Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Premier League: Οι υποψήφιοι των βραβείων του μήνα για τον Ιανουάριο

Ο Μπράντλεϊ που προσωποποιεί τη μάχη μέχρις εσχάτων και την αδάμαστη δυναμική του Κλοπ, ο Ντε Μπρούινε που ήταν το τελευταίο “κουτάκι” του Γκουαρντιόλα και ο Αντεμπάγιο που μαζί με τον Έντουαρντς προσπαθεί να φωτίσει το “άστρο” της Λούτον.

Τα βραβεία του Ιανουαρίου είναι δίχως αντίρρηση αυτά που κουβαλούν μαζί τους τις ωραιότερες ιστορίες πίσω από τα πρόσωπα που τα διεκδικούν. Για αυτό και δεν θα πούμε εδώ περισσότερα, αλλά μείνετε για να δείτε και να αισθανθείτε όσα σας δώσουν οι επόμενες γραμμές.

Προπονητής του Μήνα

Photo credits: Premier League (IG account)

Ο Ιανουάριος ήταν ένας μήνας ο οποίος αναμφίβολα καθορίστηκε από έναν άνθρωπο που κάθεται στην άκρη του πάγκου και μάλιστα με δύο τρόπους. Μιλάμε βέβαια για τον Γιούργκεν Κλοπ. Τον θρυλικό πια προπονητή της Λίβερπουλ που αφού την οδήγησε με μαεστρία στο 3/3 και την κρατά ακόμα πρώτη, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί απ’ το “τιμόνι” της όντας πνευματικά κατάκοπος. Κλέβοντας έτσι τη δόξα από τον Αρτέτα που συνεχίζει να δείχνει το δρόμο στην Άρσεναλ, τον Γκουαρντιόλα που ανάβει πάλι τους “κινητήρες” της Σίτι και πολύ περισσότερο τον Ρομπ Έντουαρντς που ζει (τηρουμένων των αναλογιών) το δικό του “παραμύθι” κοουτσάροντας τη Λούτον.

Ποδοσφαιριστής του Μήνα

Photo credits: Premier League (IG account)

Όπως συνηθίζεται πλέον η συγκεκριμένη χωρίζει την “πίτα” σε περισσότερα κομμάτια από την προηγούμενη και για άλλη μια φορά αυτό συμβαίνει δικαίως. Διότι, έχουμε τον Ελάιτζα Αντεμπάγιο του χατ τρικ απέναντι στη Μπράιτον, τον Κόνορ Μπράντλεϊ (1 γκολ, 2 ασίστ) που είναι το νέο κόκκινο “μαργαριτάρι”, τον Ντιόγκο Ζότα (3 γκολ, 2 ασίστ), τον Γκάμπριελ Μανγκαλάες (1 γκολ, 1 clean sheet), τον αναγεννημένο Ριτσάρλισον (2 γκολ) και πάνω απ’ όλα τον Κέβιν Ντε Μπρούινε που γύρισε με γκολ και ασίστ στο δύσκολο πέρασμα από το “St. James’ Park”.

Γκολ του Μήνα

Photo credits: Premier League (IG account)

Όπως και παραπάνω έτσι και εδώ υπάρχει μια πολύ σημαντική διαφορά από τις προηγούμενες φορές που ασχοληθήκαμε με τα “Γκολ του Μήνα”. Καθώς όλα υπήρξαν ιδιαίτερα σημαντικά στη ροή των αγώνων που επετεύχθησαν. Για παράδειγμα, οι Μπερνάρντο Σίλβα, Μπομπ και Γκόρντον έδωσαν είτε προβάδισμα είτε νίκη στην ομάδα τους. Ο πρώτος με τακουνάκι στην απέναντι γωνία από πλάγια θέση στη μικρή περιοχή, ο δεύτερος με αστραπιαίο σλάλομ και εκτέλεση σε άδεια εστία και ο τρίτος με ένα πλασέ υψηλότατης ποιότητας απέναντι σε έναν από τους καλύτερους αμυντικούς της σύγχρονης εποχής. Ακολούθως, τα ίδια περίπου ισχύουν και για τα υπόλοιπα τέρματα της κατηγορίας που αν και μοιάζουν πολύ μεταξύ τους διακρίνονται το καθένα για την κλάση του παίκτη που εκτελεί κάθε φορά. Μέσα σ’ όλα βέβαια τη δική του ιδιαίτερη θέση κατέχει το πιο σεντερφορίσιο από τα τέρματα του μήνα. Αυτό που ήρθε από το στήθος και τα πόδια του Νιλ Μωπαί απέναντι στη Φόρεστ για να δώσει τη νίκη στις “σφήκες” της Μπρέντφορντ.

Απόκρουση του Μήνα

Photo credits: Premier League (IG account)

Αν υπάρχει μια κατηγορία που είναι πραγματικά δύσκολο να βρεις τον νικητή για αυτό το μήνα, αυτή είναι η “Απόκρουση του Μήνα”. Κι αυτό γιατί στις περισσότερες αποκρούσεις που μπορείτε να δείτε στα προφίλ της Premier League σε Instagram και YouTube, οι τερματοφύλακες αποσοβούν σουτ αξίας συνήθως μεγαλύτερης του 1 xGoal. Πειστήρια του ισχυρισμού αυτού μάλιστα αποτελούν η προσπάθεια του διπλού Ντουμπράβκα απέναντι στον Ντάργουιν Νούνιεζ και εκείνη του Εμιλιάνο Μαρτίνεζ έναντι του Ντομινίκ Κάλβερτ Λιούιν που κράτησε και το μηδέν και το βαθμό για την ομάδα του.

Δείτε ακόμη:

Premier League: Τα βραβεία του μήνα Δεκεμβρίου

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ