Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Δεν είναι ένα απλό ευρωπαϊκό, είναι η υπενθύμιση του τι εστί… PANATHINAIKOS

Σε ντελίριο ενθουσιασμού ζουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Το «τριφύλλι» μπορεί να πανηγυρίζει το 7ο όμως το πανδαιμόνιο που επικρατεί είναι πρωτόγνωρο. Τόσοι πανηγυρισμοί δεν είχαμε, ούτε στο πρώτο, γιατί όμως γίνεται αυτό;

Αυτό γίνεται γιατί οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν μάθει διαφορετικά, απ’ ότι τα τελευταία χρόνια. Όπως και να το κάνουμε, πρόκειται για έναν σύλλογο που έχει μάθει να είναι πρωταγωνιστής σε όλα του τα τμήματα.

Όμως ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός αγνοεί το πρωτάθλημα από το 2010, ενώ σε αυτά τα 14 χρόνια έχει κατακτήσει μόλις τρεις φορές το Κύπελλο (2014, 2022, 2024) και παράλληλα έχει ζήσει κάποιες ταπεινωτικές στιγμές, μετά τον πενταετή αποκλεισμό από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως επίσης και τους αποκλεισμούς, από ομάδες όπως η Καμπάλα, ή η Μακάμπι Χάιφα φέτος, την ίδια στιγμή που βλέπουν τον Ολυμπιακό να πηγαίνει σε Ευρωπαϊκό τελικό.

Σε ότι αφορά το μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός και τι δεν πέρασε μέσα σε αυτά τα 13 χρόνια που δεν είχε Ευρωπαϊκό τρόπαιο. Για αρχή αποχή από τα Final Four της Euroleague, ενώ από την ημέρα που πέρασε στην αιωνιότητα ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, είχαμε τον Δημήτρη που έφτασε σε σημείο οι μεταγραφές να γίνονται με έσοδα – έξοδα. Επίσης, να θυμίσουμε τις σκηνές που ζήσαμε με τον πρόεδρο να δίνει εντολή να γυρίζει η ομάδα από την Κωνσταντινούπολη με το πούλμαν, μετά από μία ταπεινωτική ήττα, ενώ παράλληλα κάποια «καλά» παιδιά της Θύρας 13 πηγαίναν στο σπίτι του να τον… τραμπουκίσουν, με αποτέλεσμα ο μεγαλομέτοχος να φωνάζει πως πουλάει την ομάδα σε όποιον την ζητήσει. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι εκτός της αποχής τους από τα Final Four, ο Παναθηναϊκός να χάνει και πρωταθλήματα από τον Ολυμπιακό, όπως επίσης και άλλους εγχώριους τίτλους, την στιγμή μάλιστα που λίγα χρόνια πριν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν υποβιβαστεί με δική τους απόφαση στην Α2.

Μετά λοιπόν από όλα αυτά, ο κόσμος του Παναθηναϊκού είχε δίψα για μία διάκριση, με την αρχή να κάνει ο Βαγιαννίδης το Σάββατο το βράδυ στο Βόλο, όταν και έδινε το Κύπελλο στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, σε μία καταστροφική σεζόν για την ομάδα, με το αποκορύφωμα να έρχεται την Κυριακή το βράδυ με τα παιδιά του Αταμάν να είναι εκείνα που να πανηγυρίζουν το Πρωτάθλημα Ευρώπης και ο Αταμάν, ο Λεσόρ, ο Σλούκας, ο Ναν και τα άλα παιδιά να θυμίζουν στον κόσμο πως δεν είναι Παναθηναϊκός, αλλά…PANATHINAIKOS!!!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ