Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ευκαιρία να πάρουν ένα κομμάτι από το Παρίσι (Video)

Ένα κομμάτι από τον Πύργο του Άιφελ, θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μαζί τους Ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες, καθώς τα 5.084 μετάλλια που θα απονεμηθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι θα περιέχουν μέσα κομμάτια από το σίδερο του παριζιάνικου μνημείου. 

 

Όπως τόνισε ο Θιρί Ρεμπούλ, καλλιτεχνικός διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου 2024, η ιδέα είναι να συνδεθούν οι Αγώνες με σύμβολα από τη Γαλλία:

«Το απόλυτο σύμβολο του Παρισίου και της Γαλλίας είναι ο Πύργος του Άιφελ. Είναι μια ευκαιρία για τους αθλητές να πάρουν μαζί τους ένα κομμάτι από το Παρίσι».  

 

Σχεδιασμένα από τον κοσμηματοπώλη Maison Chaumet, τα εξάγωνα μετάλλια των 18 γραμμαρίων, που αντιπροσωπεύουν το σχήμα της Γαλλίας, είναι κατασκευασμένα από σίδηρο που ελήφθη από τον Πύργο κατά τη διάρκεια προηγούμενων ανακαινίσεων και στη συνέχεια αποθηκεύτηκαν για χρόνια σε μια αποθήκη της οποίας η τοποθεσία είναι μυστική. Τα θραύσματα από τον Πύργο του Άιφελ είναι στο κέντρο των χρυσών, αργυρών και χάλκινων μεταλλίων, με αυλακώσεις που παραπέμπουν σε ακτίνες φωτός που εκρήγνυνται προς τα έξω, βγαλμένο από σχέδιο τιάρας στα αρχεία του οίκου Chaumet. 

Στο πίσω μέρος των μεταλλίων θα είναι η αρχαιοελληνική θεά Νίκη με την Ακρόπολη στη μία μεριά και τον Πύργο του Άιφελ στην άλλη. Στα μετάλλια των Παραολυμπιακών Αγώνων θα απεικονίζεται ο Πύργος του Άιφελ από κάτω και θα έχουν σφραγίδα με το «Παρίσι 2024».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ