Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 1-4: Αυτοκαταστροφή κι αποκλεισμός για τους “μπλαουγκράνα”

Τρεις αποβολές, πέντε γκολ, ένα πέναλτι και μπόλικη ένταση είχε ο δίχως αμφιβολία σπουδαίος προημιτελικός του Champions League που έλαβε χώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν.

Μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για μια σημαντικότατη πορεία στο φετινό Champions League μόλις χάθηκε για τους “Καταλανούς”. Καθώς, ο Τσάβι και οι παίκτες του δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα που μόχθησαν για να αποκτήσουν στον πρώτο αγώνα στο Παρίσι (3-2 με ανατροπή) και εν τέλει είναι αυτοί από το συγκεκριμένο ζευγάρι που αποχαιρετούν τη διοργάνωση.

Το ματς

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Παρί να δείχνει διάθεση να πιέσει και την Μπαρτσελόνα να αντιστέκεται απορροφώντας την πίεση με ευκολία. Μάλιστα, τα κατάφεραν τόσο καλά που βρήκαν και τις στιγμές τους είτε στην αντεπίθεση είτε με οργανωμένες άμεσες επιθέσεις. Όπως αυτή από την οποία προήλθε και το γκολ του “σεληνιασμένου” Ραφίνια στο 12ο λεπτό. Όταν ο Αραούχο βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Γιαμάλα το δεξί φτερό της επίθεσης κι εκείνος αφού προσπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο έσπασε τη μπάλα προς τη μικρή περιοχή για να έρθει με φόρα ο Βραζιλιάνος ακραίος επιθετικός και να την στείλει στα δίχτυα του Ντοναρούμα. Κάνοντας το 1-0. Σκορ που που διεύρυνε το συνολικό “ισπανικό” προβάδισμα στα δύο τέρματα (4-2) και ανάγκαζε τους “Γάλλους” να ψάξουν με μεγαλύτερη μανία για διόδους προς την αντίπαλη περιοχή. Δημιουργώντας έτσι μια κατάσταση που έγινε πολύ γρήγορα αφόρητη για τους κατά κύριο λόγο άπειρους αντιπάλους τους. Με αποτέλεσμα να έρθει πρώτα η αποβολή του Αραούχο σε μια ανύποπτη φάση στο 29′ και έπειτα το γκολ του Ουσμάν Ντεμπελέ που πλήγωσε ξανά την πρώην στο 40′ και φυσικά το καταχάρηκε. Αφού παράλληλα μείωσε το σκορ και για την τωρινή του ομάδα. Ολοκληρώνοντας το πρώτο ημίχρονο με αισιοδοξία για την ομάδα από την “πόλη του φωτός”.

Μετά την ανάπαυλα τώρα, το παιχνίδι δεν σταμάτησε να στραβώνει για την ομάδα από τη Βαρκελώνη. Διότι μετά την ισοφάριση οι αντίπαλοι της βρέθηκαν και μπροστά στο σκορ με δύο γκολ σε μόλις εφτά λεπτά. Καθότι, αρχικά, ο Βιτίνια νίκησε με διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής τον Τερ Στέγκεν και να φέρνει τη σειρά στα ίσια κι έπειτα ο Κιλιάν Εμπαπέ επέδρασε για πρώτη φορά ουσιαστικά σε αυτή τη δυάδα αγώνων ευστοχώντας στο 61ο λεπτό στο πέναλτι που κέρδισε ένα λεπτό νωρίτερα ο MVP του ζευγαριού Ουσμάν Ντεμπελέ από τον Ζοάο Κανσέλο. Αυτό ήταν. Η “λευκή σημαία” μόλις είχε σηκωθεί από πλευράς “μπλαουγκράνα” που ενδιάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο γκολ που δέχθηκαν είδαν την τύχη να μην τους χαμόγελα σε δοκάρι του Γκουντογκάν και τον προπονητή τους να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη. Το σκορ έκλεισε στο 89ο λεπτό ο υπερταλαντούχος αρχηγός της εθνικής Γαλλίας που βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα και “σφράγισε” έτσι την πρόκριση της ομάδας του.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειώσουμε πως μετά την Μπαρτσελόνα η Παρί Σεν Ζερμέν θα βρει στο δρόμο της για τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης την Ντόρτμουντ. Ομάδα την οποία είχε αντιμετωπίσει και στη φάση των ομίλων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ