Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κανονιά στους “κανονιέρηδες” στην πρεμιέρα της Premier League!

Στο εναρκτήριο παιχνίδι της Premier League η νεοφώτιστη Μπρέντφορντ πέτυχε μεγάλη νίκη επί της Άρσεναλ με σκορ 2-0 χθες βράδυ (13/8) και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους!

 

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη στη φετινή Premier League σημειώθηκε με το καλημέρα με την Άρσεναλ να πέφτει θύμα αυτής και την Μπρέντφορντ να επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά από 74 ολόκληρα χρόνια με εμφατικό τρόπο.

Οι απουσίες λόγω ασθένειας των Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ από την επιθετική γραμμή των φιλοξενούμενων ήταν σίγουρα ένας πονοκέφαλος για τον Μικέλ Αρτέτα αλλά αν ρίξει κάποιος μια ματιά στα στατιστικά του αγώνα θα δει ότι αυτά ήταν σαφώς υπέρ των Λονδρέζων. Οι αριθμοί όμως δε λένε πάντα την αλήθεια και έτσι το πάθος και η θέληση των νεοφώτιστων γηπεδούχων επικράτησαν της εμπειρίας αλλά αναποτελεσματικότητας των κανονιέρηδων.

Το σκορ για τους φουριόζους της Μπρέντφορντ άνοιξε ο Σέρχι Κάνος στο 22′ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Άρσεναλ. Το 2-0 έκανε ο Κρίστιαν Νόργκααρντ στο 73′ με κεφαλιά εξ επαφής μετά από δυνατή εκτέλεση πλαγίου και αδυναμία της άμυνας των “κανονιέρηδων” να απομακρύνουν την μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο όταν ανέβασαν ρυθμούς και έγιναν απειλητικοί αλλά οι ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν έφεραν κάποιο τέρμα.

Ιδανικό ξεκίνημα για τη νεοφώτιστη Μπρέντφορντ που με την απόδοση και κυρίως την ενέργεια που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο προειδοποίησε και για άλλα παρόμοια αποτελέσματα. Η δε Άρσεναλ, από την οποία όπως ακούγεται τις τελευταίες ώρες πιθανόν να αποτελέσει παρελθόν ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, θα πρέπει να συνέλθει καταρχάς από το σοκ της ήττας και στη συνέχεια να διορθώσει κάποιες φανερές αδυναμίες που εμφάνισε στο χθεσινοβραδινό (13/8) παιχνίδι. Συν ότι αν τελικά αποχωρήσει ο Γκαμπονέζος επιθετικός ο αντικαταστάτης του θα είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί άμεσα.

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ: Ράγια, Άγερ (71′ Μπεκ), Γιάνσον, Πίνοκ, Κάνος, Νόργκαρντ, Γιάνελτ, Χένρι, Ονιέκα (80′ Μπίντστρουπ), Εμπέουμο (86′ Φορς), Τόνι

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Τσέιμπερς (81′ Ταβάρες), Γουάιτ, Μάριμ, Τίερνι, Λοκονγκά, Τζάκα, Πεπέ, Σμιθ-Ρόου, Μαρτινέλι (71′ Νέλσον), Μπαλογκούν (59′ Σακά)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ