Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός-Βόλος: Με το δεξί και χαλαρά οι «ερυθρόλευκοι» στα Play-Off!

Ολυμπιακός-Βόλος 3-0

Σε έργο για ένα πρωταγωνιστή εξελίχθηκε η αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στον Βόλο στο γεμάτο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν τις καλές τους εμφανίσεις υπό την καθοδήγηση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, επικρατώντας με 3-0 και σκαρφαλώνοντας στην 3η θέση του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Χρήστου Κόντη με αριθμητικό μειονέκτημα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης υπέκυψε στον ρυθμό των γηπεδούχων με μοναδικό «διάττων αστέρα» τον τερματοφύλακα της Ντάνιελ Κόβατς.

1ο ημίχρονο

Η ομάδα του Ολυμπιακού βρέθηκε να παίζει από νωρίς με παίκτη παραπάνω, αφού, μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Μπαριέντος είδε την κόκκινη κάρτα για επικίνδυνη προβολή πάνω στον Γιώργο Μασούρα. Στο 19′ οι Πειραιώτες έφτασαν μία ανάσα πριν το γκολ, με τον Αγιούμπ Ελ Καμπί να βγαίνει σε τετ-α-τετ απέναντι από τον Κόβατς, μετά από καταπληκτική μπαλιά του Ποντένσε, αλλά το κακό τελείωμα του Μαροκινού άφησε τις ομάδες στο 0-0. Σε διάστημα λίγων λεπτών ο στράικερ των «ερυθρόλευκων» βρέθηκε για 2η φορά στην ίδια θέση, αποτυγχάνοντας και πάλι να βάλει μπροστά την ομάδα του στο σκορ, αυτή την φορά με τον Κόβατς να αποκρούει. Η 3η ευκαιρία ήταν και «φαρμακερή», με τον Αντρέ Όρτα να παίρνει αυτή την φορά τον ρόλο του δημιουργού. Στο 27′ ο Πορτογάλος μέσος του Ολυμπιακού με εκτέλεση φάουλ έφερε την μπάλα στην περιοχή, εκεί όπου ο Ελ Καμπί, μπαίνοντας στην πορεία της μπάλας, άλλαξε την κατεύθυνση της και την έστειλε στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0. Ο καθολικός έλεγχος των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά μετουσιώθηκε σε μία ακόμη ευκαιρία, με τον Μασούρα στο 43′ να σεντράρει από τα δεξιά, τον Ορτέγκα να βρίσκει την μπάλα με δύναμη και τον Κόβατς να απομακρύνει με το δεξί του πόδι πάνω στην γραμμή. Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, η ήδη δύσκολη αποστολή της ομάδας του Βόλου, έγινε ακόμη δυσκολότερη. Στο 45+4′ ο Γιώργος Μύγας στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή της ομάδας του ανέτρεψε τον Ντάνιελ Ποντένσε και μετά από On Field Review ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αγιούμπ Ελ Καμπί, ο οποίος με εύστοχη εκτέλεση διπλασίασε τα τέρματά του και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με μαξιλαράκι ασφαλείας 2 γκόλ.

2ο ημίχρονο

Το υψηλό τέμπο του πρώτου 45λέπτου δεν κατάφεραν να ανακόψουν οι φιλοξενούμενοι, με τους «ερυθρόλευκους» στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου να χάνουν συνεχόμενες ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμα τους. Οι Πειραιώτες με την συμπλήρωση των πρώτων 10 λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο βρέθηκαν να προηγούνται και με 3ο γκόλ, με τον Γιώργο Μασούρα να χρίζεται σκόρερ, αλλά μετά από έλεγχο του VAR το γκολ του Έλληνα διεθνή ακυρώθηκε για φάουλ του Παναγιώτη Ρέτσου στην αρχή της φάσης. Οι παίκτες του Βόλου παρέμειναν σε θέση άμυνας ως και το τέλος της αναμέτρησης, χωρίς να απειλήσουν ουσιαστικά τα καρέ του Ολυμπιακού μετά την ανάπαυλα. Στο 82ο λεπτό ο πολύπειρος Γιουσέφ Ελ Αραμπί έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, εφορμώντας με την μπάλα προς την περιοχή του Βόλου και σουτάροντας δυνατά προς το τέρμα, ο πορτιέρο όμως το Βόλου με εντυπωσιακή επέμβαση έστειλε την μπάλα κόρνερ. Η χαριστική βολή για τους Βολιώτες ήρθε από τον Στέφαν Γιόβετιτς, όταν στο 87′ ο Ελ Αραμπί από τα όρια της μικρής περιοχής γύρισε επιτυχημένα την μπάλα στην απέναντι πλευρά, όπου ο επερχόμενος Γιόβετιτς την έστειλε στα δίχτυα για το 3-0. Στην αμέσως επόμενη φάση οι Πειραιώτες πέτυχαν και 4ο γκολ με τον Ποντένσε, όμως και πάλι μετά από On Field Review το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του Ναβάρο στην εξέλιξη της φάσης.

Συνθέσεις: 

Ολυμπιακός: (Μεντιλίμπαρ) Τζολάκης, Άμπι, Ρέτσος (Μπιανκόν 59′), Ρόντινει (Γιόβετιτς 59′), Ορτέγκα, Έσε (Αλεξανδρόπουλος 59′), Τσικίνιο (Ναβάρο 73′), Ποντένσε, Όρτα, Ελ Καμπί (Ελ Αραμπί 73′), Μασούρας

Βόλος: (Κόντης) Κόβατς, Ράσιτς, Σιέλης, Λούνα, Μύγας, Ντε Κάμπς (Κίτσος 59′), Μπαριέντος _ , Ασεχνούν (Τάχατος 76′), Ολιβέρα (Μπερτόγλιο 59′), Κόμπα, Μωραΐτης

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ