Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Η μεγάλη επιστροφή είναι γεγονός

Έτοιμος να επιστρέψει στο Μιλάνο έπειτα από μόλις ένα χρόνο στην Τσέλσι είναι ο Ρομέλου Λουκάκου. Οι δύο ομάδες κατέληξαν σε συμφωνία για ετήσιο δανεισμό του παίκτη και μένει μόνο η επισημοποίηση του «deal».

Μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν αρκετό καιρό, η Ίντερ κατάφερε να συμφωνήσει με την Τσέλσι στους όρους του δανεισμού. Κάνοντας με αυτόν τον τρόπο πραγματικότητα την επιθυμία του παίκτη. Μια επιθυμία που ο Λουκάκου εξέφραζε καθόλη τη διάρκεια της σεζόν που πέρασε.

Ο Βέλγος επιθετικός μεταπήδησε στην Τσέλσι παίρνοντας μεταγραφή από την Ίντερ το καλοκαίρι του 2021 έναντι 113.000.000 ευρώ. Παρότι η Τσέλσι είναι η ομάδα στην οποία ανδρώθηκε, δεν κατάφερε ποτέ να βρει τα πατήματα του. Δεν ταίριαξε ποτέ με τον Τούχελ σαν προσωπικότητα, ενώ και το σύστημα που επέλεγε η Τσέλσι δεν τον βόλευε να αναδείξει το ταλέντο του. Επιπλέον, η κρίτικη που του ασκούσε συχνά πυκνά ο αγγλικός τύπος δεν τον βοήθησε να βρει την ψυχολογία ώστε να καταφέρει να προσαρμοστεί.

Επομένως, είναι λογικό να ζητά εναγωνίως την επιστροφή του στην Ίντερ. Στην ομάδα του Μιλάνο ο Λουκάκου έμεινε για 2 χρόνια και σε 95 αγώνες κατάφερε να σημειώσει 64 γκολ βοηθώντας την να επιστρέψει στους τίτλους. Ωστόσο, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο σύλλογος, τον ανάγκασαν να βγάλει στο σφυρί αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές του. Ένας από αυτούς και ο Λουκάκου που έβλεπε ότι συνθήκες ευνοούν την επιστροφή του στην Τσέλσι και την Premier League.

Παρ’ όλα αυτά, οι ελπίδες του Βέλγου αποδείχθηκαν φρούδες και άλλο ένα αποτυχημένο πέρασμα από την Premier League είναι γεγονός. Θυμίζουμε ότι ο Λουκάκου έχει φύγει με την ταμπέλα της αποτυχημένης μεταγραφής και από την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Ο ίδιος διατράνωνε μέσα στη χρονιά ότι βασική του επιθυμία είναι να επιστρέψει εκεί όπου πέρασε τα καλύτερα επαγγελματικά του χρόνια μέχρι τώρα. Κάτι που έπαιξε βασικό ρόλο στις κακές σχέσεις του παίκτη με τον Τούχελ αλλά και με τον κόσμο της ομάδας.

Οι συζητήσεις και η επιθυμία του ποδοσφαιριστή

Οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων διήρκησαν καιρό. Η αρχική προσφορά των «νερατζούρι» αφορούσε 5.000.000 συν μπόνους, ενώ οι Άγγλοι αντιπρότειναν 10.000.000. Εντούτοις, οι δύο σύλλογοι τα βρήκαν στα 8.000.000 καθαρά συν κάποια μπόνους επίτευξης στόχων. Στην συμφωνία αυτή δεν υπάρχει οψιόν αγοράς. Η Ίντερ τα έχει βρει ήδη με τον 29χρονο ποδοσφαιριστή, που περίμενε πως και πως την συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης επιθυμίας του Λουκάκου να επιστρέψει στο Μιλάνο, είναι το γεγονός ότι χάρισε λεφτά προκειμένου να διευκολύνει το «deal». Συγκεκριμένα, βάσει συμβολαίου στους «μπλε» θα έπρεπε του χρόνου να λάβει 14 εκατομμύρια ευρώ. Αντ’ αυτού προτίμησε να πάρει περίπου τα μισά λεφτά (8.000.000). Δείγμα του πόσο πολύ ήθελε και ο ίδιος να επιστρέψει στην Ίντερ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ