Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

CPKC Stadium: Εκεί βλέπεις μόνο γυναίκες να παίζουν (video)

Το στολίδι του Κάνσας που δείχνει με απτές αποδείξεις γιατί οι ΗΠΑ είναι η Γη της Επαγγελίας του ποδοσφαίρου γυναικών.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αποτελούν χώρα πρωτοπόρο στο ποδοσφαίρου γυναικών. Τόσο εντός όσο και εκτός των γραμμών. Με την “αστερόεσσα” να είναι αυτή που διαδέχθηκε η Ισπανία ανεβαίνοντας στον παγκόσμιο θρόνο. Την ώρα που πίσω στην πατρίδα μαινόταν ο αγώνας που ξεκίνησαν η εμβληματική αρχηγός Μέγκαν Ράπινο και η σπουδαία επιθετικος Άλεξ Μόργκαν για εξίσωση των αμοιβών αντρών και γυναικών στο ποδόσφαιρο.

Μένοντας λοιπόν στο συγκεκριμένο πνεύμα, είναι η Αμερική η πρώτη χώρα που είδαμε ποτέ ένα στάδιο αξιοπρεπές και όμοιο αυτών που βλέπουμε στο ποδόσφαιρο ανδρών και όχι κάποιου προπονητικού να απευθύνεται πλέον αποκλειστικά σε μια γυναικεία ομαδα. Η οποία ονομάζεται Κάνσας Σίτι Κάρεντ και κατοικοεδρεύει στο CPKC Stadium.

Καταλήγοντας, αξίζει να πούμε ότι η πρωτοβουλία αυτή της διοίκησης της αμερικανικής ομάδας δείχνει να έχει ισχυρότατο έρεισμα στην κοινότητα της πόλης. Καθώς έχουν πουληθεί τουλάχιστον 10.000 εισιτήρια διαρκείας. Ενώ πρόκειται για ένα γήπεδο χωρητικότητας 11.000 θεατών.

Δείτε ακόμη:

Μποέμιαν: Μια ομάδα “άγνωστη” αλλά με κοινωνικές ευαισθησίες

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ