Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Νίκη… κατηγορίας με Ουάρντα ο Πανσερραϊκός επί του Αστέρα!

Τη νίκη στην έδρα του μετά από περίπου τέσσερις μήνες (!) (06/11/23 με ΟΦΗ 2-1), κατέκτησε ο Πανσερραϊκός απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με 2-1 έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Αιγύπτιο, Αμρ Ουάρντα ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ των “λιονταριών” χαρίζοντας μια σπουδαία νίκη στους Σερραίους. Μια νίκη η οποία ήρθε μεν δύσκολα έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, αλλά την ήθελαν πάση θυσία οι Σερραίοι έτσι ώστε να τερματίσουν όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία και να μπουν με σχετική… άνεση στα play out!

 

Οι «κόκκινοι» ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα από τους Αρκάδες, δημιουργώντας καλές φάσεις στην εστία του Παπαδόπουλου (ο οποίος στάθηκε άτυχος στο 28’ και αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού από τον Τσιφτσή), με πρωταγωνιστές τους Άλεξιτς (3’), Πεταυράκη (13’) και με κορυφαία στιγμή αυτή του 19ου λεπτού όταν ο Πηλέας με κεφαλιά είδε τη μπάλα στα σταματά στο δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου. Στο 21’ ο Αστέρας βγήκε σε μια γρήγορη αντεπίθεση «απαντώντας» στην προηγούμενη φάση, με τον Μάντζη στο τετ-α-τετ με τον Χόβαν να στέλνει τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια άουτ. Οι καθυστερήσεις του α’ μέρους επεφύλασσαν δυνατές συγκινήσεις καθώς στο 45+1’ ο Ουάρντα κερδίσε πέναλτι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος και να ανοίξει το σκορ… 1-0! Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων οι Αρκάδες «απάντησαν» με τον Καλτσά μέσα από την περιοχή να ισοφαρίζει σε 1-1 με τις δύο ομάδες να μπαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο β’ μέρος μέχρι και το 75’ (οπότε και έγινε το 2-1), το ματς δεν είχε να επιδείξει κάτι το αξιοσημείωτο πέρα από μια ευκαιρία του Άλεξιτς στο 57’ ο οποίος από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 75’ όμως ήρθε η λύτρωση για τους Σερραίους καθώς μετά από σέντρα του Τομάς, ο Ουάρντα και πάλι με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων δίνοντας προβάδισμα με 2-1! Ο Αστέρας, ο οποίος από το 68’ αγωνίζονταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Γιαμπλόνσκι, έγινε αρκετά επικίνδυνος στα τελευταία λεπτά εκμεταλλευόμενος τον χώρο που έδωσαν οι γηπεδούχοι, με πρωταγωνιστές τους Καλτσά (86’), Μιριτέλο (90+1’) και Μπαρτόλο (90+4’) με τον τελευταίο να χάνει μια πολύ καλή ευκαρία για να ισοφαρίσει με τον Χοβάν να παραχωρεί κόρνερ στην προβολή που επιχείρησε ο παίκτης του Αστέρα. Το τελικό 2-1, έφερε τους ξέφρενους πανηγυρισμούς στις τάξεις του Πανσερραϊκού, με τον Αμρ Ουάρντα να γνωρίζει την αποθέωση από τους φίλους των «λιονταριών».

 

Πανσερραϊκός (Π. Γκαρσία): Χοβάν, Μπέργκστρεμ, Διαμαντής, Ντανκερλούι, Πεταυράκης (73’ Μπετανγκόρ), Στάϊκος, Ουεντραόγκο, Πηλέας (89’ Γκοτζαμανίδης), Ουάρντα, Μούργος (63’ Τομάς), Άλεξιτς (89’ Γούλερι).

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος (28’ λ.τ. Τσιφτσής), Λύρατζης, Ζουγλής (66’ Παλάσιος), Σουρλής, Γιαμπλόνσκι, Αλβάρεζ, Σαντόνια (66’ Μπαρτόλο), Χριστόπουλος, Βαλβέρδε, Μάντζης (66’ Μιριτέλο).

ΣΕΡΡΕΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ