Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αποκλειστικά στον «Αθλητικό Κόσμο» ο Κόστα Άλεξιτς: «Να κάνω το βήμα παραπάνω»

Αποκλειστικά στον «Αθλητικό Κόσμο» και τον Μαστραντώνη Κωνσταντίνο, μίλησε ανοιχτά ο επιθετικός του Πανσερραϊκού και ένας από τους διακριθέντες στη Super League την φετινή σεζόν, Κόστα Άλεξιτς. 

 

Όταν ήρθες στην Ελλάδα προσαρμόστηκες εύκολα; Σε βοήθησε κάποιος;

«Όσον αφορά τη ζωή προσαρμόζομαι εύκολα, αλλά στο ποδόσφαιρο νομίζω ότι χρειάζομαι χρόνο. Επειδή ήρθα στο πρωτάθλημα στην Ελλάδα μετά από παύση, χωρίς προετοιμασία,  χρειαζόμουν χρόνο. Όλοι οι άνθρωποι γύρω μου με βοήθησαν πολύ, από φίλους μέχρι προσωπικό στον προηγούμενο μου σύλλογο τον Ηρακλή».

Πώς νιώθεις που ξεχωρίζεις με τις εμφανίσεις σου στο φετινό πρωτάθλημα; 

«Είμαι πάντα ευγνώμων και ταπεινός, οπότε θα πω αφενός ότι είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση μου, αφετέρου όχι. Δείχνω στον εαυτό μου, ότι μπορώ να παίξω σε πρώτης κατηγορίας πρωτάθλημα, δεν είμαι χαρούμενος όμως αν τελειώσει η σεζόν και έχω 2-3 γκολ επιπλέον. Ρεαλιστικά  είμαι πιο χαρούμενος αυτή τη στιγμή, αλλά έχουμε 8-9 ακόμα παιχνίδια. Για την πρώτη σεζόν σε υψηλό επίπεδο σαν επιθετικός, τα πράγματα πάνε καλά».

Ποια είναι η άποψή σου για τους αγώνες χωρίς φιλάθλους;

«Για μένα είναι καταστροφική απόφαση της κυβέρνησης, αλλά είναι κάτι που πρέπει να σεβαστούμε. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι για τους φιλάθλους και φυσικά θα κάνουμε τη δουλειά μας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Τα παιχνίδια όμως δεν έχουν αυτό το πάθος και την αδρεναλίνη όπως όταν παίζεις μπροστά σε οπαδούς». 

Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Οι στόχος  μου για το μέλλον είναι να παραμείνω στη Superleague και να τερματίσω στην καλύτερη δυνατή θέση στον πίνακα (συλλογικά με την ομάδα). Προσωπικός μου, να προσπαθήσω να πετύχω περισσότερα γκολ και να κάνω μεταγραφή το καλοκαίρι, να βοηθήσω στην ομάδα, αλλά και να κάνω ένα μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα μου».

Ποιο ήταν το είδωλό σου;

«Το πρώτο μου είδωλο ήταν ο τωρινός προπονητής του Ατρόμητου, ο Σάσα Ίλιτς. Θρύλος της Παρτιζάν. Αλλά γενικά τα είδωλά μου είναι οι γονείς μου».

 

Πώς βλέπεις τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του Πανσερραϊκού;

«Νομίζω ότι ο Πανσερραϊκός είναι μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο φετινό πρωτάθλημα. Με πλήρη σεβασμό με όλες τις ομάδες και τους παίκτες, νομίζω ότι είμαστε ομάδα που το 70% των παικτών προέρχεται από την δεύτερη κατηγορία. Πολλοί παίκτες χωρίς εμπειρία σε υψηλό επίπεδο, οι περισσότεροι Έλληνες παίκτες στην ομάδα και ίσως η νεότερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Επομένως κατά τη γνώμη μου δείχνουμε καλή απόδοση και επίσης ο σύλλογος αφήνει καλές εντυπώσεις στην Ελλάδα, που θεωρώ πως είναι πολύ καλό». 

Ευχαριστούμε θερμά τον Κόστα Άλεξιτς για την αμεσότητα και την διάθεση να μας παραχωρήσει την συνέντευξη. Του ευχόμαστε ολόψυχα ότι καλύτερο!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ