Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑΕ Ευόσμου: Από την… περσινή “πικρία” στο φετινό «double»! (pics)

Η ΑΕ Ευόσμου δικαιωματικά ανήκει σε αυτές τις ομάδες που τη φετινή χρονιά είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της ΕΠΣ Μακεδονίας αλλά και όχι μόνο. Πρόσφατα, κατέκτησε (και) το κύπελλο ΕΠΣΜ όπου στον τελικό κέρδισε τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας (Γ Εθνική) με 1:0 σκορ χάρη στο τέρμα του Αντωνακόπουλου και πραγματοποιήθηκε έτσι το «double» μετά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.


Την περασμένη Κυριακή η ομάδα του κόουτς Τσουκαλίδη επικράτησε με 0:1 σκορ του ΙΕΚ Δέλτα, κατακτώντας έτσι το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας στα play off μία αγωνιστική πριν “πέσει η αυλαία”.

Πριν από αυτό το παιχνίδι όμως και συγκεκριμένα την περασμένη Τετάρτη, (27/3) η ΑΕ Ευόσμου έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΜ κόντρα στον Ποσειδώνα Μηχανιώνας στο γήπεδο της Τούμπας.
Η ΑΕ επικράτησε με 1:0 σκορ χάρη σε τέρμα του Αντωνακόπουλου με κεφαλιά στο 78′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Αχαλινόπουλου. Το τελικό σκορ βρήκε την ομάδα του Ευόσμου να ξεσπά σε ξέφρενους πανηγυρισμούς και να “κλειδώνει” ουσιαστικά το φετινό «double».

 

Από την αρχή της φετινής χρονιάς η ΑΕ Ευόσμου ήταν ένα από τα φαβορί της κατηγορίας και αυτό αποδείχτηκε και στην πράξη. Όσον αφορά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, η ΑΕ Ευόσμου ολοκλήρωσε τη διαδικασία ως 1η και με διαφορά 10 βαθμών από τη Δόξα Ασσήρου και τον Παύλο Μελά, έχοντας 14 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα με συνολικά τέρματα 37-2.
Στη διαδικασία των play off δόθηκε “μάχη” για τα 2 πρώτα εισιτήρια που οδηγούν στα περιφερειακά μπαράζ της Γ Εθνικής κατηγορίας όπου τις 2 πρώτες θέσεις κατέλαβαν η ΑΕ Ευόσμου και το ΙΕΚ Δέλτα αντίστοιχα. Πίσω τους έμειναν οι Αρκίτες Συκεών, ενώ στην 4η και 5η θέση έμειναν οι πολύ φιλόδοξες και δυνατές Δόξα Ασσήρου και Παύλος Μελάς.

Την ερχόμενη Κυριακή (7/4) διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική των play off, αλλά τα πάντα έχουν κριθεί και το μυαλό των ανθρώπων της ΑΕ βρίσκεται ουσιαστικά στη μεγάλη μάχη που θα ξεκινήσει στις 28 Απριλίου για τα περιφερειακά μπαράζ.
Εκεί, η ΑΕ Ευόσμου την 1η αγωνιστική θα αντιμετωπίσει σε εκτός έδρας αναμέτρηση τον Άρη Πηγών Καβάλας.

Στον Αθλητικό Κόσμο και ειδικότερα στον Τσούλη Παύλο, μίλησαν 3 ποδοσφαιριστές με μεγάλη επιρροή στη φετινή μέχρι στιγμής μεγάλη επιτυχία της ομάδας.

Αρχικά, ο κεντρικός αμυντικός Στέλιος Τρόκας, μας είπε τα εξής: 

«Η ομάδα από την πρώτη στιγμή ήθελε το κύπελλο, το πρωτάθλημα και την άνοδο γι αυτό τον λόγο επέλεξα το καλοκαίρι την ΑΕ Ευόσμου και άφησα ένα ανταγωνιστικο πρωτάθλημα όπως η Γ Εθνική. Η οργάνωση είναι σε επαγγελματικά πλαίσια, όπου μας παρέχουν τα πάντα από ρούχα, προπονητές, γυμναστές, και φυσιοθεραπευτές. Η φετινή χρονιά είναι προς το παρόν πετυχημένη αλλά δεν ολοκληρώθηκε, καθώς θα είναι μεγάλη αποτυχία εάν δεν πάρουμε την άνοδο στη Γ Εθνική. Προς το παρών τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα λόγο των 2 τίτλων, (σε πρωτάθλημα και κύπελλο) αλλά δεν έχουμε καταφέρει τίποτα μέχρι να έρθει η άνοδος. Το μόνο άσχημο είναι το γηπεδικό διότι είναι δύσκολο να μην παίζεις στο “σπίτι” σου και να παίζεις και να προπονείσαι εκτός έδρας πάντα».

Ο νεαρός Ανδρέας Αντωνακόπουλος όντας και ο σκόρερ του τελικού κυπέλλου της ΕΠΣΜ ανέφερε τα εξής: 

«Θα έλεγα πως αυτή η χρόνια με πετυχαίνει σε αλλαγές που έχει να κάνει με την ζωή μου που από μόνο του αυτό κρύβει ένα βαθμό δυσκολίας! Τώρα όσον αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι από την αρχή της προετοιμασίας ξέραμε τους στόχους που θέλαμε να πετύχουμε σαν ομάδα. Θεωρούσαμε μονόδρομο το να δουλεύουμε σκληρά σε κάθε προπόνηση και με βάση το ταλέντο που υπήρχε όπως και την εμπειρία, χρειαζόταν απλά υπομονή και συγκέντρωση στην κάθε πρόκληση ξεχωριστά. Σίγουρα το κύπελλο μας δίνει μία πολύ καλή ψυχολογία για τη συνέχεια όπως επίσης και η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά τα περιφερειακά μπαραζ είναι η τελευταία πρόκληση που απομένει και τώρα είναι που θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο με ταπεινότητα και πίστη στους εαυτούς μας. Όσο για τα συναισθήματα που μου αφήνει η μέχρι τώρα πορεία μας σίγουρα χαίρομαι μέσα απ όλο αυτό όπως και οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω από μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα».

 

Ο Λεωνίδας Αχαλινόπουλος επισήμανε στον Παύλο Τσούλη τα παρακάτω: 

«Η φετινή χρόνια μέχρι στιγμής είναι άκρως επιτυχημένη για εμάς με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, το κλίμα μέσα στην ομάδα είναι εξαιρετικό, διότι όλοι μαζί γράψαμε ιστορία στην ομάδα. Βέβαια, τώρα έχουμε μπροστά μας τα περιφερειακά μπαράζ που είναι ένα μίνι πρωτάθλημα και επικεντρωνόμαστε σε αυτό για να πετύχουμε τον απώτερο σκοπό μας που είναι η άνοδος. Όσα πετύχαμε μέχρι τώρα είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και θα μπορούμε να πούμε ότι ολοκληρώσαμε τους στόχους μας όταν εξασφαλίσουμε την άνοδο στη Γ Εθνική».

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων της ΑΕ Ευόσμου στα μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική κατηγορία:

1η αγωνιστική (28/4): Άρης Πηγών Καβάλας – ΑΕ Ευόσμου
2η αγωνιστική (1/5): ΑΕ Ευόσμου (ΡΕΠΟ)
3η αγωνιστική (12/5): ΑΕ Ευόσμου – ΕΠΣ Δράμας
4η αγωνιστική (15/5): Ηρακλής Αμμουδιάς – ΑΕ Ευόσμου
5η αγωνιστική (19/5): ΑΕ Ευόσμου – Αλεξανδρούπολη
6η αγωνιστική (26/5): ΑΕ Ευόσμου – ΕΠΣ Θράκης
7η αγωνιστική (2/6): ΕΠΣ Ξάνθης – ΑΕ Ευόσμου

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ