Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στο τέλος “Χ”αμένοι βγήκαν και οι δυο!

Δυνατό ματς στους Ζωσιμάδες με τον ΠΑΣ Γιάννινα να υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Superleague. Ένα ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες πληγωμένες μετά από τον μεσοβδόμαδο αποκλεισμό τους από τον θεσμό του Κυπέλλου που αναζητούσαν την επιστροφή στις νίκες. Τελικό αποτέλεσμα 1-1 και ο βαθμός της ισοπαλίας στο “σακουλάκι” των δύο αντιπάλων.

Ο Ηρακλής Μεταξάς παράταξε την ομάδα του με το αγαπημένο του 4-4-2 ενώ την απουσία του Χουάν Περέα και του “τιμωρημένου” Γκαρντάφσκι πήραν οι Μπρένερ και Οικονομόπουλος αντίστοιχα. Στην αντίπερα όχθη ο Μίλαν Ράσταβατς είχε να διαχειριστεί τις απουσίες των Καρμόνα, Καπίγια, Λέο Τιλίκα και Κρέσπι ενώ Αρκάδες ξεκίνησαν με σύστημα 4-2-3-1.

Το ματς στο πρώτο ημίωρο του δεν είχε να επιδείξει κάτι συγκλονιστικό καθώς οι δύο ομάδες ήταν πολύ προσεκτικές, προσπαθούσαν να διαβάσουν το παιχνίδι του αντιπάλου τους και είχαν στο νου τους να μην κάνουν λάθος. Πρώτη μεγάλη φάση για τον ΠΑΣ στο 30′ όπου ο Σάλιακας μετά από κλέψιμο της μπάλας στο μεσαίο τρίτο του γηπέδου έφυγε μπροστά και τελικά σούταρε για να αποκρούσει ο Τσιφτσής. Μέσα σε διάστημα τριών λεπτών διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. Στο 34′ μετά από γύρισμα του Άλβαρεζ ο Σίτο σουτάρει στην κλειστή γωνία του Λοντίγκιν και τον νικά για το 0-1. Η απάντηση όμως ήταν άμεση. Στο 37′ γίνεται η σέντρα από τα δεξιά, ο Μπρένερ πιάνει την κεφαλιά και γράφει το 1-1 σε μία φάση που επικυρώθηκε μέσω του VAR. Στα αξιοσημείωτα του πρώτου ημιχρόνου είναι σίγουρα οι αναγκαστικές αλλαγές των Μουνάφο από μεριά του Αστέρα και Μπρένερ από του ΠΑΣ με τους Ιγκλέσιας και Μορέιρα να τους αντικαθιστούν.

Το 2ο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από ξέφρενο ρυθμό και μεγάλες φάσεις. Το σκορ μπορούσε να είχε ξεφύγει καθώς οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα απειλητικές και έφτασαν πολλές φορές με αξιώσεις κοντά στο γκολ. Η αρχή έγινε με το σουτ του Καραχάλιου στο 50′ το οποίο κόντραρε στον Ατιένθα και λίγο έλειψε ο Ισπανός στόπερ να σημειώσει αυτογκόλ. Ένα λεπτό αργότερα ο Άλβαρεζ με δυνατό χαμηλό σουτ βρήκε το δοκάρι της εστίας του Λοντίγκιν ενώ στο 54′ ο Μορέιρα από καλή θέση σούταρε ψηλά. Στο 62′ ήταν η σειρά του Σίτο να βρει το δοκάρι και έτσι δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα του. Τέλος στο 65΄ ο Σάλιακας απείλησε με επικίνδυνη σέντρα σουτ που λίγο έλειψε να αλλάξει το σκορ του αγώνα. Από εκεί και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και φτάνουμε στο 83′ όπου ο Μπαράλες αποβάλλεται για χτύπημα εκτός φάσης στον Πέερσμαν. Το γκολ την νίκης δεν ήρθε για κανέναν μέχρι το τέλος ενώ ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 90+3′ με τον Μορέιρα να σουτάρει και τον Τσιφτσή να διώχνει εντυπωσιακά.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πέερσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Οικονομόπουλος (86′ Μίνα), Μπρένερ (43′ λ.τρ. Μορεϊρα), Σνάϊντερ και Μιλιντσεάνου (76′ Λώλης).

ΑΣΤΕΡΑΣ: Τσιφτσής, Γκαρσία, Άλβαρες, Καστάνο, Ατιένζα, Σάνταφε (66′ Βαλιέντε), Μουνάφο (27′ λ.τρ. Ιγκλέσιας), Σίτο, Μπαράλες, Σόνι (66′ Γκόμες, 94′ Τασουλής) και Ριέρα (94′ Κανελλόπουλος).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ