Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δίωξη σε Μπέο και Βόλο για τη ρατσιστική επίθεση στον Τετέι

Σοβαρός είναι πλέον ο κίνδυνος να χάσει στα δικαστήρια το ματς με την Κηφισιά ο Βόλος! 

 

Στον Αχιλλέα Μπέο, αλλά και τον σύλλογο της Μαγνησίας, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, για την ρατσιστική επίθεση στον Ανδρέα Τετέι της Κηφισιάς. Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ απειλείται με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από 3 μήνες έως 1 χρόνο… συν πρόστιμο 50.000 ευρώ, ο οποίος φαίνεται στο βίντεο να φωνάζει τη λέξη «μαϊμού», ενώ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να χάσει η ομάδα του Βόλου στα χαρτιά το ματς.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Ο Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος: α) του Αχιλλέα Μπέου και β) της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ.

Η Πειθαρχική Δίωξη ασκείται διότι την 11-2-2024 στην Καισαριανή Αττικής, όπου διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Κηφισιά – ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ για την 22η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Super League 1, ο Αχιλλέας Μπέος ως αξιωματούχος της ομάδας ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ διέπραξε σε βάρος άλλου περιφρονητική και ρατσιστική εξ αιτίας του χρώματός του πράξη, και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του ανωτέρω αγώνα αποκάλεσε τον ποδοσφαιριστή της ομάδας της Κηφισιάς Ανδρέα Τεττέι «μαϊμού».

Η ως άνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 18§§1, 2α΄, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ