Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Australian Open: Το έκανε δικό του ο Σίνερ

Η εποποιία στην Αυστραλία, Ο Μεντβέντεφ που έχασε τη γη κάτω απ’ τα πόδια του και ο Γιανίκ που θα μπορούσε να λέγεται Όμηρος.

Με την εποχή της ισχυρής τριανδρίας του ανδρικού τένις να συνεχίζει αγέρωχη το διάβα της στο χρόνο, χάρη κυρίως στον σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς, συνεχίζει να καθίσταται σχεδόν αδύνατο για οποιονδήποτε άλλο να ανέβει στην κορυφή ενός εκ των Grand Slam που “λούζουν” με απέραντη “λάμψη” το καλεντάρι του αθλήματος. Για αυτό και έχει πολύ μεγάλη σημασία το γεγονός πως σήμερα τα κατάφερε ο Γιανίκ Σίνερ.

Ένας 22χρονος Ιταλός με τεράστιο “potential” και θέληση για τη νίκη που τον οδήγησε στη συγγραφή δύο επών ομοίων με εκείνα του Ομήρου ή μια λυσσαλέα προσπάθεια για την κατάληψη της κορυφής του δικού του προσωπικού Έβερεστ. Κι όλα αυτά μέσα σε δύο μέρες. Σαράντα οκτώ ώρες οι οποίες θα μπορούσαν και στην πραγματικότητα αναμενόταν να χωρέσουν την πνευματική κατάρρευση που συνεπάγεται ο άθλος ονόματι “νίκη απέναντι στον Τζόκοβιτς”, αλλά αντίθετα έγιναν συνώνυμο της “εκτόξευσης” που έστειλε το τρόπαιο του Αυστραλιανού Όπεν στα χέρια του νο. 4 της παγκόσμιας κατάταξης.

“Θύμα” του ήταν ο Ντανιήλ Μεντβέντεφ. Ο πολύ ψηλός και άκρως αντιπαθητικός Ρώσος που έφτασε για τρίτη φορά (2021, 2022, 2024) σε τέσσερα χρόνια στον τελικό του συγκεκριμένου τουρνουά αλλά έχασε ξανά. Και πάλι με ανατροπή (3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3). Όπως είχε συμβεί δύο χρόνια πριν. Όταν ο Ράφα Ναδάλ υπέταξε τον αντίπαλο του για να κατακτήσει το 21ο Grand Slam της καριέρας του. Σε μια ιστορική στιγμή για το σπορ.

Σε μια συγκυρία που μετά και μετά τη σημερινή ήττα έχει μετατρέψει τον Μεντβέντεφ σε έναν πεπειραμένο αθλητή που αδυνατεί να μεταφράσει το ταλέντο του σε τίτλους την ώρα της κρίσης και ενώ έχει μοχθήσει για να φτάσει μέχρι το τέλος και να έχει ισχυρό πλεονέκτημα στις περισσότερες περιπτώσεις..

Γεγονός βέβαια που δεν μειώνει την τεράστιας σημασίας επικράτηση του Σίνερ που μεγάλωσε από κάθε άποψη. Αφού κοίταξε στα μάτια ένα τους καλύτερους και τους κέρδισε κατά κράτος. Ενώ πριν είχε αποφύγει περίτεχνα και χάρη στο απύθμενο ταλέντο του την ήττα.

Κλείνουμε με την ευχή μέσα στους επόμενους μήνες να γράφουμε κάτι παρόμοιο με τα όσα ειπώθηκαν για τον Σίνερ και για τον Στέφανο Τσιτσιπά που αν και αγωνιστικά βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση ενός Grand Slam, πνευματικά έχει δρόμο ακόμα και για αυτό ταλαιπωρείται.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ