Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

NCAA: Τα τέσσερα κολέγια και η ελληνική εκπροσώπηση (Videos)

Το κολεγιακό πρωτάθλημα της Αμερικής φτάνει στο τέλος του, καθώς στις 30 και στις 31 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν τα προημιτελικά παιχνίδια της διοργάνωσης. Οι τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν στο ”Final 4” του τουρνουά, είναι τα πανεπιστήμια του Κονέκτικατ, της Αλαμπάμα, της Βόρειας Καρολίνας και του Περντιού.

 

Οι Χάσκις του Κονέκτικατ κατάφεραν να κερδίσουν το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις 77-52 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντόναβαν Κλιγκαν, ο οποίος σκόραρε σε 21 λεπτά 22 πόντους, μάζεψε 10 ριμπάουντ, ενώ είχε και 5 μπλοκ. Για περίπου δύο λεπτά αγωνίστηκε και ο Αποστόλης Ρούμογλου ο οποίος διανύει την 2η σεζόν του στην ομάδα του Κονέκτικακ.

Μεγάλος αντίπαλος του Κονέκτικατ θα είναι η Κρίμσον Τάιντ της Αλαμπάμα, οι οποίοι για πρώτη φορά στην ιστορία τους προκρίνονται στην τελική τετράδα της διοργάνωσης. Με πρωταγωνιστή τον Μαρκ Σίαρς, κατάφεραν να κερδίσουν τους Τάιγκερς, από το πανεπιστήμιο του Κλέμσον, με το τελικό σκορ να γράφει 89-82 υπέρ της Αλαμπάμα.

Η 3η ομάδα που προκρίθηκε στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης είναι η Γουλφπακ, ομάδα η οποία ανήκει στο πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας. Με τους 29 πόντους του Ντι Τζει Μπερνς και τους 20 πόντους του Ντι Τζει Χόρνερ, οι Γούλφπακ απέκλεισαν το Ντιούκ, το οποίο μάλιστα ήταν και το φαβορί.

Την τετράδα κλείνει η ομάδα του Περντιού οι οποίοι κέρδισαν με τελικό σκορ 72-66 το πανεπιστήμιο του Τενεσί. ”Ήρωας” της βραδιάς, ήταν ο Ζακ Ίντι, ο οποίος με 40 πόντους και 16 ριμπάουντ, έστειλε την ομάδα του στο ”Final 4” του NCAA για πρώτη φορά μετά το 1980 . To Περντιού, θα είναι και ο μεγάλος αντίπαλος των Γούλφπακ της Βόρειας Καρολίνας.

Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 6 Απριλίου, ενώ ο μεγάλος  τελικός στις 8 Απριλίου.   

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ