Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Λουκάκου και Τζέιμς «έβαψαν» μπλε το Λονδίνο!

Η Άρσεναλ υποδέχτηκε την Τσέλσι στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι για τους δύο μονομάχους, με τους «μπλε» να είναι εκείνοι που πανηγύρισαν στο φινάλε της αναμέτρησης.

Με την εξαιρετική εμφάνιση των Λουκάκου και Τζέιμς το Λονδρέζικο ντέρμπι «βάφτηκε» μπλε μιας και η Τσέλσι επικράτησε της Άρσεναλ με σκορ 0-2.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την ποιότητα του Λουκάκου και την εξαιρετική μέρα που είχε ο Τζέιμς και έφυγαν με μια τεράστια νίκη από το Emirates, που αποδεικνύει ότι η Τσέλσι φέτος θέλει να τα πάρει όλα. Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες καλές προϋποθέσεις για να σκοράρουν, όμως όταν έφταναν στην περιοχή, έχαναν την ψυχραιμία τους και ταυτόχρονα την κατοχή της μπάλας. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν διαφορετική με την Τσέλσι να χαλαρώνει αρκετά και την Άρσεναλ να απειλεί περισσότερο χωρίς να βρίσκει όμως την ουσία που είναι το γκολ.

Αναμφίβολα καλύτερος παίκτης για την Τσέλσι και για την αναμέτρηση ήταν ο Τζέιμς με ένα γκολ και μια ασίστ, ενώ ο μόνος που ήταν απειλητικός και αρκετά κινητικός από την Άρσεναλ ήταν ο Σμίθ Ρόου χωρίς να μπορεί να καταφέρει κάτι μόνος του.

Το ματς

Α’ ημίχρονο:

Με καλό ρυθμό ξεκίνησε η αναμέτρηση και ο Σμίθ Ρόου απείλησε στο 2′ μόλις λεπτό την εστία του Μεντί, χωρίς όμως να ανησυχήσει ο γκολκίπερ της Τσέλσι. Στην συνέχεια η Τσέλσι ήταν εκείνη που θέλησε να βγει μπροστά, αλλά τα σουτ των Τζέιμς και Χάβερτς βρήκαν στα σώματα. Το απίστευτο άνοιγμα του Κόβασιτς προς τον Τζέιμς στο 15′, έβγαλε τον μπακ της Τσέλσι ολομόναχο και με μία εξαιρετική κάθετη βρήκε τον Λουκάκου, που έκανε το 0-1 στο ντεμπούτο του. Ο Βέλγος συνέχισε να απειλεί πιάνοντας μια ωραία κεφαλιά που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 20′.

Στο 22′ ο Τζέιμς βρέθηκε ξανά ο μόνος από την φοβερή πάσα του Χάβερτς, έδωσε στο Μάουντ που αστόχησε κερδίζοντας κόρνερ. Ο Λοκόνγκα ήταν εκείνος που προσπάθησε να απειλήσει για τους γηπεδούχους, όμως το σουτ του στο 29′ κατέληξε εκτός εστίας. Μετά την εξαιρετική ανάπτυξη των παικτών της Τσέλσι η μπάλα κατέληξε στον Μάουντ και με μια κάθετη βρήκε τον Τζέιμς που έκανε το 0-2 στο 35′. Από εκεί και έπειτα οι παίκτες της Άρσεναλ προσπάθησαν να ανέβουν ψηλά, χωρίς να βρουν κάποια σημαντική ευκαιρία που θα τους έβαζε στο παιχνίδι για το δεύτερο ημίχρονο.

B’ ημίχρονο:

Με τον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, αλλά οι προσπάθειες των Λουκάκου και Χάβερτς κατέληξαν σε σώματα. Η μεγαλύτερη στιγμή για την Άρσεναλ ήρθε στο 52′, με τον Σάκα να σουτάρει και τον Μεντί να διώχνει σε κόρνερ. Καλή ευκαιρία για την Τσέλσι στο 57′ με τον Μάουντ να σουτάρει και να μην βρίσκει στόχο. Μετά από ωραία εκτέλεση κόρνερ η μπάλα κατέληξε στον Χόλντινγκ και έχασε μια σπουδαία ευκαιρία για το 1-2. Απίστευτη ήταν επέμβαση του Αθπιλικουέτα στο 70′, στην προσπάθεια του Σμίθ Ρόου να νικήσει τον Μεντί, κρατώντας το 0-2.

Η σέντρα του Μάουντ στου 77′ έφτασε στον Λουκάκου, που με μια κεφαλιά την έστειλε στο δοκάρι σπαταλώντας την ευκαιρία να βάλει το δεύτερο γκολ του στο ματς. Η εξαιρετική ανάπτυξη της Τσέλσι στο 87′, έβγαλε τον Χάβερτς απέναντι στον Λένο με τον Γερμανό να του λέει «όχι».

Μετά από την δεύτερη σερί νίκη της η Τσέλσι βρίσκεται στην κορυφή έχοντας έξι βαθμούς μαζί με Λίβερπουλ, Τότεναμ και Μπράιτον, ενώ οι «μπλε» την ερχόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψουν στον Άνφιλντ για το δεύτερο σερί ντέρμπι της σεζόν.

Από την άλλη η Άρσεναλ, μετά την δεύτερη σερί της ήττα βρίσκεται στην 18η θέση με 0 βαθμούς και έχοντας δεχτεί τέσσερα γκολ, ενώ την επόμενη εβδομάδα υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι και ενδιάμεσα θα αντιμετωπίσει την Γούεστ Χαμ για το FA CUP.

Ενδεκάδες:

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο, Σοάρες, Χόλντινγκ, Μάρι, Τίρνεϊ (66′ Ταβάρες), Λοκονγκά, Τζάκα, Σμιθ-Ρόου, Πέπε, Σακά (61′ Ομπαμεγιάνκ), Μαρτινέλι (79′ Μπάλογκαν).

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Τζέιμς, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Μάρκος Αλόνσο, Ζορζίνιο, Κόβασιτς (71′ Καντέ), Μάουντ (82′ Ζίγιες), Χάβερτς (89′ Bέρνερ), Λουκάκου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ