Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Συνέντευξη στον βοηθό προπονητή της Μπαμ FC, Θάνο-Ραφαήλ Σαρηγιαννίδη

Ο «Αθλητικός κόσμος» είχε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει τον βοηθό προπονητή της Μπαμ FC Θάνο – Ραφαήλ Σαρηγιαννίδη. Γεννημένος στις 9/10/2002, Ο Θάνος ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο από μικρό παιδί και συγκεκριμένα στην ομάδα Έσπερος Τερψιθέας, ενώ αγωνίστηκε και στην Κ15 και Κ17 της ομάδας Αστέρας Αμπελοκήπων. Τα τελευταία χρόνια, ο Θάνος ασχολείται με την προπονητική και έχει καταφέρει να προπονήσει στους Κανονιέρηδες (ομάδα Α’ Τοπικού) ως βοηθός προπονητή, καθώς επίσης και την Κ6 και Κ8 της ομάδας, στον Παναθηναϊκό Θεσσαλονίκης, ενώ επιπρόσθετα έχει συνεργαστεί με εταιρίες ατομικών προπονήσεων, όπως την High Performance Training και την Lead Performance. Την φετινή χρονιά, ο Θάνος αποτελεί τον βοηθό προπονητή για την ομάδα της Μπαμ FC.

Η Μπαμ FC είναι ένα νέο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ, στο τοπικό πρωτάθλημα που θέλει να φέρει την επανάσταση μέσω του διαδικτύου. Το πρότζεκτ αυτό εσύ το γνώριζες πέρσι ή ήταν κάτι που το έμαθες όταν σου ήρθε η επίσημη πρόταση για να γίνεις βοηθός προπονητή της ομάδας;

  • «Η ομάδα είχε ανεβάσει ένα βίντεο που ανέφερε ότι ψάχνουν βοηθό προπονητή ( η διαδικασία ήταν να συμπληρώσεις μια φόρμα και έπειτα θα σε καλούσε ο προπονητής ώστε να μιλήσετε). Εγώ δεν έστειλα την φόρμα αν και το σκέφτηκα. Με τον προπονητή είχαμε ξαναμιλήσει στην αρχή του πρότζεκτ σχετικά με μία άσκηση που χρησιμοποίησε και μου είχε αρέσει! Έτσι λοιπόν έλαβα ένα μήνυμα από τον ίδιο που μου είπε ότι θυμόταν που είχαμε μιλήσει και ήθελε να με ρωτήσει αν με ενδιέφερε η θέση . Βρεθήκαμε λοιπόν για να μιλήσουμε , μου είχε πει βέβαια ότι επειδή είχε να δει πολύ κόσμο ίσως αργήσει να μου απαντήσει και μετά από έναν μήνα περίπου με πήρε τηλέφωνο και μου είπε την φράση ” είσαι έτοιμος να αναλάβεις”»;

Εμείς οι θαυμαστές βλέπουμε την Μπαμ Fc μέσω του διαδικτύου και παρακολουθούμε ότι το κλίμα που επικρατεί είναι πολύ ευχάριστο. Από κοντά είναι όντως το ίδιο ευχάριστο ή ακόμα περισσότερο;

  • «Το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Όλα τα παιδιά έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους και νοιάζονται ο ένας για τον άλλον».

Φέτος η ομάδα πάει ”τραίνο” και είναι σίγουρα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μέχρι που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η Μπαμ FC;

  • «Δυστυχώς ερχόμαστε από μια ήττα από τον Μέγα Αλέξανδρο ( 28/1 ) μέσα στο γήπεδο του , η οποία μόνο ώθηση μπορεί να μας δώσει ώστε να τα δώσουμε όλα με σκοπό να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και φέτος».

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Πέρα από τους θαυμαστές, η Μπαμ FC έχει και πολλούς ‘’haters’’. Δυστυχώς μέσω κάποιων βίντεο, παρακολουθήσαμε κάποιες άσχημες εικόνες με τους οπαδούς αντίπαλων ομάδων. Δεδομένου ότι είστε μία νεανική ομάδα, πόσο σας επηρεάζει αυτό και πως το διαχειρίζεστε;

  • «Οι οπαδοί των άλλων ομάδων είναι απόλυτα λογικό να υποστηρίζουν την ομάδα τους, να την εμψυχώνουν και να χαίρονται με την νίκη τους αλλά και να στεναχωριούνται με την ήττα τους. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι , το πρόβλημα ξεκινάει γιατί πολύ το ξεχνάνε αυτό. Η ομάδα είναι πολύ ενωμένοι, πόσο μάλλον σε τέτοιες κατάστασης, μας κάνουν να δενόμαστε ακόμα πιο πολύ».

Εσύ ξεκίνησες ως ποδοσφαιριστής. Η μετάβαση σου σε προπονητή ήταν κάτι το οποίο το ήθελες ή προέκυψε ξαφνικά στην ζωή σου;

  • «Ποδόσφαιρο παίζω από μικρό παιδί, ήθελα να καταφέρω να αγωνιστώ σε επαγγελματικό επίπεδο. Μόλις τελείωσα το σχολείο είχα επικοινωνία με την ΞΆΝΘΗ για να ξεκινήσω δοκιμαστικά προετοιμασία με την ομάδα της K19 όμως δεν ολοκληρώθηκε καθώς η ομάδα τιμωρήθηκε και υποβιβάστηκε κατηγορία. Το διάστημα αυτό αντιμετώπισα ένα τραυματισμό στο γόνατο και η μόνη λύση για να συνεχίσω το ποδόσφαιρο ήταν το χειρουργείο , το οποίο δεν το έκανα και σταμάτησα. Και έτσι αποφάσισα ότι μπορώ να συνεχίσω σαν προπονητής καθώς πάντα μου άρεσε».

Πες μας έναν προπονητή που θαυμάζεις και εξήγησε μας τι είναι αυτό που σε ελκύει πάνω του και ποιο στοιχείο του θα ήθελες να ‘’υιοθετήσεις’’;

  • «Προσπαθώ να παίρνω τα καλά στοιχεία από τον κάθε προπονητή και να τα υιοθετώ. Ξεχωρίζω τον προπονητή της Liverpool τον Κλοπ για τον τρόπο τον οποίον αντιλαμβάνεται το άθλημα».

 Πως ένιωσες όταν σου έγινε επίσημη πρόταση από την  Μπαμ FC. Είπες γρήγορα το ”Ναι” ή υπήρχε κάποιο θέμα που σε προβλημάτιζε.

  • «Η αλήθεια είναι ότι επειδή είχε περάσει καιρός που δεν είχα κάποια ειδοποίηση δεν το περίμενα, είχα ενθουσιαστεί αλλά ταυτόχρονα ήμουν και προβληματισμένος. Ζήτησα λοιπόν χρόνο μέχρι να απαντήσω, γιατί υπήρχαν κι άλλες προτάσεις».

Πέρα από το ευχάριστο κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, τι άλλο ξεχωριστό στοιχείο υπάρχει που σε ελκύει και σε ωθεί στο να βάζεις περισσότερους στόχους;

  • «Πέρα από το εξαιρετικό κλίμα, υπάρχει άριστη συνεργασία με τον Μανώλη, πολλές φορές σκεφτόμαστε το ίδιο πράγμα! Από κει και πέρα το επίπεδο των ποδοσφαιριστών είναι αρκετά καλό και αυτό σε ωθεί ώστε να βάζεις περισσότερους στόχους».

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο και άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο

Μίλησέ μας για μερικούς ανθρώπους οι οποίοι σε βοήθησαν και ενδεχομένως συνεχίζουν να σε βοηθάνε και να σε στηρίζουν πάνω στο κομμάτι της προπονητικής.

  • «Πέρα από την οικογένειά μου που ήταν το έναυσμα ώστε να αρχίσω και να συνεχίσω ως και τώρα, με βοήθησε πάρα πολύ ο Στέφανος Γιόγος που τον είχα καθηγητή στη σχολή μου και έπειτα συνεργαστήκαμε στον Παναθηναϊκό Θεσσαλονίκης, στην high performance training και στην lead Performance ,πολύ καλός άνθρωπος, με βοήθησε από την πρώτη στιγμή, μου έδωσε ευκαιρίες και με συμβούλεψε όσες φορές τον χρειάστηκα. Ο Φώτης Μούντας που ήμασταν μαζί στην να ακαδημία κανονιέρηδες , όπου ήμουν και βοηθός του στο αντρικό τμήμα. Τέλος στο Παναγιώτη Τσάκαλο που με τον οποίο αν και δεν συνεργαστήκαμε βοήθησε πολύ στο να πιστέψω στις δυνατότητές μου!».

Ποιους μελλοντικούς στόχους και απαιτήσεις έχει ο Θάνος για το μέλλον του και μέχρι που θα ήθελες να φτάσεις;

  • «Μου αρέσει να ζω στο παρόν, να το απολαμβάνω. Στόχος είναι το πρωτάθλημα και έπειτα αν και κλισέ, ”ταβάνι είναι ο ουρανός».

Θάνο σε ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε μόνο τα καλύτερα για το μέλλον σου!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ