Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Έβρεξε» γκολ στις Σέρρες…

Σε ένα από τα «χορταστικά» ματς των play out που διεξήχθη στις Σέρρες, ο Πανσερραϊκός και ο ΟΦΗ μοιράστηκαν γκολ, βαθμούς και εντυπώσεις. Το τελικό 2-2 μάλλον κρίνεται δίκαιο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων οι οποίες μοιράστηκαν και από ένα ημίχρονο.

 

Οι δυο τους πήραν από έναν πόντο φτάνοντας ο μεν Πανσερραϊκός τους 32, ο δε ΟΦΗ τους 31 απέχοντας από την προτελευταία πλέον Κηφισιά (η οποία ηττήθηκε από τον Παναιτωλικό και πέρασε στη 13η θέση) 7 και 6 βαθμούς αντίστοιχα.

 

Το α’ μέρος ξεκίνησε με επιθετικούς προσανατολισμούς από τους γηπεδούχους οι οποίοι αφού δημιούργησαν την πρώτη τους καλή στιγμή με τον Ουάρντα στο 3’, με τον ΟΦΗ να «απαντάει» στο 15’ με έναν «κεραυνό» του Μπάκιτς και εξαιρετική απόκρουση του Κατσίκα, ήρθε το γκολ στο 21’ όταν ο Τόμας έβγαλε με πολύ ωραία πάσα, τετ-α-τετ τον Άλεξιτς ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία και με πλασέ άνοιξε το σκορ… 1-0! Στο 26’ ο καλύτερος ίσως παίκτης των Κρητικών, Μάρκο Μπάκιτς αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του με τον Κατσίκα να αποκρούει τη μπάλα, όμως παίρνοντας το ριμπάουντ σε κενή εστία ισοφάρισε σε 1-1! Ο Πανσερραϊκός συνέχισε να είναι επιθετικός παίζοντας ανοιχτό ποδόσφαιρο και αφού απείλησε με τους Πεταυράκη (27’) και Αυλωνίτη (28’), κατάφερε να προηγηθεί εκ νέου στο σκορ όταν ο Μπετανγκόρ στο 32’ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Χριστογεώργου κάνοντας το 2-1!

Στο β’ μέρος, η απόδοση των Σερραίων έπεσε με αποτέλεσμα να βρει αρκετές φορές την ευκαιρία ο ΟΦΗ να βγει στην επίθεση και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Αυτό οφείλονταν κυρίως με την έλευση του Μουσκέρα στο 65’ ο οποίος πέρα από το γεγονός ότι ήταν από τους πιο επικίνδυνους παίκτες των «μελανόλευκων», συμμετείχε και στο γκολ της ισοφάρισης των Κρητικών. Ο 29χρονος Κολομβιανός στο 75’ έβγαλε συρτή σέντρα στην «καρδιά» της άμυνας των «λιονταριών» και ο Μπάκιτς με εξαιρετικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Κατσίκα ισοφαρίζοντας σε 2-2, σκορ το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό του αγώνα. Νωρίτερα το ματς, περίπου στο 55’ απέκτησε αρκετή ένταση όταν οι Τσίνο Μορέϊρα και Γιον Τοράλ σε μεταξύ τους μάχη για να κερδίσουν τη μπάλα, παραλίγο να πιαστούν για τα καλά στα χέρια, με την παρέμβαση όμως των ψυχραιμότερων η κατάσταση ηρέμισε με τους δύο παίκτες να αντικρίζουν την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Φωτιά. Μάλιστα ο τεχνικός των Σερρών, Πάμπλο Γκαρσία βλέποντας στη συνέχεια ότι τα νεύρα του Μορέιρα παρέμειναν… τεντωμένα, τον αντικατέστησε έτσι ώστε να τον προφυλάξει.

Πανσερραϊκός (Π. Γκαρσία): Κατσίκας, Αυλωνίτης, Μπέργκστρεμ, Δεληγιαννίδης, Πεταυράκης, Μορέϊρα (58’ Στάϊκος), Ουεντραόγκο, Τομάς (83’ Σοφιανός), Ουάρντα, Μπετανκόρ (70’ Χατζηστραβός), Άλεξιτς (83’ Μασκανάκης).

ΟΦΗ (Τ. Δέλλας): Χριστογεώργος, Βούρος, Σίλβα, Μαρινάκης, Μπάκιτς, Μπακού (65’ Μοσκέρα), Ριέρα (65’ Αποστολάκης), Θοράρινσον, Τοράλ (73’ Γκλέϊζερ), Γκαγιέχος (68’ Μεγιάδο), Ισέκα (73’ Φελίπε).

ΣΕΡΡΕΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ