Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Premier League: Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής και η βαθμολογία (videos)

Η Λούτον που “λυγίζει” στο τέλος, η Νότιγχαμ Φόρεστ που έχει παράπονα απ’ το VAR στο “Goodison Park” και η Λίβερπουλ που αναθάρρησε την κρίσιμη ώρα.

Βλέποντας τα αποτελέσματα της “κουτσουρεμένης” 34ης αγωνιστικής της Premier League καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι πρόκειται για μια ακόμη πολύ σημαντική αγωνιστική. Κυρίως για τις ομάδες που βρίσκονται πολύ χαμηλά στη βαθμολογία. Όπου συνεχίζουν να μένουν κοντά. Ιδιαίτερα η 17η Φόρεστ με τη 18η Λούτον που χωρίζονται από έναν βαθμό, ο οποίος απαλύνει τουλάχιστον για τους “κόκκινους” τον “καημό” που συνόδευσε την ήττα τους από την Έβερτον. Την εγκυρότητα της οποία έχουν αμφισβητήσει με ανακοίνωση τους. Δείχνοντας ένα πολύ “σκληρό πρόσωπο” σε μια μάχη που δίνεται απέναντι σε μια ομάδα που στους τελευταίους δύο της αγώνες έχει φτάσει στα 10 γκολ παθητικό μετά από δύο διαδοχικές ήττες με 5 γκολ η καθεμία.

Τα αποτελέσματα

 

Λούτον – Μπρέντφορντ 1-5

Μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση του διδύμου Εμπουεμό – Γουισά είναι εδώ. Με τον πρώτο να φτιάχνει δύο γκολ για τον δεύτερο στο 24′ και το 45+1′. Καθιστώντας σχεδόν βέβαιη τη νίκη της ομάδας τους, η οποία βρήκε τρία ακόμα τέρματα στο δεύτερο μέρος. Πρώτα με τον Πίνοκ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα από αέρος μετά από κόρνερ στο 62′, έπειτα με τον Λούις Πότερ να τελειώνει ιδανικά μια ακόμα επίθεση των “σφηκών” στο 64′ και τέλος με τον Σάντε να βρίσκει στόχο σε κενή εστία στο 86′. Για να έρθει ο Μπέρι στο 90+2′ και να βάλει το γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους περιορίζοντας ελάχιστα τον “θόρυβο” του ήδη εκκωφαντικού 0-5.

Σέφιλντ Γιουν. – Μπέρνλι 1-4

Μια νίκη που τη βάζει πιο “ζεστά” στο “κόλπο” της παραμονής πέτυχε η Μπέρνλι. Οι “clarets” (βυσσινοί) προηγήθηκαν με τον Μπρουν Λάρσεν στο 38′ και διπλασίασαν τα τέρματα με τον Ασινιόν τους στο 40′. Προδιαθέτοντας το αντίπαλο κοινό για μια ακόμα ήττα της ομάδας του. Από την οποία εκείνη φάνηκε ότι είχε την ευκαιρία να “διασωθεί” λίγο αργότερα. Όταν ο Χάμερ κέρδισε τον Μούριτς στο 52′ δημιουργώντας παράλληλα και ένα ολιγόλεπτο momentum για την ομάδα του. Το οποίο ωστόσο δεν αξιοποίησε αυτή και συγκεκριμένα ο Μπεν Μπρερετόν. Που στο 54ο λεπτό έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μούριτς και όχι στον αμαρκάριστο Μάκατι που είχε την εστία στο έλεος του. Στερώντας από αυτόν το γκολ της ισοφάρισης και βοηθώντας τους από πάνω της βαθμολογίας να ξεφύγουν αλώβητοι από την “τρικυμία”. Με αποτέλεσμα αυτοί να ανακτήσουν την ψυχολογία του αγώνα και να διευρύνουν το σκορ με το οποίο εν τέλει επικράτησαν. Πετυχαίνοντας τα υπόλοιπα τέρματα τους με τον Φόστερ στο 58′ και τον Γκούντμουνσον στο 71′.

Γουλβς – Άρσεναλ 0-2

Μια πάρα πολύ σημαντική νίκη στη μάχη για τον τίτλο πέτυχε η Άρσεναλ. Καθώς οι “κανονιέρηδες” όχι μόνο ανέβηκαν στην κορυφή, αλλά έβαλαν τέλος σε μια πολύ άσχημη συγκυρία για αυτούς εν τη γενέσει της. Επικρατώντας με 0-2 της ελλιπούς Γουλβς, οι οποίοι δίχως Κούνια και Νέτο δεν αποτέλεσαν σημαντικό “εμπόδιο”. Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν οι Τροσάρ στο 45′ και Όντεγκαρντ στο 90+5′.

Έβερτον – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0

Επιτέλους μια ωραία Κυριακή για τα “ζαχαρωτά” που “έσβησαν” την “αποκαρδιωτική” εμφάνιση της προηγούμενης Δευτέρας με την Τσέλσι με ένα τρίποντο που τα απομακρύνει για ακόμα μια φορά από την “επικίνδυνη ζώνη”. Στην οποία παρά ταύτα δεν θα βρεθεί ούτε η οργισμένη Νότιγχαμ Φόρεστ. Που έμεινε μακριά από τους τρεις βαθμούς και την ισοπαλία λόγω των επιτυχημένων προσπαθειών του Γκέιγ στο 29′ και του ΜακΝιλ στο 76′.

Κρ. Πάλας – Γουέστ Χαμ 5-2

Δεύτερη πολύ κακή εμφάνιση γεννήθηκε α τα “σφυριά” Που βρέθηκαν από νωρίς με την “πλάτη στον τοίχο” και ουσιαστικά έχοντας στερηθεί τη δυνατότητα να διεκδικήσουν οτιδήποτε στο “Selhurst Park”. Συνθήκη που αποτέλεσε απότοκο των γκολ του Ολίσε στο 7′, του Έζε στο 16′, του Έμερσον (αυτογκόλ) στο 20′ και του Ματετά στο 31′. Που έφεραν τον δείκτη του σκορ στο καταδικαστικό 4-0. Κάνοντας το τέρμα του Αντόνιο στο 39′ να μοιάζει φτωχό για τη Γουέστ Χαμ αλλά και την προσθήκη του δράματος στον αγώνα. Ο οποίος ολοκληρώθηκε με τον Ματετά να βρίσκει δεύτερη φορά το δρόμο προς το πλεχτό στο 64′ και το Χέντερσον να υποπίπτει σε ένα από τα blooper της σεζόν μη μπορώντας να ελέγξει τη μπάλα από ένα μακρινό γύρισμα των αμυντικών που τελικά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του.

Άστον Βίλα – Μπόρνμουθ 3-1

Το match up του Όλι Γουάτκινς με τον Ντόμινικ Σολάνκε δεν μπορούσε παρά να είναι άκρως ενδιαφέρον. Οι δυο τους, που μαζί με τον Κόουλ Πάλμερ αποτελούν τους πιο φορμαρισμένος γηγενείς επιθετικούς του νησιού, βοήθησαν και πάλι τα μέγιστα για να πετύχουν οι ομάδες τους το καλύτερο που μπορούν. Με τον φορ της Μπόρνμουθ να είναι ο πρώτος που επέδρασε στο ματς βάζοντας την ομάδα του μπροστά με πέναλτι στο 31′. Για να φέρει το σκορ στα ίσια ο Ρότζερς στο 45+1′ και να ακολουθήσουν οι Ντιαμπί (57′) και Μπέιλι (78′) που έβαλαν μπροστά και αύξησαν τη διαφορά της ομάδας του από δημιουργίες του Όλι Γουάτκινς των 31 γκολ/ασίστ στη σεζόν.

Φούλαμ – Λίβερπουλ 1-3

Πολύ καλή η εμφάνιση για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Σε ένα ματς το οποίο ήταν αναγκαία βαθμολογικά αλλά και πολύ περισσότερο ψυχολογικά. Διότι οι “κόκκινοι” από το Μέρσεϊσάιντ έπρεπε να ανακάμψουν στην πρωταθληματική κούρσα με έναν υπερφορτωμένο συναισθηματικά ευρωπαϊκό αποκλεισμό στην πλάτη. Φτιάχνοντας ένα “περιβάλλον” που για να γίνει ευοίωνο έπρεπε να βγουν μπροστά συγκεκριμένοι παίκτες και να αξιοποιηθούν όλοι όσοι επέστρεψαν. Όπως ακριβώς έγινε. Με τον Αλεξάντερ Άρνολντ να βρίσκει με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 32′ το 100ο γκολ της Λίβερπουλ στο οποίο έχει αναμειχθεί ο ίδιος και τον Ντιόγκο Ζότα να πετυχαίνει το δικό του 100ο τέρμα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου στο 72′. Για να ξεκινήσει και να τελειώσει με τον ιδεατό τρόπο ένα ματς που ακόμα κι όταν ήταν στα ίσια δεν στράβωσε για τη Λίβερπουλ που απάντησε γρήγορα με τον Χράβενμπερχ (53′) στην επιτυχημένη προσπάθεια του Καστάνιε στο 45+2′.

*Δεν αγωνίστηκαν Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι που συμμετείχαν στους ημιτελικούς του FA Cup

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Άρσεναλ 74


2. Λίβερπουλ 74

3. Μάντσεστερ Σίτι 73

4. Άστον Βίλα 66

5. Τότεναμ 60

6. Νιούκαστλ 50

7. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 50

8. Γουέστ Χαμ 48

9. Τσέλσι 47

10. Μπράιτον 44

11. Γουλβς 43

12. Φούλαμ 42

13. Μπόρνμουθ 42

14. Κρίσταλ Πάλας 36

15. Μπρέντφορντ 35

16. Έβερτον 30

17. Νότιγχαμ Φόρεστ 26


18. Λούτον 25

19. Μπέρνλι 23

20. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 16

 

Δείτε ακόμη:

Premier League: Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής και η βαθμολογία (videos)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ