Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Αϊντχόφεν – ΠΑΟΚ 1-0: Έχει δρόμο ακόμα

Στο πρώτο -και πολύ δυνατό- φιλικό επί ολλανδικού εδάφους ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Αϊντχόφεν με 1-0 στο Phillips Stadion και οι πρώτες σημειώσεις στο μπλοκάκι του Ραζβάν Λουτσέσκου άρχισαν να μπαίνουν.

 

Ο Ρουμάνος τεχνικός έδωσε χρόνο συμμετοχής σε δύο διαφορετικές ενδεκάδες ανά ημίχρονο, με τον Νέλσον Ολιβέιρα να πραγματοποιεί το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τον Δικέφαλο στο δεύτερο μέρος για 30 λεπτά.

Η Αϊντχόφεν πήρε τη νίκη χάρη σε γκολ του Μαντουέκε στο 26′ ύστερα από ασταθή απόκρουση του Ζ. Ζίφκοβιτς σε μακρινό σουτ και αδράνεια των αμυντικών του ΠΑΟΚ. Η ολλανδική ομάδα φαινόταν ότι βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας καθώς σε μία εβδομάδα, την Τετάρτη 21 Ιουλίου, αντιμετωπίζει τη Γαλατάσαραϊ για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. 

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου μπήκαν με καλή διάθεση και με στόχο να πιέσουν ψηλά αλλά όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι τους ανάγκασαν σε παθητικό ρόλο. Αρκετά ήταν τα λάθη των ασπρόμαυρων και χαρακτηριστική η αδυναμία να κρατήσουν την μπάλα. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης καθώς ο τρόπος ανάπτυξης της ομάδας σε συνδυασμό με τα νέα πρόσωπα που ήδη υπάρχουν αλλά και αυτά που θα έρθουν μέχρι το τέλος των μεταγραφών, δείχνουν ότι με πολλή δουλειά ο κυπελλούχος Ελλάδος μπορεί να πάει αρκετά καλά. Οι παίκτες πρέπει επίσης να συνηθίσουν τη νέα αλλαγή συστήματος με τους 4 στην άμυνα που προτιμά ο Ρουμάνος προπονητής.

Αρκετές ήταν οι επισκέψεις των Ολλανδών στα καρέ του ΠΑΟΚ και οι τελικές τους ειδικά στο πρώτο ημίχρονο αλλά βρήκαν απέναντί τους έναν εξαιρετικό χθες Ζ. Ζίφκοβιτς που είχε πάντα απάντηση. Στο δεύτερο μέρος που έγινε υπό έντονη βροχόπτωση οι φιλοξενούμενοι με κύριο εκφραστή και πιο κινητικό παίκτη τον Χρήστο Τζόλη δημιούργησαν μερικές επικίνδυνες καταστάσεις χωρίς όμως να πετύχουν κάποιο τέρμα.

Σε γενικές γραμμές η ομάδα έδειξε πως ναι μεν έχει ένα πλάνο που αξίζει προσοχής αλλά χρειάζεται να δουλευτεί πολύ τόσο σε επιθετική ανάπτυξη όσο και σε αμυντική λειτουργία. Ο χρόνος είναι σύμμαχος σε αυτό καθώς ο πρώτος επίσημος αγώνας -για το Europa Conference League– είναι προγραμματισμένος για τις 5 Αυγούστου.

Πλέον οι Θεσσαλονικείς θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους στην Ολλανδία με τρία ακόμη φιλικά απέναντι στη Σαρλερουά (17/7), τη Χέρακλες (21/7) και τη Φέγενορντ (25/7).

Οι συνθέσεις:

PSV Eindhoven: Drommel, Mwene, Ramalho, Boscagli, Max, Sangare, Van Gingel, Madueke, Gotze, Vertessen, Zahavi

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Περέιρα, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Τέιλορ, Εσίτι, Ελ Καντουρί, Λάμπρου, Αν. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι, Καγκάβα.

ΠΑΟΚ (Β’ ημίχρ.): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Μιχάι, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Σβαμπ, Νινούα, Μουργκ, Βρακάς, Τζόλης, Ολιβέιρα (75′ Κούτσιας)

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ