Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Premier League: Οι υποψήφιοι για τα βραβεία του μήνα Φεβρουαρίου

Ο Αρτέτα που δείχνει τι μπορεί να κάνει μέσα από το αήττητο της Άρσεναλ, ο Φόντεν που “ξεσάλωσε”, ο Νούνιες που “ζωγράφισε” απέναντι στη Μπρέντφορντ και ο Μαρτίνεζ που μας έδειξε για ακόμα μια φορά τι σημαίνει “φύλακας άγγελος”.

Όπως θα δείτε παρακάτω, οι επιλογές κάθε “section” για τον μήνα Φεβρουάριο ανταποκρίνονται πλήρως στην πλούσια δράση που απολαύσαμε τον Φεβρουάριο ο οποίος μας “χόρτασε” σπουδαίες εμφανίσεις, πανέμορφα γκολ και εξαιρετικές αποκρούσεις.

Προπονητής του Μήνα 

Photo credits: Premier League (IG account)

Η ενότητα του “Προπονητή του Μήνα” είναι σαφέστατα η πιο “φτωχή” από τις τέσσερις που πρόκειται να εξετάσουμε. Όμως υπάρχει λόγος για αυτό. Καθώς οι τρεις υποψήφιοι δεν άφησαν για πολύ την “πόρτα” ανοιχτή. Καθώς και οι τρεις τους κινήθηκαν μεταξύ του απόλυτου και περίπου αυτού. Με τον Μικέλ Αρτέτα βέβαια να ξεχωρίζει σε αυτό το “σπρίντ” πετυχαίνοντας το τέλειο (4/4) και παράλληλα έναν εκπληκτικό συντελεστή τερμάτων (18-2) που σίγουρα βάζουν δύσκολα σε Γκουαρντιόλα (4/5, 8-2) και Τεν Χαγκ (4/5, 12-6) αποτελώντας την κατάλληλη “σπίθα” για μια ακόμα όμορφη μάχη.

Ποδοσφαιριστής του Μήνα

Photo credits: Premier League (IG account)

Σε ότι έχει τώρα να κάνει με τον “Ποδοσφαιριστή του Μήνα”, τα πράγματα μπορεί να περιπλέκονται λίγο λόγω των πολλών προσώπων, αλλά σίγουρα όσα έκανε ο Φιλ Φόντεν (4 γκολ, 12 δημιουργημένες ευκαιρίες) δύσκολα δεν θα του δώσουν το βραβείο. Τέλος όμως η προοικονομία. Πάμε και στους υπόλοιπους, οι οποίοι δεν έκαναν και λίγα. Αφού ο Ζοάο Γκόμες που βρίσκεται δίπλα στον Άγγλο “winger” πρόσφερε, αν μη τι άλλο, σημαντικά (2 γκολ, 1 ασίστ, 13 επιτυχημένα τάκλιν) στους Γουλβς όπου αγωνίζεται. Για να προχωρήσουμε μετά στον Πασκάλ Γκρος (1 γκολ, 4 ασίστ, 17 δημιουργημένες ευκαιρίες) που “σεληνιάστηκε” αυτό το μήνα, τον Ράσμους Χόιλουντ που έδειξε να βρίσκει ρυθμό (5 γκολ, 1 ασίστ) αν και λίγο μετά τραυματίστηκε, τον Ροντρίγκο Μουνίθ (4 γκολ, 3 δημιουργημένες ευκαιρίες), τον Μπουκάγιο Σάκα (6 γκολ, 5 δημιουργημένες ευκαιρίες) και τέλος τον εκπληκτικό φέτος Όλι Γουάτκινς (4 γκολ, 2 ασίστ) που έχει φορέσει τη μπέρτα του σούπερ ήρωα και οδηγεί την συγκλονιστική φέτος Άστον Βίλα όσο πιο ψηλά μπορεί.

Γκολ του Μήνα

Photo credits: Premier League (IG account)

Αρκετά ωστόσο με τα στατιστικά. Πάμε στις κατηγορίες που προάγουν το “wowness”. Πρώτα τα γκολ. Εκεί όπου ο Κόμπι Μεϊνού μας συστήθηκε με ένα μπασκετικό “coast to coast” που τελείωσε με τη μπάλα στα δίχτυα του Σα. Ενώ ο “φιλότεχνος” Ριτσάρλισον έδειξε πια να βρίσκει τον εαυτό του και το εξέφρασε αυτό σκοράροντας απέναντι στην πρώην. Για να έρθει μετά η σειρά του επελαύνοντα Ζοάο Πέδρο και του κομβικότατου Ντέκλαν Ράις που όπως ο Τζέφερσον Λέρμα και ο Έμερσον Παλμιέρι έτσι κι αυτός έστειλε τη μπάλα στα παραθυράκι του αντιπάλου γκολκίπερ προσπαθώντας να υπερκεράσει το “εμπόδιο” που ονομάζεται Ντάργουιν Νούνιεζ. Καθότι ο Ουρουγουανός με το πανέξυπνο και τρομερά “γλυκό” σκάψιμο του δίκαια μοιάζει φαβορί. Διότι έκανε το διαφορετικό. Εκεί που σπάνια βλέπεις γιατί σπάνια τολμάς. Κι αφού είπαμε όλα αυτά, σας δίνουμε το ελεύθερο να μας “κατηγορήσετε” ότι “μαυρίσαμε” τον Τζόρνταν Αγίου που σε σύγκριση με τους υπόλοιπους έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με τον απλούστερο τρόπο.

Απόκρουση του Μήνα

 

Photo credits: Premier League (IG account)

Δείτε ακόμη:

Premier League: Τα βραβεία του μήνα Ιανουαρίου

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ