Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Premier League: Τα βραβεία του μήνα Δεκεμβρίου

Το “κομψοτέχνημα” της Άστον Βίλα, ο Ντομινίκ Σολάνκε και τα “φτερά” της Μπόρνμουθ, ο Αλέξις Μακ Άλιστερ με το σουτ που έμοιαζε “ρουκέτα” και ο Γουές Φοντέρινγχαμ που την είδε αστυνόμος.

Είναι πολύ ωραίο να βλέπει κανείς να επιβραβεύεται μια ωραία ιστορία όπως αυτή της Άστον Βίλα. Έστω κι αν πρόκειται για ένα μικρό “παράσημο” για μια ομάδα που ήρθε δεύτερη στην ετήσια καταμέτρηση βαθμών της Premier League με τον πελώριο για τα δεδομένα της αριθμό 85 να συνοδεύει τ’ όνομα της. Αντίστοιχα αρκετό είναι το βραβείο του “Παίκτη του Μήνα” για τον Ντομινίκ Σολάνκε που τον Δεκέμβριο βίωσε την αγωνιστική του “έκρηξη” με συμβολή στο 43% (6/14) των τερμάτων της ομάδας του δίνοντας της την ώθηση που χρειάζεται για να φύγει από τις τελευταίες θέσεις και να κοιτάζει με αξιώσεις την πρώτη δεκάδα. Στην κορυφή της οποίας βρίσκεται η “αλύγιστη” Λίβερπουλ. Η ομάδα με τη φανέλα της οποίας ο Αλέξις Μακ Άλιστερ επινόησε και πέτυχε ένα άκρως “αθλητικό” και σχεδόν παράνομο τέρμα απέναντι στη Φούλαμ. Για να φτάσουμε στον τελευταίο θριαμβευτή του κειμένου μας, Γουές Φοντέρινγχαμ με τις “τροχονομικές” ανησυχίες. Περισσότερα παρακάτω.

Προπονητής του Μήνα – Ουνάι Έμερι

Photo credits: Premier League (IG account)

Ο Ουνάι Έμερι ήταν ο μεγάλος νικητής του βραβείου για τον καλύτερο μάνατζερ του μήνα. Γεγονός που θα μπορούσε να αποτελεί έκπληξη αν αναλογιστούμε ότι υπήρξαν και υποψήφιοι συνάδελφοι του χωρίς ήττα το Δεκέμβριο. Αλλά αυτό πιθανότατα εκλείπει αν ανακαλέσουμε όσα πέτυχε ο Έμερι με την “ταπεινή” Βίλα σε όλη τη διάρκεια του 2023 ή τον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος. Επιτεύγματα για τα οποία φαίνεται πως τιμήθηκε εμμέσως ο Ισπανός αναμορφωτής των “χωριατών”.

Παίκτης του Μήνα – Ντομινίκ Σολάνκε

Photo credits: Premier League (IG account)

Η παρουσία του Ντομινίκ Σολάνκε εδώ συνδέεται με κάποιο τρόπο και με την παραπάνω κατηγορία. Καθώς, ήταν ένας εξ’ αυτών που με τα γκολ του “έκοψε” βαθμούς από τον Ουνάι Έμερι και την “αδάμαστη” Άστον Βίλα του. Βέβαια ο Άγγλος επιθετικός δεν βραβεύθηκε για αυτό. Αλλά για το αξιοθαύμαστο ποσοστό (55%) που κατάφερε μετά τα 6 εύστοχα σουτ σε 11 προσπάθειες που βρήκαν τον επιζητούμενο στόχο.

Γκολ του Μήνα – Αλέξις ΜακΆλιστερ

Photo credits: Premier League (IG account)

Η αλήθεια είναι ότι το τέρμα του Αλέξις Μακ Άλιστερ αποτέλεσε από την αρχή την κορυφαία υποψηφιότητα για τον συγκεκριμένο μήνα. Η σκέψη, η απόσταση και η κατάληξη δεν άφηναν πολλά περιθώρια στους υπόλοιπους για αμφισβήτηση. Καθιστώντας ουσιαστικά την επικράτηση του προδιαγεγραμμένη κι απολύτως κατανοητή.

Απόκρουση του Μήνα – Γουές Ποτέριγχαμ

Photo credits: Premier League (IG account)

Η επιβράβευση του Γουές Φοντέρινγχαμ έρχεται ως “απότοκο” του στοπ που αυτός έβαλε στον Μοχάμεντ Σαλάχ σε μια φάση όπου ο Αιγύπτιος ακραίος επιθετικός της Λίβερπουλ σούταρε με όλη του τη δύναμη βρίσκοντας τη μπάλα εν κίνηση μετά από “συστημένη” εκτέλεση κόρνερ της ομάδας του. Βάζοντας έτσι δύσκολα λόγω της μορφολογίας της φάσης πολύ δύσκολα στις υπόλοιπες, επίσης αξιόλογες, περιπτώσεις.

Δείτε ακόμη:

Premier League: Τα βραβεία του μήνα Νοεμβρίου

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ