Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Νο1 του παγκόσμιου ranking η Εθνική πόλο των ανδρών!

Μπορεί να μην είναι το ποιο δημοφιλές άθλημα στη χώρα μας αλλά σίγουρα μας έχει χαρίσει πάρα πολλές επιτυχίες τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Μιλάμε για την υδατοσφαίριση ή αλλιώς πόλο, που φέρνει την Εθνική ομάδα των ανδρών στην κορυφή του κόσμου στην κατάταξη όλων των Εθνικών.

 

Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κολύμβησης (FINA) τα οποία ανανεώθηκαν μετά τους πρόσφατους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Εκεί όπως είναι γνωστό η Ελλάδα έφτασε μέχρι τον Τελικό και το ασημένιο μετάλλιο αλλά η πολύ καλή παρουσία της και στις άλλες μεγάλες διοργανώσεις της χρονιάς την οδήγησαν στην 1η θέση του παγκόσμιου ranking. 

Πιο συγκεκριμένα οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου πήραν την 3η θέση στο World League της Τιφλίδας, την 2η στο Προολυμπιακό του Ρότερνταμ και το χρυσό στην ευρωπαϊκή φάση του World League. Με αυτές τις επιτυχίες η Εθνική μας συγκέντρωσε συνολικά 141 πόντους και βρέθηκε πάνω από ομάδες όπως η χρυσή ολυμπιονίκης Σερβία, η παραδοσιακή υπερδύναμη του πόλο Ουγγαρία, το Μαυροβούνιο και η Κροατία.

Η κατάταξη των 6 πρώτων χωρών έχει ως εξής:

  1. ΕΛΛΑΔΑ 141π.
  2. Μαυροβούνιο 128π.
  3. Σερβία 126π.
  4. Ουγγαρία 116π.
  5. Κροατία 108π.
  6. Ισπανία 104π.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ