Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Διέλυσε τον Άρη και παραμένει σε τροχιά Ευρώπης (1-3)

Ο Άρης υποδέχτηκε την ΑΕΚ για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ, σε ένα παιχνίδι κομβικό για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ κατάφερε να επικρατήσει ενάντια στον Άρη με σκορ 1-3, παίρνοντας μια τεράστια νίκη στον Κ. Βικελίδης. Η Ένωση αφού κατάφερε να βρει τα γκολ που έψαχνε, διαχειρίστηκε πολύ καλά το κέντρο με την τριάδα Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλο και δεν άφησε τον Άρη να την απειλήσει ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης μπήκε δυνατά για να βρει γκολ νωρίς κάτι και που κατάφερε, αλλά από το 60′ και μετά η ΑΕΚ πάτησε πολύ καλά στο γήπεδο και κράτησε το προβάδισβα φεύγοντας με το διπλό από το Βικελίδης.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Α’ ημίχρονο:

Νευρικό ξεκίνημα στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους και το ματς να έχει υψηλή ένταση με πολλά φάουλ. Η ΑΕΚ ευτύχησε να κερδίσει πέναλτι στο 10λέπτο μετά από ανατροπή του Λόπες στην περιοχή και ο Τάνκοβιτς το μετέτρεψε σε γκολ κάνοντας το 0-1. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Άρη ήρθε στο 16, μετά την σέντρα του Σίλβα, που έφτασε στον Μαντσίνι και με κεφαλιά – πάσα στον Μπερτόγλιο, αλλά το σουτ του τελευταίου δεν ήταν καλό. Στο 19′ άλλαξαν οι ρόλοι και αυτή την φορά ο Μπερτόγλιο σέντραρε στον Σίλβα που αστόχησε από κοντά. Μετά το γκολ η επόμενη ευκαιρία της ΑΕΚ ήρθε στο 27′ από τον Τάνκοβιτς, αλλά το σουτ ήταν αδύναμο. Το λάθος του Σούντγκρεν στην μεσαία γραμμή εκμεταλλεύτηκε ο Ανσαριφάρντ, έβγαλε ολομόναχο τον Σιμάνσκι και ο τελευταίος πάσαρε στον Βασιλαντωνόπουλο που έκανε το 0-2. Το σκληρό μαρκάρισμα του Ρόουζ εντός περιοχής στον Γαλανόπουλο, οδήγησε τον διαιτητή να δώσει πέναλτι για την ΑΕΚ στο 36′ και ο Ανσαριφάρντ σκόραρε για το 0-3. Από εκεί και έπειτα το ματς κύλισε όπως το πρώτο 5λεπτο με αρκετή ένταση και πολλά φάουλ χωρίς όμως σημαντική στιγμή.

B’ ημίχρονο:

Να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για να επιστρέψει στο ματς προσπάθησε ο Άρης με δύο πολύ καλές στιγμές. Μια στο 50′ που η άμυνα της ΑΕΚ έδιωξε σε κόρνερ και δεύτερη με το σουτ του Μπερτόγλιο που απέκρουσε ο Τσιντώτας. Η Ένωση προσπάθησε να αντιδράσει στο 54′, αλλά το σουτ του Τάνκοβιτς απομακρύνθηκε. Η υπέροχη πάσα του Μάνου στο Μαντσίνι έβγαλε τετ α τετ τον Αργεντινό, που έκανε το 1-3 στο 56′ βάζοντας τους γηπεδούχους στο ματς. Η εξαιρετική κάθετη του Γαλανόπουλου βγάζει μόνο του τον Ανσαριφάρντ, αλλά ο Κουέστα απάντησε στο 61′. Η Ένωση δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα μετά το γκολ του Άρη και δεν του άφησε πολλά περιθώρια να βγει και να δημιουργήσει με αξιώσεις ευκαιρίες. Στο 78′ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να δημιουργήσουν μια τεράστια ευκαιρία με τον Σιμάνσκι, αλλά αντέδρασε ο Κουέστα. Καταπληκτική ενέργεια του Σάσα, με τον Λόπες να είναι σωτήριος και να απομακρύνει την μπάλα πριν φτάσει στα δίχτυα. Η εικόνα του παιχνιδιού το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν συντηρητική για την ΑΕΚ, με τον Άρη να κρατά μπάλα για να μειώσει την διαφορά, χωρίς να το καταφέρνει μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Ενδεκάδες

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σάσα, Τζέγκο, Μπρούνο Φελίπε, Σαντέ Σίλβα, Μπερτόγλιο, Μαντσίνι.

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Λόπες, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Τάνκοβιτς, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ