Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μιλγουόκι Μπακς: Η αλλαγή “σκυτάλης” στον πάγκο που μπορεί να τους κάνει μόνο καλύτερους

Η φυγή Γκρίφιν που έφερε τον Ρίβερς και κυριότερα αναπτερώνει τις ελπίδες που είχαν τα “ελάφια” για τη ν κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι Μιλγουόκι Μπακς πήραν χθες βράδυ μια απόφαση κακή φαινομενικά για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό αλλά αναγκαία για τη δική τους “υγεία”. Καθώς, το καλοκαίρι που ήταν μια περίοδος σημαντικών αποφάσεων για αυτούς φαίνεται πως πέρα από τη σπουδαία ανταλλαγή με πρωταγωνιστές τους Χόλιντεϊ και Λίλαρντ έκαναν και ένα μεγάλο λάθος. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την αναβάθμιση του κόουτς Γκρίφιν υπό τον δικό τους “μανδύα”. Ευτυχώς όμως κατάλαβαν ότι “αρμενίζουν στραβά” πολύ πριν αυτό να είναι κρίσιμο για εκείνους και πήραν την απόφαση να βάλουν τέλος στο πείραμα μετά από μόλις 43 αγώνες και όντας μαζί με τους Θάντερ και τους Τίμπεργουλβς στο 30-13 που είναι και το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ του NBA. Πίσω μόνο από τους Σέλτικς του 34-10.

Ας τα αφήσουμε όμως αυτά. Κι ας πάμε στα “φρεσκοφουρνισμένα κουλούρια”. Αυτά που ορίζουν ότι ο Ντοκ Ρίβερς είναι ο νέος εκλεκτός. Εκείνος που με την πλούσια εμπειρία του πρόκειται να βοηθήσει την ομάδα του Γουισκόνσιν να φτάσει εκεί που τόσο πολύ θέλει. Στην κορυφή του αμερικανικού πρωταθλήματος. Ώστε να ανανεώσουν και τις παλιές πια φωτογραφίες με το Naismith Trophy που στέκουν στα γραφεία να τους από το 2021 να τους θυμίζουν τα όχι και τόσο περασμένα μεγαλεία που στο χέρι τους είναι να ξανάρθουν όπως προείπαμε. Στην επιλογή του Ρίβερς παρά ταύτα δεν συνετέλεσε η ευκολία με την οποία φτάνει με τις ομάδες του στο τέλος. Παρότι τα έχει καταφέρει με τους Σέλτικς το 2008. Αντίθετα, την ιστορία ανάμεσα στον πρώην προπονητή των Σίξερς και τον νέο οργανισμό που θα εκπροσωπεί καθόρισε η ευκολία με την οποία οδηγεί τις ομάδες του πολύ κοντά στην “πηγή”. Η οποία βέβαια αποτελεί και το δικό του πρόβλημα σε ότι αφορά τα μειονεκτήματα του.

Κλείνουμε εξετάζοντας λίγο και την επιρροή του Γιάννη στις τελευταίες εξελίξεις. Αφού είναι μια ακόμα φορά αυτή που ενεπλάκη (αθόρυβα) στα πράγματα εισηγούμενος όπως φαίνεται την απομάκρυνση του Γκρίφιν που το περασμένο καλοκαίρι ήρθε και πάλι ως δική του επιλογή. Σημαντικό ρόλο στην νέα εισήγηση του Γιάννη έπαιξε πέραν της κατάστασης της ομάδας που αγωνιστικά είναι μέχρι στιγμής μέτρια και η σοβαρή προσπάθεια εκ μέρους του Αμερικανού προπονητή προκειμένου να αποδεσμευτεί ο Θανάσης. Όπως μας ενημέρωσε ο “insider” του NBA Κρις Χέινς.

Δείτε ακόμη:

Ντέμιαν Λίλαρντ: Ο άνθρωπος συνώνυμο της κρίσιμης στιγμής (video)

Λ.Α Κλίπερς: Παραμένει ο Λέοναρντ

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ