Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Premier League: Τα βραβεία του μήνα Ιανουαρίου

Η Λίβερπουλ με την κυριαρχία σε παίκτη και προπονητή, ο Μπομπ που έδειξε κάτι από τις δυνατότητες του και ο Πίκφορντ που προσπαθεί να σώσει ότι σώζεται.

Τα βραβεία του Ιανουαρίου αν από κάτι χαρακτηρίζονται, αυτό είναι το έντονο κόκκινο χρώμα τους που μπλέκεται με λίγες πινελιές γαλάζιου και μωβ για να συνθέσει έτσι με ακρίβεια το τοπίο του πρώτου αγωνιστικού μήνα του νέου έτους. Λεπτομέρειες στις παραγράφους που ακολουθούν.

Προπονητής του Μήνα – Γιούργκεν Κλοπ 

Photo credits: Premier League (IG account)

Ο Ιανουάριος είναι, όπως είπαμε και στην παρουσίαση των υποψηφιοτήτων, ένας μήνας που χαρακτηρίστηκε από τον Γερμανό. Πρώτα αγωνιστικά. Καθώς η ομάδα του φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ καθέναν από τους τρεις αντιπάλους της. Και έπειτα εξωαγωνιστικά. Αφού λύγισαν και οι πιο σκληροί από την εγκαρδιότητα με την οποία επικοινώνησε ο προπονητής των “reds” το δικό του “step down” από τον κόκκινο πάγκο. Διαμορφώνοντας έτσι συνθήκες υπό τις οποίες η επικράτηση του κατέστη κάτι παραπάνω από δεδομένη.

Παίκτης του Μήνα – Ντιόγκο Ζότα

Photo credits: Premier League (IG account)

Ο Πορτογάλος ήταν ο “στυλοβάτης” της Λίβερπουλ σε ένα διάστημα που έχασε πολλούς ποδοσφαιριστές της για σημαντικά διαστήματα. Με αποτέλεσμα τα δύο γκολ και οι δύο ασίστ του σε τρεις αγώνες να αποδειχθούν κομβικά και να του να χαρίσουν εν τέλει το βραβείο.

Γκολ του Μήνα – Όσκαρ Μπομπ

Photo credits: Premier League (IG account)

Ο νεαρός Νορβηγός που θεωρείται από τους ειδικούς το επόμενο “next big thing” του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αλλά και αυτού της χώρας του, χρειάστηκε μόλις μια φάση για να μας δείξει μεγάλο μέρος του ταλέντου του. Κωλώντας τη μπάλα στο πόδι του και κάνοντας σλάλομ μετά από μια μια εξαιρετική μπαλιά του Ντε Μπρούινε που εξέθεσε ολόκληρη την άμυνα της Νιούκαστλ.

Απόκρουση του Μήνα – Τζόρνταν Πίκφορντ

Photo credits: Premier League (IG account)

Ο Άγγλος κίπερ της Έβερτον αλλά και των “τριών λιονταριών” απογειώθηκε στο πρόσφατο παιχνίδι των “ζαχαρωτών” με τη Φούλαμ στο “Craven Cottage” αρπάζοντας και το βραβείο καθώς έδιωχνε τη μπάλα και τον κίνδυνο.

Δείτε ακόμη:

Premier League: Τα βραβεία του μήνα Δεκεμβρίου

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ