Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑΕ Μαλεσίνας: Το πρωτάθλημα το πήρε, αλλά για την άνοδο έχει δρόμο

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος στο νήμα, η άνοδος στη Γ’ Εθνική που περνά από έναν έξτρα γύρο και τα συγχαρητήρια της Λαμίας.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε όλοι όσοι επιλέγετε τον Αθλητικό Κόσμο για την ενημέρωση σας, ένα πολύ σημαντικό “κομμάτι” από τη θεματολογία του site μας καταλαμβάνει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αυτό που παίζεται ανάμεσα στις γειτονιές και τα χωριά μας και μας προσφερει ίσως τις πιο αληθινές εικόνες από κάθε άλλη πτυχή του αθλήματος στη χώρα. Δίνοντας μας για αυτόν τον λόγο και άπλετες αφορμές να ασχοληθούμε μαζί του.

Αφορμές όπως η πολύ όμορφη ιστορία της ΑΕ Μαλεσίνας. Μιας ομάδας από την ανατολική Φθιώτιδα που δείχνει ότι όταν αγαπάς αυτό που κανείς δεν χρειάζονται και πολλά περισσότερα για να “επιζήσεις” ακόμα και σε ένα σπορ όπως ο ερασιτεχνικός αθλητισμός που τα πάντα συμβαίνουν δύο φορές πιο δύσκολα απ’ ότι στο επαγγελματικό φάσμα.

Photo credits: EPSF. GR

Για αυτό και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους “ερυθρόλευκους” που όχι μόνο συντηρούνται διαχρονικά στην κορυφαία κατηγορία της Ένωσης τους, αλλά προσπαθούν κιόλας να πρωταγωνιστήσουν σε αυτή. Όντας μέχρι πρότινος μέλος του top 5 αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις της πρώτης δυάδας της κατηγορίας. Όλα αυτά βέβαια έπαψαν να ισχύουν φέτος. Διότι, όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, οι Φθιωτοί είναι πλέον Πρωταθλητές. Δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τέλος στη δεκαετή αναμονή που τους χώριζε από την προηγούμενη φορά που έκατσαν στον (τοπικό) “θρόνο”. Κερδίζοντας παράλληλα και την ευκαιρία να προσπαθήσουν για ακόμα μια φορά να βρεθούν ανάμεσα στις συμμετέχουσες στη Γ’ Εθνική ομάδες.

Photo credits: Α.Ε. Μαλεσίνας (Facebook account)

Όπου ευκαιρία ωστόσο, βάλτε μπαράζ. Κι όπου μπαράζ δύσκολο πρόγραμμα και αξιόλογοι αντίπαλοι. Εφόσον πρόκειται για μια διαδικασία που εξελίσσεται με αναμετρήσεις ανάμεσα σε πρωταθλητές και για τη Μαλεσίνα ολοκληρώνεται με δύο εκτός έδρας αγώνες και ένα ρεπό. Άρα εκτεταμένο μειονέκτημα τουλάχιστον ψυχολογικό έναντι των αντιπάλων της.

Παρά ταύτα κι επειδή μιλάμε για μια πρωταθλήτρια ομάδα και ίσως και νταμπλούχο μετά τον τελικό του τοπικού Κυπέλλου στις 17 Απριλιου, όσα αναφέρουμε δεν πρέπει να θεωρούνται τίποτα περισσότερο από πρωτογενή συμπεράσματα βάση της επικρατούσας συνθήκης.

Photo credits: PAS LAMIA (IG account)

Καταλήγοντας, θα θέλαμε να ευχηθούμε στην ΑΕ Μαλεσίνας 2008 κάθε επιτυχία στα ερχόμενα παιχνίδια και να συγχαρούμε και τον ΠΑΣ Λαμία που έδειξε πως τα κατορθώματα των ομάδων της περιοχής απ’ όπου προέρχεται δεν παίρνουν για αυτόν απαρατήρητα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ