Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Το ποσό ρεκόρ που θα λάβει η Μπαρτσελόνα μετά την κατάκτηση του Champions League!

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 2-0 της Λυών και έφτασε στην κατάκτηση του Champions League για δεύτερη συνεχόμενη φορά, γεμίζοντας ταυτόχρονα τα ταμεία της!

Εδραιώνεται όλο και περισσότερο στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου η Μπαρτσελόνα, η οποία μετά τη νίκη κόντρα στη Λυών με 2-0, έφτασε τα τρία Champions League και κατάφερε επιτέλους να επικρατήσει κόντρα στον «κακό της δαίμονα». Με τη γαλλική ομάδα, η Μπάρτσα μετρούσε τέσσερις ήττες σε ισάριθμα προηγούμενα παιχνίδια, δύο εκ των οποίων ήταν τελικοί.

Όπως είναι λογικό, το συγκεκριμένο επίτευγμα της ισπανικής ομάδας έχει αντίκτυπο και στο οικονομικό κομμάτι. Συγκεκριμένα, με την πορεία τους μέχρι τον τελικό, οι «Μπλαουγκράνα» θα έβαζαν στα ταμεία τους, 1,227 εκατομμύρια ευρώ. Σε συνδυασμό όμως με το αποτέλεσμα του τελικού, στον οποίο κατάφεραν να επικρατήσουν, στο συνολικό ποσό θα προστεθούν επιπλέον 150.000 ευρώ στα ταμεία της ομάδας, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 1.377.000.

Το συγκεκριμένο ποσό, αποτελεί ρεκόρ για την ομάδα της Βαρκελώνης, καθώς στον τελικό όπου κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιο, έβαλε στα ταμεία της 1,36 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως την… κορυφή την κρατά η Λυών, μιας και μετά τον τελικό του Τορίνο, αποκόμισε 1,46 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που δεν έχει ξεπεραστεί από καμία άλλη ομάδα στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ