Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πέτρος Κόκκαλης: «Μακάρι να δούμε στον τελικό του Conference League Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ»

Ο Πέτρος Κόκκαλης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή εξέφρασε την επιθυμία του ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός να φτάσουν στον τελικό του Conference League και να παίξουν μεταξύ τους για το τρόπαιο στην OPAP Arena.

Ο γραμματέας και συνιδρυτής του κόμματος «Κόσμος», ρωτήθηκε για το ελληνικό ποδόσφαιρο και αν θα μπορούσε να συγκαταλέγεται στα κορυφαία της Ευρώπης, απαντώντας:

«Αυτό το τρένο έχει χαθεί. Έχουν εκτοξευθεί οι οικονομικές διαφορές και στο δικό μου μυαλό με αφορά πολύ περισσότερο η παραγωγή αθλητισμού, παρά να κατακτήσουμε ένα – δύο πρωταθλήματα. Θέλω να έχουμε πρωταθλητές, να έχουμε παγκόσμιες επιτυχίες αλλά με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο το άπλωμα της πυραμίδας.

Ο Ολυμπιακός ιδρύθηκε το 1925 στον Πειραιά, ο οποίος Πειραιάς είχε δεχτεί 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, οι οποίοι ζούσαν σε παραγκουπόλεις, κάτω από την πείνα και την ανέχεια. Ο Ολυμπιακός αγκαλιάστηκε από αυτούς τους ανθρώπους, γιατί τους έδωσε μια δυνατότητα ένταξης στη νέα τους κοινωνία.

Μακάρι να περάσουν και στους 4 και να δούμε στη Νέα Φιλαδέλφεια ένα τελικό Ολυμπιακό – ΠΑΟΚ, δεν ξέρω αν βγαίνουν τα σταυρώματα. Τα τελευταία 10 χρόνια δεν καταφέραμε να βρούμε πού θα κάνουμε το τελικό κυπέλλου. Το κάνουμε σε γήπεδα που δεν λειτουργούν, σε γήπεδα που τσακώνονται, χωρίς οπαδούς. Αν τώρα έρθει ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ και φτάσουν στον τελικό του Conference Cup, για να δούμε θα τα καταφέρουμε;».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ