Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τζάζμιν Πάρις: Η γυναίκα για την οποία δεν υπάρχει ακατόρθωτο

Ο πιο δύσκολος υπερ – μαραθώνιος του κόσμου, η εκτίμηση του ιδρυτή του και η Τζάζμιν Πάρις που έδειξε ότι το γυναικείο φύλο δεν είναι τόσο αδύναμο όσο νομίζουμε.

Η Τζαζμιν Πάρις υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν μια άσημη Αγγλίδα κτηνίατρος και θα ζούσε μαζί με τα δύο παιδάκια της κάπου στην αγγλική ενδοχώρα δίχως να απασχολεί και δίχως να την ενοχλεί κανείς.

Όμως τα πάντα έφυγαν από αυτή τη “σφαίρα” λίγες μέρες πριν. Όταν η ίδια συμμετείχε στα Barkley Marathons και έγινε η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε την “κορωνίδα” των υπερ – μαραθωνίων. Έναν αγώνα που διεξάγεται στα βουνά του Τενεσί, έχει ακαθόριστη έναρξη και θέτει στους 35 ανθρώπους που συμμετέχουν ετησίως το “challenge” να φέρουν εις πέρας μια διαδρομή 161 χιλιομέτρων (100 μιλίων) όπου καθορίζεται από “checkpoint” με βιβλία που δείχνουν τη συνέχεια του δρόμου κάθε φορά. Οι δυσκολίες δεν σταματούν όμως εδώ. Καθώς η απόσταση αυτή πρέπει να καλυφθεί εντός 60 ωρών. Οπότε οι αγωνιζόμενοι καλούνται λόγω και της μεγάλης απόστασης να περάσουν νύχτα μέσα από αχανείς δασώδεις περιοχές, άγριους θάμνους και άλλα επιζήμια “εμπόδια” χωρίς πολλές φορές να μπορούν να τα αποφύγουν.


Photo credits: K-Way SkyRun

Αριστερά: Το σώμα της Τζάζμιν Πάρις μετά το τέλος της διαδρομής

Δεξιά: Η διαδρομή


Γι’ αυτό και για όσα βλέπετε λοιπόν παραπάνω η Τζάζμιν Πάρις έχει κερδίσει αυτές τις μέρες μια θέση στον παγκόσμιο Τύπο και ταυτόχρονα έχει μετατραπεί ή θα μετατραπεί σε ένα από τα “σύμβολα” του γυναικείου φύλου που δυστυχώς ακόμα παλεύει να αποδείξει ότι μπορεί να είναι σε όλα τόσο καλό όσο και το αντρικό στα πράγματα σε κάθε σκέλος αυτής της ζωής.

Διαψεύδοντας έτσι μέσω παραδειγμάτων όπως η Τζάζμιν τον ιδρυτή των Barkley Marathons και κάθε άλλον ακόμα και στη σύγχρονη κοινωνία του 2024 που δεν πιστεύει στις δυνάμεις του πάλαι ποτέ αδύναμου φύλου.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν τον άθλο της Πάρις ολοκλήρωσαν μόλις 20 άνθρωποι σε 38 χρόνια διεξαγωγής.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ