Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Προκρίθηκαν στα προημιτελικά και περιμένουν Μπάρτσα και Ρεάλ

Η Ατλέτικο Μαδρίτης πέρασε το εμπόδιο της Λεβάντε και θα δώσει το παρόν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας, ενώ το ίδιο είχαν κάνει λίγο νωρίτερα η Αθλέτικ Μπιλμπάο και η Βαλένθια, για να ακολουθήσει στην συνέχεια η Οσασούνα, η οποία βγήκε νικήτρια στο ‘θρίλερ’ κόντρα στην Μπέτις! Πλέον τα έξι από τα οκτώ εισιτήρια είναι γνωστά και περιμένουμε τα δύο μεγαθήρια, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, για να συμπληρωθεί το ‘παζλ’.

Στο ματς που προηγήθηκε χρονικά, οι ‘νυχτερίδες’ της Βαλένθια έκαναν επίδειξη δύναμης κόντρα στην Σπόρτινγκ Χιχόν και με μπροστάρη τον ‘Ματαντόρ’ Έντισον Καβάνι που πέτυχε δύο γκολ, πήραν εμφατικά την πρόκριση για τους ‘8’. Κλάιφερτ και Λίνο τα άλλα δύο γκολ για τις ‘νυχτερίδες’ που προηγούνταν με 3-0 στο ημίχρονο!

Μία ώρα αργότερα η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε λύγισε την ανταγωνιστική Εσπανιόλ στο ‘Σαν Μαμές’ και πήρε την νίκη – πρόκριση, χάρις στο γκολ του Όσκαρ Ντε Μάρκος στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης.

Τον δρόμο προς τα ημιτελικά θα ακολουθήσει και η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία δείχνει να δίνει μεγάλο βάρος φέτος στην συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς στο πρωτάθλημα δεν μπορεί να διεκδικεί κάτι. Μοράτα και Γιορέντε τα γκολ των ‘Ροχιμπλάνκος’ οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ κακή περίοδο και πέτυχαν μόλις την δεύτερη νίκη τους μέσα στο ’23!

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου θα συνεχίσει και η Οσασούνα, η οποία βγήκε ζωντανή από το ‘θρίλερ’ με την Ρεάλ Μπέτις και πήρε την πρόκριση στα πέναλτι. Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι διάρκειας 120 λεπτών, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν πυγμή και ισοφάρισαν δύο φορές για να πάρουν στο τέλος την πρόκριση! Η Μπέτις ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 62′ με τον Γουίλιαμ Καρβάλιο και φάνηκε να κρατά την νίκη έως το φινάλε, ωστόσο ήρθε ο Νταβίντ Γκαρσία για να στείλει το ματς στην παράταση ισοφαρίζοντας στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων! Στον έξτρα χρόνο, ο Σαμπαλί έδωσε πνοή εκ νέου στο ‘Μπενίτο Βιγιαμαρίν’ κάνοντας το 2-1, για να έρθει όμως ο Ρουμπέν Γκαρσία τρία λεπτά μετά και να ισοφαρίσει ξανά για την Οσασούνα. Έτσι το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι και εκεί η Οσασούνα με ήρωα τον Σέρχιο Ερέρα που έπιασε ένα και σε συνδυασμό με την άστοχη εκτέλεση του Ροντρίγκεζ, πήρε την πρόκριση και ‘πέταξε’ για τα προημιτελικά!

Έτσι μετά τις προκρίσεις των: Σεβίλλη, και Σοσιεδάδ, οι: Ατλέτικο, Μπιλμπάο, Οσασούνα και Βαλένθια, περιμένουν τις Μπάρτσα και Ρεάλ, οι οποίες ρίχνονται στην μάχη αύριο και αντιμετωπίζουν τις Θεούτα και Βιγιαρεάλ αντίστοιχα, με την Βασίλισσα να έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

  • Αλαβές – Σεβίλλη 0-1
  • Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μαγιόρκα 1-0
  • Σπόρτινγκ Χιχόν – Βαλένθια 0-4
  • Αθλέτικ Μπιλμπάο – Εσπανιόλ 1-0
  • Λεβάντε – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2
  • Ρεάλ Μπέτις – Οσασούνα 1-1 (κ.δ), 2-2 (παρατ.), 2-4 (πέναλτι).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ