test
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Premier League: Τα βραβεία της σεζόν (video)

Η εύνοια των Άγγλων στα δικά τους παιδιά που τώρα δε χρειαζόταν, η μεγαλειότητα του Γκουαρντιόλα, ο Χάαλαντ που τα έχανε αλλά δεν τον κουνάει κανείς και ο Γουότκινς που είναι η προσωποποίηση της Βίλα του Έμερι.

Τα φετινά βραβεία της Premier League, σε ότι έχει να κάνει με όσα δεν εξαρτώνται απόλυτα από αριθμούς, έχουν απονεμηθεί απόλυτα δίκαια. Καθώς έχει βρεθεί η απόλυτη φόρμουλα ώστε οι να επιβραβευθούν δύο παιδιά από τη γενέτειρα του ποδοσφαίρου και παρόλα αυτά ναει μην πρόκειται για μια μεγάλη αδικία. Ενώ το ίδιο συμβαίνει και στο βραβείο του “Προπονητή της Χρονιάς”. Ενώ και για τα υπόλοιπα βραβεία δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Με τις διάκρισεις του Γουότκινς και του Ράγια να ξεχωρίζουν. Η πρώτη λόγω της ιδιομορφίας της περιπτωσης. Με τον νεαρό φορ των “villagers” να κάνει δύο πράγματα καλά και για αυτό να ξεχωρίζει εν τέλει ως το κεντρικό πρόσωπο του μέχρι τώρα ταξιδιού της ομάδας του. Που ήταν συν τοις άλλοις μια από τις λίγες και ίσως αυτή που κατάφερε περισσότερο από κάθε άλλη να πλήξει της Άρσεναλ και τον Ντέιβιντ Ράγια. Με τον κίπερ των “κανονιέρηδων” ωστόσο να φτάνει πια στην καταξίωση στο κορυφαίο επίπεδο. Αφού πρώτα βέβαια έχει γνωρίσει το ποδοσφαιρικό ναδίρ μέσω της Σάουθπορτ και της πέμπτης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Οι νικητές

Προπονητής της Σεζόν – Πεπ Γκουαρντιόλα

Photo credits: Premier League (IG account)

Ο Ίβηρας προπονητή έφτασε τις 5 κατακτήσεις όσον αφορά το βραβείο του “Προπονητή της Χρονιάς” (δεύτερος στη σχετική λίστα). Με την επίδοση του αυτή να καταδεικνύει στον απόλυτο βαθμό την “γαλάζια παντοκρατορία” που αυτός έχει επιμεληθεί τα τελευταία χρόνια. Με την οποία κατέγραψε φέτος 28 νίκες που μοιάζουν λίγες για τα δεδομένα του, όμως ήταν πάλι αρκετές.

Παίκτης της Σεζόν – Φιλ Φόντεν

Photo credits: Premier League (IG account)

Ο μεσοεπιθετικός από το Νησί ήταν φέτος η “καρδιά” των “πολιτών” στο δρόμο προς τον δέκατο τίτλο. Με αποτέλεσμα να λυγίσει όλους τους επίδοξους successors, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είχαν και καλύτερα νούμερα από τα ούτως ή άλλως εξαιρετικά του Φόντεν (19 γκολ – 8 ασίστ).

Καλύτερος Νέος Παίκτης της Σεζόν – Κόουλ Πάλμερ

Photo credits: Premier League (IG account)

Ο μεσοεπιθετικός των “μπλε”, που βρέθηκε από το Μάντσεστερ στο Λονδίνο επειδή πίστευε ότι δεν θα χωρά στη Σίτι, πραγματοποίησε φέτος μια σειρά από οργιαστικές εμφανίσεις. Κάτι που προκύπτει και από τους εκπληκτικούς, για το μέχρι πρότινος status του, αριθμούς (22 γκολ – 11 ασίστ) που τον έστεψαν κιόλας “Καλύτερο Νέο Παίκτη της Σεζόν” και για την Premier League και για τους φιλάθλους της.

Χρυσό Παπούτσι – Έρλινγκ Χάαλαντ

Photo credits: Manchester City (IG account)

Η μηχανή των γκολ που λέγεται Έρλινγκ Χάαλαντ σάρωσε ξανά. Αν και δεν συνέβη με τον τρόπο που έγινε πέρσι, το “Χρυσό Παπούτσι” κατέληξε και πάλι στα χέρια του. Και σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραμάτισαν τα τέσσερα τέρματα του απέναντι στους Γουλβς την 36η αγωνιστική και τα άλλα δύο σε βάρος της Τότεναμ που συν τοις άλλοις καθόρισαν και τον πρωταθλητή.

Δημιουργός της Σεζόν – Όλι Γουάτκινς

Photo credits: Aston Villa (IG account)

Το βραβείο αυτό είναι στην πραγματικότητα η ελάχιστη διέξοδος που μπόρεσε να βρεθεί με βάση την έκβαση της μοίρας του Όλι Γουότκινς και της τρομερής Άστον Βίλα στη σεζόν προκειμένου να αναγνωριστούν στον Άγγλο φορ τα όσα εκπληκτικά έκανε στη διάρκεια αυτού του μαραθωνίου που ονομάζεται αγγλικό πρωτάθλημα. Διότι ο σέντερ φορ των “χωριατών” να είναι εκτός από καλύτερος δημιουργός της λίγκας και τρίτος καλύτερος σκόρερ (πολλαπλή ισοβαθμία) για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με 19 τέρματα.

Χρυσό Γάντι – Ντέιβιντ Ράγια

Photo credits: Arsenal (IG account)

Όταν το καλοκαίρι του 2012 ο 16xρονος Ντέιβιντ ταξίδευε από την Ισπανία στην Αγγλία για λογαριασμό της Μπλάκμπερν σίγουρα ξεκινούσε μια διαδρομή γεμάτος όνειρα και ευοίωνες βλέψεις για το μέλλον. Το οποίο μπορεί να άργησε να του δείξει το καλό του πρόσωπο, αλλά πλέον είναι εδώ και τον ανταμείβει. Όχι τόσο για το ταλέντο του. Αλλά σε μεγάλο βαθμό για την ετοιμότητα που επέδειξε οπότε χρειάστηκε να επέμβει. Μια ετοιμότητα που αποτελεί την κύρια αιτιολογία όταν κάποιος αναρωτιέται το γιατί το όνομα του Ισπανού τερματοφύλακα της Άρσεναλ αναγράφεται πια ανάμεσα σε εκείνα των κορυφαίων κίπερ ανά σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Η πιο Απίθανη Ανατροπή της Σεζόν

Το βραβείο της πιο “Απίθανης Ανατροπής της Σεζόν” θα μπορούσαμε να πούμε ότι έμοιαζε κατά κάποιο τρόπο με τις εκλογές που διεξάγουν κατά καιρούς τα κομμουνιστικά κράτη. Διότι δεν υπήρχαν αγώνες που να διεκδικούν το χρίσμα. Πέρα από το αναβληθέν Μπόρνμουθ – Λούτον της 17ης αγωνιστικής που από 0-3 στο 45+1′ έγινε 4-3 στο 83′ διαλύοντας κάθε πιθανότητα ανταγωνισμού σε περίπτωσης που αυτός υπήρχε. Σε μια αλησμόνητη παράσταση αυταπάρνησης του συνόλου του Άντονι Ιραόλα που μακροπρόθεσμα έκρινε το και την κατάληξη της χρονιάς για τους ηττημένους “καπελάδες”.

 

Δείτε ακόμη:

Women’s Super League: Τα βραβεία της σεζόν

Premier League: Τα αποτελέσματα της 38ης αγωνιστικής (videos)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ