που έδωσε η χώρα του, κόντρα σε Ναμίμπια (ήττα με 1-0), Μάλι (1-1) και Νότια Αφρική (0-0).

Ο δεύτερος που θα μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής με προορισμό όχι την Αθήνα, αλλά την Θεσσαλονίκη, είναι ο σέντερ φορ του ΠΑΟΚ, Αλί Σαμάτα. Ο σέντερ φορ του Δικεφάλου ήταν επίσης βασικός και στα 3 παιχνίδια που έδωσε το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα και αγωνίστηκε συνολικά 243′ έχοντας μάλιστα και μία ασίστ, στο μοναδικό γκολ της Τανζανίας στο τουρνουά. Πάντως ο φορ του ΠΑΟΚ στάθηκε πιο άτυχος από τον Κεσχρίντα καθώς η χώρα του μπορεί να ηττήθηκε στην πρεμιέρα από το Μαρόκο με 3-0, στη συνέχεια ωστόσο πλήρωσε το δεύτερο ματς με την Ζάμπια, όταν και προηγήθηκε η Τανζανία με 1-0 και δεν κατάφερε να πάρει την νίκη στο 88′, με την ομάδα της Ζάμπια να είναι από το 44′ με 10 παίχτες. Στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου το συγκρότημα του Σαμάτα έμεινε στο 0-0 κόντρα στο Κονγκό και κάπως έτσι κατέλαβε την τελευταία θέση του ομίλου.

Αμφότεροι οι δύο παίχτες θα τεθούν εκ νέου στα πλάνα των Ίλιτς και Λουτσέσκου αντίστοιχα και θα δώσουν επιπλέον λύσεις!

Στο τουρνουά συνεχίζουν με μεγάλη επιτυχία οι: Μουκουντί (ΑΕΚ), Ζίνι (ΑΕΚ), Εκόνγκ (ΠΑΟΚ), Αγκιμπού Καμαρά (Ατρόμητος), Ελ Κααμπί (Ολυμπιακός), Ουεντραόγκο (Πανσερραϊκός) από την Super League 1, αλλά και ο Χοσέ Μιράντα της Νίκης Βόλου (Super League 2) με την φανέλα της Ισημερινής Γουινέας. Τέλος, τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα πήρε και ο Γιόνας Μέντες (Γουινέα Μπισάου) ο οποίος αποτελεί τον δεύτερο στην ιεραρχία των  τερματοφυλάκων της Καλαμάτας στην Super League 2.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ