Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εθνική Αγγλίας: Για ακόμα μια φορά δίπλα στην κοινωνία

Τα μοιρασμένα ημίχρονα κόντρα στο Βέλγιο, οι φανέλες με ονόματα στο πρώτο και εκείνες μόνο με αριθμούς στο δεύτερο που χρησιμοποιήθηκαν για έναν πολύ όμορφο σκοπό.

Δεν έχουν περάσει και πολλές μέρες από τον χαμό που έγινε με τον πολύχρωμο λόγω ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σταυρό του Αγίου Γεωργίου που τοποθέτησε η Nike στο πίσω μέρος των εμφανίσεων της εθνικής Αγγλίας για το EURO 2024. Μάλιστα ήταν, επενέβη μέχρι και ο Πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος  των Συντηρητικών Ρίσι Σούνακ. Για να έρθει αργότερα να απαντήσει η δημιουργός εταιρεία και να λήξει το ζήτημα, να πάψουν οι φωνές και να περάσουν στο επόμενο task.

Το οποίο περιελάμβανε μια ακόμα όμορφη πρωτοβουλία στην οποία πρωταγωνίστησαν τα “Τρία λιοντάρια”. Αφού στο προχθεσινό παιχνίδι τους με το Βέλγιο στο “Wembley” αποφάσισαν ότι θα τιμήσουν και θα σταθούν στο πλάι των μελών της κοινότητας που υποφέρουν από την νόσο του “Alzheimer”. Μια βασανιστική αρρώστια που που μοιάζει με συνεχόμενο “format” σβήνοντας σιγά σιγά κάθε είδους μνήμη από τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Δύσκολη κατάσταση έτσι; Άρα και εξαιρετική αφορμή και ευκαιρία όμως για την ομάδα που εκπροσωπεί τα πατρογονικά χώματα του ποδοσφαίρου να δείξει στον κόσμο το πιο καλό της πρόσωπο και να σταθεί έστω και με αυτή την απειροελάχιστη πράξη συμπόνοιας και συμπαράστασης προς μια ακόμα ταλαιπωρημένη υποομάδα του κοινωνικού συνόλου.

Κλείνοντας, χαιρετίζουμε αυτή όπως και κάθε άλλη τέτοιου είδους και ύφους κίνηση που προέρχεται είτε από τη γενέτειρα του αθλήματος είτε από οποιαδήποτε άλλη εθνική ομάδα ανά τον κόσμο.

Well done England!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ