Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Premier League: Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής και η βαθμολογία (videos)

Ο Ίσακ και ο Σολάνκε των ρεκόρ, ο Έμερι που δε χάνει από την Άρσεναλ, η Λίβερπουλ που έμεινε πίσω και η Σίτι που εξάντλησε την τύχη της.

Ο Σκανδιναβός υψηλόσωμος επιθετικός ισοφάρισε το ρεκόρ του ομοεθνή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με τα περισσότερα γκολ (17) από έναν Σουηδό ποδοσφαιριστή σε μια σεζόν στην Premier League. Την ώρα που και ο Ντομινίκ Σολάνκε με τον ίδιο αριθμό τερμάτων έγινε ο ποδοσφαιριστής της Μπόρνμουθ με τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα σε μια σεζόν. Καταφέρνοντας κάτι που σίγουρα θα “γυαλίσει” στο “μάτι” των “μεγάλων”. Στους οποίους μπορεί να πει ότι ανήκει (τουλάχιστον αυτή τη στιγμή) η Άστον Βίλα. Του Ουνάι Έμερι οποίος δεν έφυγε χαμένος για ακόμα μια φορά μετά από συνάντηση του με την Άρσεναλ. Εμποδίζοντας τους “κανονιέρηδες” να ανέβουν στην πρώτη θέση και να εκμεταλλευτούν το “στραβοπάτημα” της Λίβερπουλ. Για να εκμεταλλευτεί τη συνθήκη η Μάντσεστερ Σίτι που έφτασε στο αποκορύφωμα της αποτελεσματικότητας της. Γεγονός που είχε ολέθρια αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα

Νιούκαστλ – Τότεναμ 4-0

Photo credits: Newcastle (IG account)

Το χειρότερο απόγευμα του Μίκι Φαν ντε Φεν στον καιρό του στην Τότεναμ είναι εδώ. Ο Ολλανδός δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να αντιμετωπίσει τον εκάστοτε αντίπαλ του. Είτε αυτός ήταν ο Ίσακ είτε ήταν ο Γκόρντον. Με αποτέλεσμα να τον εκθέσουν και οι δύο διαδοχικά. Με τον Σουηδό να σκοράρει στο 30′ και το 51′ και τον Άγγλο στο 32′. Για να κλείσει το σκορ ο Σαρ με την εύστοχη κεφαλιά του στο 87′ μετά από την άρτια εκτέλεση κόρνερ του Γκόρντον.

Μπρέντφορντ – Σέφιλντ Γιουν. 2-0

Οι “σφήκες” έκαναν για ακόμα μια φορά τα πρέποντα απέναντι σε μια από τις ομάδες της δικής τους συνομοταξίας . Γι’ αυτό και έκαναν τη δουλειά απολύτως “παστρικά” και με την απογοητευτική Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Επικρατώντας από των “λεπίδων” με το αυτογκόλ του Αρμπλάστερ στο 63′ και το τέρμα του Φρανκ Ονιέκα στο 90+3′.

Μάντσεστερ Σίτι – Λούτον 5-1

Τώρα που γνωρίζουμε και το αποτέλεσμα του Σίτι – Ρεάλ για τα προημιτελικά του Champions League μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι οι “πολίτες” έβαλαν στους “καπελάδες” όσα δεν πήγαν στα δίχτυα της της βασίλισσας”. Κάνοντας μάλιστα και πάνω κάτω τις ίδιες τελικές. Εδώ ωστόσο αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν η ποιότητα των αντιπάλων. Οι οποίοι όχι απλά δεν μπόρεσαν να αμυνθούν κατάλληλα, αλλά άρχισαν κιόλας τον αγώνα τους στέλνοντας τη μπάλα στα δικά τους δίχτυα. Με τον Χασιόκα να κάνει τη “δουλειά” μόλις στο 2ο λεπτό. Βάζοντας τους “γαλάζιους” του Μάντσεστερ μπροστά. Πριν έρθουν ο Κόβασιτς στο 64′, ο Χάαλαντ στο 76′ (πεν.), ο Ντοκού στο 87′ και ο Γκβάρντιολ στο 90+3′ να διαδραματίσουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε μια ακόμα κυριαρχική “παράσταση” από αυτές που απαιτεί το κοινό των “citizens” έναντι ομάδων της δυναμικής της Λούτον, η οποία βρήκε το δικό της “κανονικό” τέρμα στο 81ο λεπτό.

Νότιγχαμ Φόρεστ – Γουλβς 2-2

Στο “City Ground” τα πράγματα πήγαν και καλά και άσχημα για τις δύο ομάδες που συναντήθηκαν στο χορτάρι. Καθώς, η μεν Φόρεστ ήταν αυτή που ζήτησε και πήρε μέχρι κάποιο σημείο όσα ήθελε από τον αγώνα. Ενώ οι Γουλβς έφυγαν νιώθοντας σίγουρα ανακούφιση έχοντας τον Ματέους Κούνια στις τάξεις τους και ικανό λόγω της φόρμας του να “σώσει” τον βαθμό για εκείνους. Με δύο γκολ στο 40′ και το 62′. Αρχικά δίνοντας προβάδισμα κι έπειτα ισοφαρίζοντας. Διότι σε πρώτο χρόνο η “κόκκινοι” από το Νότιγχαμ πρώτα απάντησαν με τον Γκιμπς Γουάιτ στο 45+1′ και μετά ανέτρεψαν τα πάντα με τον Ντανίλο στο 57′. Παίρνοντας ένα προβάδισμα που όπως βλέπετε παραπάνω δεν κράτησε πολύ.

Μπέρνλι – Μπράιτον 1-1

Οι “γλάροι” δεν “πετούν” ψηλά και “πληγωμένα” μοιάζουν τα “φτερά” τους. Αυτό το απόφθεγμα δεν αποτελεί μια κενή σοφία. Αντίθετα περικλείει απόλυτα τη φετινή σεζόν της Μπράιτον που δεν έχει έχει βρει τα πρόσωπα που χρειάζεται για να κρατηθεί στο επίπεδο που βρισκόταν και πέρσι. Φτάνοντας στο σημείο να χρειάζεται το λάθος του Μούριτς στο 79′ για να πάρει μια ισοπαλία πού πήγε να της στερήσει πέντε λεπτά νωρίτερα (74′) ο δικός της τερματοφύλακας. Στέλνοντας, μετά από λάθος της άμυνας του, τη μπάλα στα πόδια του Τζος Μπράουνχιλ, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα βγαίνοντας νικητής από την κόντρα.

Μπόρνμουθ – Μαν. Γιουνάιτεντ 2-2

Σπουδαία εμφάνιση για τα “κεράσια” που ήταν ανώτερα για δεύτερη φορά μέσα στην τρέχουσα σεζόν απέναντι στη Γιουνάιτεντ που αυτή τη φορά “επέζησε” χάρη στον αρχηγό και μοναδικό παίκτη της που προσπαθεί να ανταποκριθεί στο μέγεθος του ονόματος της. Τα γκολ της αναμέτρησης ήρθαν απ’ τον Ντομινίκ Σολάνκε στο 16′, τον Τζάστιν Κλάιφερτ στο 36′ και τον Μπρούνο Φερνάντες στο 31′ και το 65′ (πεν.).

Λίβερπουλ – Κρίσταλ Πάλας 0-1

Αυτό που συνέβη στο “Anfield” δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από το αποτέλεσμα της αγωνιστικής. Συμπέρασμα που απορρέει από την επιθετικότητα που έδειξε στην αρχή της αναμέτρησης η Πάλας για δεύτερη συνεχόμενη συνάντηση με κορυφαία ομάδα. Επιθετικότητα που της έδωσε και πάλι γκολ στο 14′ με τον Έζε να νικάει τον Άλισον και να αφήνει πλέον το γήπεδο στη Λίβερπουλ προκαλώντας τη να την κερδίσει. Κάτι που δεν κατάφεραν οι “reds” που μετά από αυτό το ανεπιτυχές αποτέλεσμα απώλεσαν το σερί 28 αήττητων παιχνιδιών που έτρεχαν στην έδρα τους.

Γουέστ Χαμ – Φούλαμ 0-2

Ο “κακός δαίμονας” των “σφυριών” στη σεζόν που παρακολουθούμε εμφανίστηκε και μέσα στο “σπίτι” τους. Το πέρασμα του βέβαια δεν ήταν τόσο καταστροφικό όσο στο “Craven Cottage” (5-0). Ωστόσο το τρίποντο για τη Φούλαμ πάρθηκε και εδώ. Με τον Αντρέας Περέιρα να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή. Αξιοποιώντας το λάθος του Μαυροπάνου στο 9′ και το σπάσιμο του Ιγουόμπι στο 72′. Σε μια από τις πάμπολλες αντεπιθέσεις των “cottagers” που λεηλάτησαν την άμυνα των “συμπολιτών” τους.

Άρσεναλ – Άστον Βίλα 0-2

Τύχη, καλό σχήμα και λίγο Μαρτίνεζ χρειάστηκαν οι “villagers” που ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα με σκοπό όχι να πάρουν ότι μπορούν από το ματς. Αλλά θέλοντας να πάρουν τη νίκη. Κάτι που εν τέλει κατάφεραν με τα δύο τέρματα σε διάστημα τριών λεπτών στο τελευταίο δεκάλεπτο κι ενώ είχαν προηγηθεί δύο δοκάρια. Κι όλα αυτά χάρη στην αδυναμία του Ντέιβιντ Ράγια να καθαρίσει τη φάση από την οποία προέκυψε το τέρμα του Μπέιλι στο 84′ και στην εκτελεστική δεινότητα του Όλι Γουάτκινς που βρήκε στόχο στο 87′. Δίνοντας τη 19η νίκη – ρεκόρ όσον αφορά τον απολογισμό του συλλόγου σε βάθος μιας αγωνιστικής χρονιάς.

Τσέλσι – Έβερτον 6-0

Μια ακόμα εμφάνιση του Κόουλ Πάλμερ “for the ages” έλαβε χώρα στο “Stamford Bridge”. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός που αποτελεί σταθερά τον μοναδικό λόγο για τον οποίο μπορούν να αοσιοδοξούν οι φίλοι της Τσέλσι έβαλε τέσσερα γκολ (13′, 18′, 29′, 64′ (πεν.)), ανέβηκε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ και οδήγησε με ασφάλεια την ομάδα του σε μια επικράτηση σίγουρα πιο ευρεία απ’ όσο αναμενόταν. Τα υπόλοιπα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν ο σέντερ φορ των “μπλε” Νίκολας Τζάκσον στο 44′ και ο Άλφι Γκίλκριστ στο 90′ με το παρθενικό του τέρμα για λογαριασμό των “Λονδρέζων”.

 

Νιούκαστλ – Τότεναμ: Οι καλύτερες στιγμές

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Σίτι 73


2. Άρσεναλ 71

3. Λίβερπουλ 71

4. Άστον Βίλα 63

5. Τότεναμ 60

6. Νιούκαστλ 50

7. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 50

8. Γουέστ Χαμ 48

9. Τσέλσι 47

10. Μπράιτον 44

11. Γουλβς 43

12. Φούλαμ 42

13. Μπόρνμουθ 42

14. Κρίσταλ Πάλας 33

15. Μπρέντφορντ 32

16. Έβερτον 27

17. Νότιγχαμ Φόρεστ 26


18. Λούτον 25

19. Μπέρνλι 20

20. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 16

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ