Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

RB Leipzig-Manchester City: Ισοπαλία και ανοιχτοί λογαριασμοί για την ρεβάνς

Ολοκληρώθηκε ο αγώνας μεταξύ της Leipzig και την Manchester City για την πρώτη φάση των ”16” του UEFA Champions League. Αν και η ομάδα του Marco Rose έμεινε πίσω στο σκορ στο δεύτερο μέρος πάτησαν ”γκάζι” και κατάφεραν να βρουν το γκολ με τον Gvardiol αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για την ρεβάνς.

Αναλυτικά ο αγώνας:

Το πρώτο μέρος άνηκε στην City. Η ομάδα του Pep είχε την περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της ενώ δεν σταμάτησε να πιέζει την Leipzig η οποία κατά κύριο λόγο έμεινε σε όλο το πρώτο μέρος πίσω από το κέντρο προσπαθώντας να σπάσει την επίθεση της City. Στο 14’ λεπτό ήρθε η πρώτη σπουδαία φάση του αγώνα με την κεφαλιά του Dias η οποία κατέληξε στην αγκαλιά του Blaswich ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ένα σουτ του Rodri κατέληξε άουτ. Στο 27’ λεπτό η άμυνα την Leipzig έκανε λάθος, ο Grealish έκλεψε την μπάλα είδε την κίνηση του Gundogan, αυτός με έναν μαγικό τρόπο βρήκε τον Mahrez και ο Αλγερινός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Λειψία - Σίτι: Ο ανεβασμένος Μαχρέζ υπεύθυνος για το αγγλικό προβάδισμα!  (vid) - Sportsking.gr

Στο 36’ λεπτό, ο Grealish επιχείρησε ένα πολύ καλό σουτ το οποία πέρασε λίγο ποιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 40’ λεπτό ο Rodri και πάλι έπιασε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα και πάλι άουτ. Η μόνη καλή φάση της Leipzig ήταν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Werner να πατάει περιοχή από τα αριστερά, σούταρε την μπάλα αλλά ο Ederson έπεσε στην γωνία και την μπλόκαρε.

Στο δεύτερο μέρος ο Marco Rose προχώρησε σε αλλαγές. Έβαλε μέσα στον Henrichs και ο ρυθμός του αγώνας άλλαξε ολοκληρωτικά. Η Leipzig ξεκίνησε να έχει  αυτή την κατοχή της μπάλας και για ένα διάστημα 18 λεπτών δεν σταμάτησε να απειλεί την άμυνα της City. Στο 53’ λεπτό, ο Halstenberg πραγματοποίησε μία σέντρα ο Henrichs έπιασε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Szoboszlai έβγαλε μία κάθετη για τον Henrichs, όμως 26χρονος Γερμανός δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 56 λεπτό ο Werner ξέφυγε από τον Akanji πάτησε στην περιοχή, έβγαλε μία κάθετη πάσα στον Forsberg αλλά πριν προλάβει ο Σουηδός να σουτάρει ο Ederson κατάφερε να την διώξει. Στο 63’ λεπτό ο Andre Silva κατάφερε να μπει στην περιοχή βρήκε το σουτ αλλά ο Ederson και πάλι απέκρουσε την μπάλα. Στο 68’ λεπτό ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία της City για το δεύτερο ημίχρονο με τον Haaland, ο οποίος δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου στον αγώνα, να φεύγει στην αντεπίθεση αλλά το σουτ που έκανε ήταν μέτριο με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα άουτ. Στο 69’ λεπτό ο Szoboszlai πραγματοποίησε ένα μακρινό σουτ το οποίο με δυσκολία ο Ederson έδιωξε σε κόρνερ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Halstenberg έβγαλε μία σέντρα, ο Gvardiol πήδηξε ποιο ψηλά από όλους και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Την κοίταξε στα μάτια και την κράτησε στο «Χ»  (vid) | Gazzetta

Η City παραλίγο να βρει άμεση απάντηση στο 73’ λεπτό με τον Silva να βρίσκει το σουτ και τον Blaswich με μία δύσκολη επέμβαση να διώχνει την μπάλα.

Στο τέλος της ημέρας η Leipzig ίσως να άξιζε λίγο παραπάνω την νίκη. Η City έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για τον επαναληπτικό αγώνα ωστόσο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσει την Leipzig καθώς οι ”ταύροι”, όπως απέδειξαν και σήμερα μπορούν ανά πάσα στιγμή να σε τιμωρήσουν αν δεν προσέξεις. Ο επαναληπτικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14/3 στης 22:00 ( ώρα Ελλάδας).

 

Στάδιο:

Red Bull Arena

 

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:

RB Leipzig: Janis Blaswich, Lukas Klostermann (46’ Benjamin Henrichs), Willi Orban, Josko Gvardiol, Marcel Halstenberg (89’ David Raum), Konrad Laimer, Xaver Schlager (82’ Amadou Haidara), Dominik Szoboszlai, Emil Forsberg (66’ Christopher Nkunku), Timo Werner, Andre Silva (82’ Yussuf Poulsen)

Διάταξη: 4-2-3-1

Προπονητής: Marco Rose

 

Manchester City: Ederson Moraes, Kyle Walker, Manuel Akanji, Ruben Dias, Nathan Ake, Rodri, Ilkay Gundogan, Riyad Mahrez, Bernardo Silva, Jack Grealish, Erling Haaland

Διάταξη: 4-2-3-1

Προπονητής: Pep Guardiola

 

Αναλυτικά η διαιτησία:

Διαιτητής: Serdar Gozubuyuk (Ολλανδία)

Βοηθός διαιτητή: Erwin Zeinstra (Ολλανδία)

Βοηθός διαιτητή: Johan Balder (Ολλανδία)

4ος βοηθός: Joey Kooij (Ολλανδία)

VAR: Pol Van Boekel (Ολλανδία)

Βοηθός VAR: Dennis Higler (Ολλανδία)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ