Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Έμεινε ζωντανός ο Παναθηναϊκός… 2 – 1 την ΑΕΚ

Σε ένα παιχνίδι με εξαιρετικό ρυθμό, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τηνίκη απέναντι στην ΑΕΚ με σκορ 2 – 1 και ξαναέβαλε φωτιά στον βαθμολογικό πίνακα, καθώς ο «δικέφαλος» υποχώρησε στην δεύτερη θέση, μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Λαμίας.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε επιθετικά το παιχνίδι και μόλις στο 5ο λεπτό έφτασε στο 0 – 1, καθώς εκμεταλλεύθηκε το τραγικό λάθος του Χουάνκαρ, ο οποίος ενώ η μπάλα έβγαινε έξω, την κράτησε μέσα, ο Ελίασον έβγαλε την πάσα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Βίντα να κάνει το 0 – 1. Οι «πράσινοι» από εκείνο το σημείο και μετά ήταν σε σύγχυση, κάνοντας πολλά λάθη στα επόμενα λεπτά. Παρ’ όλα αυτά στο 10′ κατάφεραν να φτάσουν κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Ιωαννίδης βγήκε προσπέρασε τον Μουκουντί σε πλάγια θέση, έβγαλε την πάσα, με την Μπερνάρντ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι στο 9′. Στο 13′ ο Μπακασέτας θα βγάλει μία ακόμα καλή μπαλιά, όμως τελευταία στιγμή ο Ιωαννίδης δεν θα προλάβει, με τον Αθανασιάδη να μαζεύει. Οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να βρουν τελική, μετά από σέντρα του Γιόνσον, με τον Συμάνσκι να πιάνει τη κεφαλιά, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με τη μπάλα να περνάει έξω. Στο 23′ ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ισοφάριση με τον Μπακασέτα, όμως πιο μπροστά ο Ιωαννίδης στην πάσα που έδωσε στον Αράο, ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος ήταν σε θέση οφ σάιντ. Τελικά, ο αρχηγός της Εθνικής έφτασε στην ισοφάριση με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, μετά από φάση διαρκείας στο 32′. Σα να μην έφτανε αυτό ο Φώτης Ιωαννίδης θα δώσει και το προβάδισμα στους γηπεδούχους, μετά από κλέψιμο που έκανε στον Μουκουντί, με τον αρχηγό των «πρασίνων» να κάνει το 2 – 1 στο 34′ με ωραίο ψηλοκρεμαστό τελείωμα. Με την συμπλήρωση των 45′ η ΑΕΚ θα βγάλει την πρώτη της αντίδραση, όταν μετά από λάθος του Γεντβάι, ο Ελίασον θα βγάλει την μπαλιά, με τον Τσούμπερ να πιάνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο β’μέρος το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε χωρίς με τι δύο ομάδες να μην φτάνουν κοντά σε κάποιο γκολ, όμως στο 55′ ο Μπακασέτας μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια θα βρει τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος θα πιάσει το σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Στο 65′ η ΑΕΚ θα κάνει την πρώτη καλή της στιγμή στο β’ μέρος, όταν μετά από σύγχυση στην άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Αραούχο έπιασε το μονοκόματο σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να πηγαίνει στην αγκαλιά του Ντραγκόφσκι. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η ΑΕΚ προσπάθησε να ισοφαρίσει, αυξάνοντας την πίεση μέσα στην περιοχή, με τον Ρότα να χάνει την ευκαιρία στις καθυστερήσεις να ισοφαρίσει, όταν μετά από λάθη επί λαθών στην περιοχή του Ντραγκόφσκι, ο δεξιός οπισθοφύλακας έπιασε το σουτ, με την μπάλα να χτυπάει σε σώματα των αμυντικών του «τριφυλλιού» και να φεύγει μακριά. Στο 92′ ο Πόνσε θα πιάσει την κεφαλιά μόνος του με την μπάλα να πηγαίνει πάνω από τα δοκάρια του Πολωνού τερματοφύλακα. Αμέσως μετά τα αίματα άναψαν, με την μπάλα να περνάει εκτός γηπέδου από τον Βιλένα, με τον Σιμάνσκι να πιάνει την μπάλα και τον Βιλένα να… αρπάζεται με τον παίκτη του «δικεφάλου», όμως τόσο ο Φατίχ Τερίμ, όσο και ο Ματίας Αλμέιδα ηρέμησαν τα πνεύματα.

Στα υπόλοιπα, η διαιτησία του Κλαούντιο Περέιρα ήταν από κακή έως κάκιστη. Στους παίκτες που ο καλύτερος του παιχνιδιού ήταν ο Ακαϊντίν, ο οποίος κράτησε την αμυντική λειτουργεία του Παναθηναϊκού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Κότσιρας, Ακαϊνίν, Γεντβάι, Χουάνκαρ (61′ Μλαντένοβιτς), Τσέριν (88′ Βιλένα), Αράο, Βέρμπιτς (61′ Μαντσίνι), Μπακασέτας (88′ Πέρεθ), Μπερνάρντ (79′ Λημνιός), Ιωαννίδης

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Ελίασον, Συμάνσκι (57′ Πινέντα), Γιόνσον (70′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (57′ Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος (57′ Αραούχο), Γκαρσία (57′ Πόνσε)

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ