Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Χρήστος Παπαδόπουλος: «Αν βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος, ο Πανιώνιος μπορεί να ονειρεύεται τη Super League»

Σήμερα ο «Αθλητικός Κόσμος» έχει την χαρά και την τιμή να φιλοξενεί έναν άνθρωπο ο οποίος ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην ακαδημία του Πανιωνίου και αγωνίστηκε στη Α’ Εθνική με τη φανέλα του Ιστορικού απέναντι σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ με την συμμετοχή του τίμησε ομάδες όπως ο Αθηναϊκός, η Λαμία, η Καλλιθέα και το Μαρκό. 

Κριστόφ Βαζέχα vs Χρήστος Παπαδόπουλος

Ο λόγος για τον παλαίμαχο Αθηναίο στόπερ, Χρήστο Παπαδόπουλο, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο athlitikoskosmos.gr για τον Πανιώνιο, την Εθνική Ελλάδος, αλλά και για τα επερχόμενα προημιτελικά του Conference League.

 

  • Ο Πανιώνιος φέτος πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και βρίσκεται με το ένα πόδι στην Super League 2. Πως κρίνεις την πορεία της ομάδας και πόσο εύκολο πιστεύεις πως είναι να ανέβει και στην Super League;

«Ο Πανιώνιος έχει φέτος πολύ καλή και σταθερή ομάδα για την Γ’ Εθνική, με τον Ηλία Ιγνατίδη να κάνει τη διαφορά στον επιθετικό τομέα, καθώς είναι αξιόλογος παίκτης και σκοράρει με μεγάλη ευκολία. Καταρχήν θεωρώ πως η Super League 2 είναι δύσκολο πρωτάθλημα και σίγουρα η ομάδα θέλει ενίσχυση και μεγάλη προσπάθεια για να σταθεροποιηθεί σε αυτήν την κατηγορία την επόμενη σεζόν, αφού υπάρχουν δυνατές ομάδες που είναι επιπέδου Super League. Μόνο τις ομάδες της ΑΕΚ Β’ και του ΠΑΟΚ Β’ να πάρουμε παράδειγμα, οι οποίες είναι σκληρές και διαθέτουν ταλαντούχους νεαρούς παίκτες, αυτό δείχνει πόσο δύσκολο είναι να διακριθείς και στη δεύτερη κατηγορία της χώρας μας.

Όσο για την άνοδο στη Super League, αν βρεθεί τελικά ο κατάλληλος άνθρωπος που μπορεί να επωμιστεί τα οικονομικά βάρη της ΠΑΕ και να αυξήσει κατά πολύ το μπάτζετ του συλλόγου, τότε θα μπορέσει να πραγματοποιήσει το όνειρο της επιστροφής στην μεγάλη κατηγορία, αλλά σίγουρα όχι άμεσα. Αν υπάρχει σωστό πλάνο και λειτουργούν όλα όπως πρέπει, τα επόμενα χρόνια ο Πανιώνιος μπορεί να ονειρεύεται τη Super League και βέβαια αυτό είναι κάτι που εύχομαι να συμβεί».

  • Μιας και αναφερθήκαμε στη Super League, πάμε και στα πλέι οφ που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ποια ομάδα πιστεύεις πως είναι το φαβορί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα;

«Άσχετα με τη βαθμολογική της θέση, πιστεύω πως τον πρώτο λόγο έχει η ΑΕΚ καθώς είναι μία ομάδα δεμένη και σε καλή κατάσταση, αλλά επέστρεψαν και οι τραυματίες που είχε όλο αυτό το διάστημα. Επίσης, θεωρώ πως η ομάδα του Αλμέιδα έχει ένα ακόμα προβάδισμα, καθώς παίζει μόνο σε μία διοργάνωση, ενώ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν τα ευρωπαϊκά ματς και σίγουρα έχουν πιο δύσκολο πρόγραμμα. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως θα γίνει «μάχη» για τον τίτλο, διότι θεωρώ πως και οι τέσσερις ομάδες είναι πολύ καλές και βρίσκονται κοντά στη βαθμολογία».

  • Θα ήθελα να μας πεις και τη γνώμη σου για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη.

«Κρίνεται ένας τίτλος και αυτό από μόνο του πιστεύω πως είναι πολύ μεγάλο κίνητρο και για τον Άρη και για τον Παναθηναϊκό. Βέβαια έχουμε αρκετό καιρό ακόμα μέχρι να διεξαχθεί ο τελικός και δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είναι οι δύο ομάδες μέχρι τότε, ωστόσο πιστεύω πως θα δούμε ένα ενδιαφέρον ματς το οποίο το βλέπω να λήγει ισόπαλο, αλλά είναι πιθανό να δούμε και πέναλτι».

  • ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες στους «8» του Europa Conference League. Τι πιθανότητες δίνεις να προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και μέχρι που μπορούν να φτάσουν;

«Πιστεύω πως και οι δύο ελληνικές ομάδες μπορούν να προκριθούν, αν και δίνω λίγες περισσότερες στον ΠΑΟΚ, ο οποίος θεωρώ πως αν παίξει αυτό που μπορεί θα αποκλείσει την Κλαμπ Μπριζ. Όσο για τον Ολυμπιακό πιστεύω πως θα έχει πιο δύσκολο έργο κόντρα στη Φενερμπαχτσέ, αλλά έχει κι αυτός αρκετές πιθανότητες να βρεθεί στην επόμενη φάση, μιας και στους Τούρκους προέκυψαν θέματα με όλα αυτά που έγιναν στο πρόσφατό τους ματς στο πρωτάθλημα. Εύχομαι να δούμε έναν ελληνικό τελικό».

  • Κλείνοντας την ωραία μας συζήτηση Χρήστο, θα ‘θελα την άποψή σου για τον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδας από τα τελικά του Euro 2024. Τι έφταιξε κυρίως για αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα και τι ήταν αυτό που δεν είχε η ομάδα μας, σε σχέση με το σύνολο του Ότο Ρεχάγκελ που κατέκτησε το τρόπαιο το 2004;

«Θεωρώ πως ο κυριότερος λόγος του αποκλεισμού στο ματς με την Γεωργία, ήταν πως ο προπονητής μας δεν κατέβασε την ομάδα στο γήπεδο με το σωστό σύστημα και έκανε λάθος επιλογές παικτών.

Η επιμονή του σε Τσιμίκα και Μπακασέτα οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ματς, πιστεύω πως στοίχισε αρκετά στην λειτουργία της ομάδας, καθώς Κωνσταντέλιας και Ρότα έδειξαν πως μπορούν να δώσουν περισσότερα στην Εθνική μας τη δεδομένη χρονική στιγμή. Επίσης, διαφορετική θα μπορούσε να ήταν και η επιλογή των παικτών στην διαδικασία των πέναλτι.

Σχετικά με το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, θα έλεγα πως η ομάδα του Ρεχάγκελ είναι αυτονόητο πως είχε μεγάλες διαφορές με αυτήν του Πογέτ και η κυριότερη διαφορά είναι πως διέθετε ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ