test
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Τόνι Κρος: Ένας “γαλαζοαίματος” του ποδοσφαίρου (video)

Τα πρώτα χρόνια στη Μπάγερν, η μεταγραφή στη Ρεάλ και το Champions League που του χάρισε την απόλυτη καταξίωση.

Η απόφαση του Τόνι Κρος να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο αποτελεί το απόλυτο talk of the town των τελευταίου τριημέρου και όχι άδικα. Αφού ο Γερμανός μέσος είναι κάθε άλλο παρά ένας απλός ποδοσφαιριστής.

Μπάγερν Μονάχου (2007 – 2014)

Photo credits: The Spotting News

Η καριέρα του στους “Βαυαρούς” ξεκίνησε το 2007. Όταν και προήχθη στην πρώτη ομάδα ως ένα από τα πολλά ταλέντα που αναδεικνύουν οι ακαδημίες τους. Με την προπονητική αστάθεια που τους ταλαιπωρούσε τότε βέβαια να μην βοηθά τον Κρος να καθιερωθεί. Κάτι που άλλαξε από τη σεζόν 2011 – 12 και μετά. Όταν και ανέλαβε ο Γιουπ Χάινκες που έδειξε ξανά το δρόμο προς τους τίτλους εμπιστευόμενος παράλληλα τον 22χρονο Τόνι που κάτι είχε. Κάτι που άρχισε να εκφράζεται όλο και περισσότερο. Με αποκορύφωμα το τέλος της επόμενης χρονιάς. Όταν η Μπάγερν Μονάχου επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης με τον Κρος να είναι ανάμεσα στους MVP. Όπως το ίδιο συνέβη και ένα χρόνο αργότερα που σκαρφάλωσε με την Εθνική Γερμανίας μέχρι και την κορυφή του κόσμου. Βρίσκοντας εκεί το “διαβατήριο” για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Που τέσσερις μέρες μετά την ολοκλήρωση του Μουντιάλ του 2014 τον έκανε δικό της.

Ρεάλ Μαδρίτης (2014 – 2024)

Photo credits: Toni Kroos (IG account)

Ήταν 17 Ιουλίου λοιπόν, όπως είπε και ο ίδιος ο Κρος στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του, όταν εντάχθηκε στη “Βασίλισσα” του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και άλλαξε έτσι για πάντα επίπεδο στην καριέρα του. Αφού έγινε το τρίτο μέλος του πλέον θρυλικού κέντρου των “μερένχες” παρέα με τους Μόντριτς και Κασεμίρο που είχαν ήδη πάει στην ομάδα. Της οποίας τη βάση αποτέλεσαν για τα επόμενα 8 χρόνια. Κάνοντας κάτι διαφορετικό ο καθένας. Αλλά πάντα φτάνοντας στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Με τον Κρος συγκεκριμένα να εξειδικεύεται με τα χρόνια στην τελειοποίηση της πάσας. Κάτι που γίνεται έκδηλο όταν στην κουβέντα προστίθεται το εξωφρενικό στατιστικό των 31.769 επιτυχημένων μεταβιβάσεων σε 33.911 προσπάθειες. Το οποίο σμίλευσε τον Κρος της Ρεάλ Μαδρίτης των 4 Champions League (επί των ημερών του/πέντε συνολικά την τελευταία δεκαετία) που καταδυναστεύει ακόμα και σήμερα την Ευρώπη.

Το τελευταίο highlight

Όπως γίνεται αντιληπτό και παραπάνω, οι πάσες που έχει επιχειρήσει ο Τόνι Κρος είναι τόσες πολλές που δεν γίνεται να μην έχουν παραχθεί και δεκάδες (τουλάχιστον) στιγμές ποιοτικότατου ποδοσφαίρου. Ακριβώς όπως αυτή που είδαμε απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου, μέσα στην “Allianz Arena”. Όπου ο συμπαθέστατος Τόνι με το απίστευτο vision “έκοψε στα δύο” την πρώην ομάδα του χαρίζοντας στον Βινίσιους ένα πολύ εύκολο για την ποιότητα του τέρμα. Που άνοιξε το σκορ τοποθετώντας το νέο έργο του συμπαίκτη του στα “ποδοσφαιρικό Λούβρο”.

Ο τελευταίος χορός

Photo credits: Toni Kroos (IG account)

Κλείνοντας, δε μπορούμε να μη σταθούμε στο πως θα κλείσει αυτή η καριέρα του 1 Παγκοσμίου Κυπέλλου των 5 Champions League, των 5 πρωταθλημάτων (3 Γερμανίας, 2 Ισπανίας) και των τόσων άλλων τίτλων. Καθότι, το φινάλε θα γραφτεί με μια περιοδεία στην πατρίδα του με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας και το τρόπαιο του EURO να φέγγει από μακριά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ