Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Το μάτι της τίγρης

Για πολλούς είναι ο πιο επιτυχημένος παίκτης Γκολφ όλων των εποχών.Συγχρόνως είναι ένας απ’ τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του κόσμου.Ο Αμερικανός συνεχίζει στα 45 του χρόνια να διαθέτει αετίσιο μάτι, αφού με την ίδια ευκολία βρίσκει τον στόχο σε μακρινές & κοντινές αποστάσεις.

Λόγω του ονόματός του όμως, θα προτιμήσουμε το «eye of the tiger» (απ’ το γνωστό ξένο τραγούδι), καθώς ο Τάιγκερ Γούντς είναι για όλους ένας σκληροτράχηλος αντίπαλος, που προκαλεί δέος & θαυμασμό (όπως και ένας τίγρης) με τον τρόπο που αγωνίζεται.

Έχει παραμείνει 1ος στην κατάταξη του σπορ από το 1999 έως το 2004 & από τα τέλη του 2005 μέχρι το 2010, ενώ πριν 1 χρόνο σχεδόν (παρά τον σοβαρό τραυματισμό του) κατάφερε να κατακτήσει τον 15ο major τίτλο του.

Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει ποτέ γκολφ, στόχος του αθλητή είναι να καταφέρει να στείλει την μπάλα σε μία τρύπα, με όσες λιγότερες προσπάθειες γίνεται σε σχέση με τους αντιπάλους του.Το άθλημα άρχισε να γίνεται επαγγελματικό στη Σκωτία και στην Αγγλία, κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα.

Όσο για τη χώρα μας, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 7 γήπεδα.Τα δύο βρίσκονται στην Κρήτη και τα υπόλοιπα στη Χαλκιδική, στην Αθήνα, στην Πελοπόννησο, στην Κέρκυρα & στη Ρόδο.Μάλιστα, συχνά φιλοξενούν διεθνή τουρνουά και πρωταθλήματα, καθώς διαθέτουν εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών.

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ