Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Gasly και Tsunoda ανανέωσαν με την Alpha Tauri

Pierre Gasly και Yuki Tsunoda θα συνεχίσουν στην AlphaTauri και το 2022, όπως ανακοίνωσε η ομάδα με έδρα τη Faenza πριν από το ιταλικό Grand Prix.

Ο Gasly με ηγετικό ρόλο στην AlphaTauri τη σεζόν που διανύουμε, έχει μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς της ομάδας, για να τους κρατήσει στο κυνήγι για μια καλή θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, ενώ ο Tsunoda έχει δείξει κάποια καλά στοιχεία σαν πρωτάρης στην Formula 1.

Όταν ο Sergio Perez υπέγραψε παράταση συμβολαίου για το επόμενο έτος, έκλεισε την πόρτα σε μια πιθανή επιστροφή στην ομάδα της Red Bull για τον Gasly, ανοίγοντας το δρόμο για την ανανέωση του συμβολαίου του με την AlphaTauri.

“Η εξέλιξη του Πιερ στα χρόνια ήταν εντυπωσιακή και κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας κατάφερε να φτάσει και στα τρία σκαλιά του βάθρου”, δήλωσε ο επικεφαλής της AlphaTauri, Franz Tost. “Είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν κι άλλα και αυτός είναι ο λόγος που είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τον έχουμε μαζί μας για άλλη μια σεζόν.”

“Επιπλέον, χρησιμοποιεί την εμπειρία του στην F1 για να βοηθήσει τον Yuki στην εξέλιξή του. Φέτος είδαμε ότι η θετική σχέση μεταξύ των δύο, που βασίζεται στην ανταγωνιστικότητα εντός και στην φιλία εκτός πίστας, έχει αποδειχθεί αποτελεσματική για την ομάδα. ”

Ο Gasly, ο οποίος είναι όγδοος στο πρωτάθλημα οδηγών, πρόσθεσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που προχωράω με τη Scuderia AlphaTauri για άλλη μια σεζόν στη Formula 1, ειδικά αφού είδα την πρόοδο που έχουμε κάνει ως ομάδα από την πρώτη συμμετοχή μου 2017.”

“Βλέποντας τις επιδόσεις που έχουμε δείξει μέχρι τώρα αυτή τη σεζόν, πιστεύω ότι υπάρχουν σπουδαία πράγματα να επιτευχθούν για το υπόλοιπο αυτής της σεζόν και για την επόμενη χρονιά, ειδικά με τις επερχόμενες αλλαγές στο πρωτάθλημα το 2022.”

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βλέπω τι μπορούμε να καταφέρουμε στη νέα εποχή της F1 και θα συνεχίσω να δουλεύω με την ομάδα όσο καλύτερα μπορώ για να μας φέρει μπροστά στη βαθμολογία της ομάδας. Αυτή η χρονιά ήταν πολύ επιτυχημένη μέχρι τώρα και πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να συνεργαστούμε καλά για να τα καταφέρουμε ακόμα καλύτερα το 2022.”

“Ο Yuki μπήκε στην ομάδα ως αρχάριος και συνεχίζει να μαθαίνει κάθε μέρα, τα σχόλια από τους μηχανικούς δείχνουν ότι απορροφά όλες τις πληροφορίες που του δίνονται και βελτιώνεται”, δήλωσε ο Tost. “Ως πρωτάρης, ο Yuki βρίσκεται μόνο στην αρχή αυτού του ταξιδιού, οπότε είναι καλό που μπορεί να συνεχίσει αυτό που ξεκινήσαμε μαζί. Είναι υπέροχο για εμάς να εξασφαλίζουμε τη σύνθεση των οδηγών μας τόσο νωρίς στη σεζόν, έτσι μπορούμε τώρα να επικεντρωθούμε στο υπόλοιπο του 2021, όπου βρισκόμαστε σε έναν σκληρό αγώνα στο midfield.”

Ο Tsunoda, ο οποίος έχει κατακτήσει πέντε βαθμούς φέτος, πρόσθεσε: “Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα μείνω στην Scuderia AlphaTauri για δεύτερη σεζόν. Είναι μια απίστευτη ευκαιρία και είμαι τόσο ευγνώμων στην ομάδα, διότι μου έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσω να αναπτύσσω την εμπειρία μου στη Formula 1 μαζί τους.”

“Έχω μια πολύ καλή σχέση με τον Πιερ, έχω μάθει πολλά από αυτόν ήδη φέτος και η εμπειρία του με βοήθησε να συνεχίσω να αναπτύσσω τις δικές μου ικανότητες, οπότε είναι υπέροχο να συνεχίζω το ταξίδι μου στην F1 μαζί του. Έχοντας μετακομίσει πρόσφατα στη Faenza, αισθάνομαι πολύ τακτοποιημένος μέσα στην ομάδα και ανυπομονώ για την επερχόμενη σεζόν.”

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ