Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Επίσημα χωρίς κόσμο ο τελικός Κυπέλλου

Είναι οριστικό πλέον και δεν αλλάζει, ο τελικός ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό χωρίς την παρουσία του κόσμου και με πολύ λίγες προσκλήσεις για τις δύο ομάδες.

Ο λόγος που ο τελικός θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο είναι πως στο Πανθεσσαλικό γήπεδο του Βόλου δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας. Ο Άρης μέσω του Θεόδωρου Καρυπίδη, πρότεινε να τοποθετηθούν κάμερες και να διεξαχθεί κανονικά το ματς με την παρουσία φιλάθλων και οι δύο σύλλογοι να μοιραστούν τα έξοδα μαζί με την δημοτική αρχή. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έγινε αποδεκτό ούτε από το Τριφύλλι αλλά ούτε και από την ΕΠΟ, καθώς δεν υπάρχει το χρονικό περιθώριο για να γίνουν αυτές οι εργασίες.

Ο Παναθηναϊκός πρότεινε οι δύο ομάδες να πάρουν το ελάχιστο των προσκλήσεων που μπορούν, 30 δηλαδή για τον κάθε σύλλογο, με τον Άρη και την ΕΠΟ να κάνουν αντιπρόταση και να ζητούν από το Υπουργείο να εκδόσει 300 προσκλήσεις, κάτι που δεν άρεσε στους “πράσινους” καθώς το γήπεδο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για τόσο κόσμο.

Η ΕΠΟ ωστόσο αποφάσισε να υποβάλει το αίτημα αυτό, ώστε να δοθεί ειδική άδεια για 300 προσκλήσεις, εάν δεν γίνει αυτό, τότε οι προσκλήσεις θα είναι 30 για κάθε ομάδα και 30 για την ΕΠΟ.

Αναλυτικά και τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος:

«Δεν είναι θέμα συμφωνίας, ακούμε τις ομάδες αλλά η ΕΠΟ αποφασίζει. Η απόφαση είναι για το Πανθεσσαλικό και δεν αλλάζει. Επειδή το γήπεδο δεν έχει κάμερες, δεν μπορεί να έχει φιλάθλους. Θα γίνει με 30 προσκλήσεις για κάθε ομάδα και 30 προσκλήσεις στην ΕΠΟ. Θα υποβάλλουμε αίτημα για να δοθεί ειδική άδεια για περισσότερες προσκλήσεις, ας πούμε 300, επειδή αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα των ομάδων. Γι’ αυτό θα κάνουμε αίτημα στην κυβέρνηση, στον Υπουργό Αθλητισμού», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, μετά τη σύσκεψη.
«Σήμερα θα στείλουμε το αίτημά μας στην κυβέρνηση, ελπίζουμε να απαντήσουν άμεσα. Δεν αποφασίζουν οι ομάδες, αποφασίζει η ΕΠΟ. Η μεν πλευρά του Παναθηναϊκού δεν ήθελε να υπάρχουν φίλαθλοι στο γήπεδο, η πλευρά του Άρη ήθελε να υπάρχουν φίλαθλοι, ωστόσο δεν είναι θέμα τι θέλουν οι ομάδες. Σε αυτό το θέμα δεν είναι καν τι θέλει η ΕΠΟ, αλλά τι ορίζει ο νόμος. Κι ο νόμος λέει με σαφήνεια πως αν δεν υπάρχουν κάμερες, ο αγώνας γίνεται με τις ομάδες και την ΕΠΟ να παίρνουν από 30 προσκλήσεις», πρόσθεσε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ