Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αντουάν Γκριεζμάν: Ο “βιονικός” ηγέτης της Εθνικής Γαλλίας

Το ανεπανάληπτο σερί αγώνων του Γκριεζμάν, η αρχή απέναντι στην Ολλανδία, η τελευταία “στάση” στην Ελλάδα και η αξιοσημείωτη συλλογή τροπαίων και διακρίσεων όσο βρισκόταν ασταμάτητα στο γήπεδο.

Εδώ και λίγες ώρες που έχει προκύψει η είδηση ότι ο Αντουάν Γκριεζμάν δεν θα αγωνιστεί στα επικείμενα φιλικά παιχνίδια της Εθνικής Γαλλίας με Γερμανία και Χιλή, είναι αρκετά τα άρθρα στο εξωτερικό και την Ελλάδα που εξιστορούν πότε και που ξεκίνησε ή και που ολοκληρώθηκε το σερί των 84 αγώνων με παρουσία στην αρχική ενδεκάδα των “μπλε”

Εμείς λοιπόν ερχόμαστε πρώτον να προσθέσουμε την την πτυχή των τίτλων και δεύτερον αυτή των αλλαγών που έχουν συμβεί στην τοποθέτηση του Γάλλου στο χορτάρι. Αφού ο “δαιμόνιος” “Γκριεζού” μπορεί να ξεχώρισε παίζοντας στο 9 ή τη θέση του δεύτερου επιθετικού για το εθνόσημο, αλλά σταδιακά μετατοπίστηκε. Αρχικά στη θέση πίσω από τον σέντερ φορ και έπειτα σ’ αυτή του κεντρικού μέσου. Προσπαθώντας να βρει σε συνεργασία και με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ την κατάλληλη δίοδο για να αξιοποιηθεί στο έπακρο τόσο το δικό του ταλέντο όσο και αυτό του Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία επιζητά όλο και περισσότερο χώρο για να ξεδιπλώσει το απύθμενο ταλέντο του.

Όπως είπαμε λοιπόν, για τις ανάγκες της αρμονικής συνύπαρξης των δύο χρειάστηκε ο “πασπαρτού” όπως αποδεικνύεται Γκριεζμάν να “μετακομισει”. Όχι μια αλλά δύο φορες. Με αποτέλεσμα να γίνει από επιδέξιος παραλήπτης της μπακας, δημιουργός των ευνοϊκών συνθηκών για τον ίδιο αλλά και τους συμπαίκτες του.

Εξέλιξη που του επέτρεψε να πανηγυρίσει από τον Αύγουστο του 2017 και μετά που αγωνίζεται ακατάπαυστα ένα Μουντιάλ και ένα Nations League. Ενώ έφτασε λίγα μόλις μέτρα μακριά και από δεύτερο παγκόσμιο τίτλο. Σε μια πορεία που φιλοτεχνήθηκε εν πολλοίς από αυτόν και από τον τρόπο που μοίραζε το παιχνίδι στο “all – star cast” του εθνικού του συγκροτήματος.

Αρκετά όμως με τους επαίνους για τα κύπελλα. Πάμε να δώσουμε και αυτούς που αρμόζουν στη διάρκεια που επέδειξε ο τελευταίος μεγάλος “μπλε” σταρ της προ Εμπαπέ εποχής. Ο οποίος μάλιστα αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο πριν και τη ζωή μετά την έλευση στα ποδοσφαιρικά πράγματα του απίθανου συμπατριώτη του. Συνεισφέροντας κιόλας σημαντικά. Με 28 γκολ και 30 ασίστ στη διάρκεια της  επταετίας 2017 – 2024 κατά την οποία δε σταμάτησε να υπάρχει από την αρχή μέχρι το τέλος των αγώνων στο τερέν.

Συνθλίβοντας το προϋπάρχον ρεκόρ για τη χώρα του που ήταν μικρότερα κατά 40 αγώνες. Χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε τον κάτοχο του.

Κλεινοντας, αξίζει να αναφέρουμε ότι ως αφετηρία της μνημειώδους αυτής επίδοσης έχει καταγραφεί ο εντός έδρας αγώνας της Γαλλίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 απέναντι στους Ολλανδούς. Ενώ στον αντίποδα και εφόσον ο κεντρικός ήρωας του παρόντος θέματος δεν θα αγωνιστεί στα φιλικά με Γερμανία και Χιλή, ως επίλογος λογίζεται η αναμέτρηση που έδωσαν οι “πετεινοί” με την Ελλάδα στην Αθήνα και την “OPAP Arena” για τα προκριματικά του επερχόμενου EURO.

Δείτε ακόμη:

Εθνική Γαλλίας: Μια ιστορική βραδιά γεμάτη ρεκόρ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ