Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Απογοητευτική ήττα για την ΑΕΚ στην Βοσνία – Ανοιχτό το ματς για την ρεβάνς του Ο.Α.Κ.Α

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε την Βελέζ Μόσταρ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο UEFA Europa Conference League και ταξίδεψε στην Βοσνία με σκοπό μόνο την ΑΕΚ, ώστε να κλειδώσει την πρόκριση για την ρεβάνς της Αθήνας.

Τελικά η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει το ματς και η Βελέζ πήρε προβάδισμα πρόκρισης με σκορ 2-1. Στο πρώτο ημίχρονο η Ένωση προηγήθηκε νωρίς με τον Ανσαριφάρντ, αλλά δέχτηκε δύο λεπτά αργότερα το γκολ από τον Πρσες. Η εικόνα της από εκεί και έπειτα δεν ήταν αυτή που περιμέναμε για την ομάδα του Μιλόγεβιτς και στο δεύτερο μέρος δέχτηκε ακόμη ένα γκολ με τον Ζαΐμοβιτς να κάνει την δουλειά για την Βελέζ δίνοντας το πλεονέκτημα στην ομάδα του.

Α’ ημίχρονο:

Η Βελέζ ήταν εκείνη που προσπάθησε να ανέβει και να πιέσει την ΑΕΚ, κάτι που αιφνιδίασε αρχικά την ομάδα του Μιλόγεβιτς με αρκετά λάθη στο πρώτο 5λεπτο. Όμως η πρώτη σημαντική στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε στο 6′, όταν το σουτ του Σάκχοφ από απόσταση, κατέληξε στον Μπογκντάνοβιτς. Λίγα λεπτά αργότερα ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έπειτα από εξαιρετική πάσα του Αλμπάνη έκανε το 0-1 για την ΑΕΚ στο 12′. Η απάντηση για τους Βόσνιους δεν άργησε να έρθει όταν δύο λεπτά αργότερα με ένα φανταστικό τελείωμα ο Πρσες, έκανε το 1-1 στο 14′ και έφερε το ματς στα ίσια. Η επόμενη μεγάλη στιγμή ήταν για την Βελέζ στο 18′, αλλά το σουτ του Μπραντάο κατέληξε άουτ. Η Ένωση κέρδισε τρία κόρνερ μέχρι το 30′, χωρίς όμως να βρει το γκολ σε καμία φάση παρόλο που απείλησε την εστία του Μπογκντάνοβιτς. Στο 32′ ήταν σειρά του Πρσες να απειλήσει με τον Τσιντώντα να αντιδρά με εντυπωσιακή επέμβαση. Η Βελέζ κυριάρχησε για το επόμενο 10λεπτο με την ΑΕΚ να μην καταφέρνει να κρατήσει μπάλα και να μην πατά στα πόδια της . Η εκπληκτική σέντρα του Μάνταλου έφτασε στον Ανσαριφάρντ με τον Ιρανό να τσιμπά την μπάλα και να κάνει το 1-2, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως offside, το οποίο μάλιστα ήταν λανθασμένο.

B’ ημίχρονο:

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο απειλώντας με την κεφαλιά του Τζαβέλλα στο 49′, όμως η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε εκτος. Στο 52′ η Βελέζ χωρίς καμία φάση κατάφερε να βρει το γκολ με τον Ζαΐμοβιτς και να κάνει το 2-1 γυρνώντας τούμπα όλο το παιχνίδι. Η λογική από εκεί και πέρα έλεγε πως η Βελέζ θα συνεχίσει το ματς μένοντας επικεντρωμένη στην άμυνα και στην διατήρηση του σκορ κάτι και το οποίο έκανε. Δύο ακόμη σημαντικές φάσεις για την ΑΕΚ στο 70′ με τον Τάνκοβιτς να παίρνει την κεφαλιά και ο Μπογκντάνοβιτς να μαζεύει και στο 74′ η κεφαλιά του Τζαβέλλα κατέληξε λίγο άουτ από το κόρνερ του Μάνταλου. Μετά το γκολ η επόμενη σημαντική απειλή της Βελέζ ήρθε στο 78′ με την κεφαλιά του Γκεοργκίεβιτς να φτάνει στον Τσιντώτα. Το ματς το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πολύ κλειστό και η ΑΕΚ έπεσε την παγίδα της Βελέζ, με τους Βόσνιους να παίζουν αμυντικά χωρίς να αφήσουν χώρους. Στο 92′ ο Σιμάνσκι μπήκε στην περιοχή των Βόσνιων, σούταρε και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχουν απέκρουσε την φάση.

Ενδεκάδες

Βελέζ Μόσταρ: Μπογκντάνοβιτς, Ζελίκοβιτς, Ίσιτς, Όβτσινα, Φερέιρα, Πρσες, Χασάνοβιτς, Τσόσιτς, Αντουσιτς, Ντε Σόουζα, Ζαΐμοβιτς

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Σβάρνας, Τζαβέλλας, Λόπες, Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Γκαρσία, Μάνταλος, Αλμπάνης, Ανσαριφάρντ

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ