Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Μεγάλο διπλό (73-89) του Λαυρίου στο PAOK Sports Arena!

Ιδανική πρεμιέρα για τη φιναλίστ του περσινού πρωταθλήματος της Basket League ομάδα του Λαυρίου που πέτυχε επιβλητική νίκη επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη παίρνοντας και σημαντική διαφορά 16 πόντων (73-89).

 

Ένας ΠΑΟΚ που εμφανίστηκε νωθρός, ασύνδετος, χωρίς πάθος, ειδικά στην άμυνα, δεν κατάφερε σε κανέναν σημείο να μπει στο πνεύμα του αγώνα και να δικαιολογήσει τις υψηλές προσδοκίες για τη φετινή σεζόν. Όλα τα βασικά γρανάζια της ασπρόμαυρης μηχανής φάνηκαν σήμερα… σκουριασμένα και μοιραία το πολύ καλό Λαύριο έφτασε σε μια άνετη επικράτηση.

Ο κόουτς Χρήστος Σερέλης ευτύχησε να έχει σε μεγάλη μέρα επιθετικά τους Τάισον Κάρτερ (28π.), Τζέρι Σμιθ (22π.) και Βασίλη Μουράτο (14π.) ενώ αμυντικά δε συνάντησε δυσκολίες από τη στιγμή που τα ατού του ΠΑΟΚ δεν πατούσαν στο γήπεδο.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν από το πρώτο 10λεπτο διαφορά (20-30) βρίσκοντας το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι με κάθε δυνατό τρόπο. Την ίδια ώρα οι του Δικεφάλου δυσκολεύονταν να κάνουν μια αξιόλογη επιθετική προσπάθεια ενώ και στην άμυνα δεν έδειξαν διάθεση να μαρκάρουν τους παίκτες της αθηναϊκής ομάδας που έφταναν σε πολύ εύκολα καλάθια. Ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να μειώσει μέχρι τους 5 (50-55) αλλά όχι περισσότερο. Το Λαύριο ξαναπήρε διαφορά την οποία κράτησε με χαρακτηριστική ευκολία μέχρι το φινάλε. Το τελικό 73-89 είναι μάλλον κολακευτικό για τους ασπρόμαυρους που απογοήτευσαν τους χιλιάδες φίλους τους που βρέθηκαν σήμερα στο PAOK Sports Arena και προσπάθησαν να ενισχύσουν την ομάδα τους.

Ανάμεσα σε αυτούς που παρακολούθησαν δια ζώσης το παιχνίδι και τριμελής αντιπροσωπεία του Αθλητικού κόσμου που όπως έχουμε αναφέρει συμμετέχει φέτος στο πρόγραμμα χορηγιών της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ως επίσημος υποστηρικτής της. Μετά λύπης μας όμως διαπιστώσαμε ότι κάποιοι όροι του σχετικού συμβολαίου δεν τηρήθηκαν, στο συγκεκριμένο τουλάχιστον παιχνίδι, αφού τόσο οι κάμερες της κρατικής τηλεόρασης ήταν τοποθετημένες σε σημείο που δε φαινόντουσαν τα box των χορηγών (απέναντι από τις θέσεις των επισήμων!)-κάτι για το οποίο δεν ξέρουμε αν ευθύνεται η ίδια η ΚΑΕ ΠΑΟΚ- όσο και οι led επιγραφές με το λογότυπο του Αθλητικού κόσμου δεν υπήρχαν πίσω από τα ταμπλό των δύο μπασκετών. Ένα θέμα που σίγουρα δυσφημίζει την ΚΑΕ ΠΑΟΚ και προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις σε εμάς που πιστέψαμε στο πλάνο της. Ελπίζουμε τέτοια φαινόμενα να εξαλείψουν στη συνέχεια!

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα κατατέθηκε στεφάνι από τους παίκτες του ΠΑΟΚ σε σημείο της κερκίδας όπου υπήρχε πανό με τα ονόματα των 6 αδικοχαμένων οπαδών του Δικεφάλου που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο των Τεμπών στις 4-10-1999. Επίσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή ακριβώς μετά.

Τα δεκάλεπτα: 20-30, 36-47, 53-67, 73-89

ΠΑΟΚ (Λυκογιάννης): Λοβ 10 (1), Γκρίφιν 17 (2), ΝτιΛέο 8 (1), Τζόουνς 14, Γιάνκοβιτς 6, Χριστοδούλου 3, Καμπερίδης Μ., Καμπερίδης Γ. 10 (1), Κάρτερ Τζ., Τολιόπουλος, Ογκμπέιντε 5.

ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Λιούις, Κάρτερ 28 (2), Μουράτος 14, Κακλαμανάκης 2, Γκόινς 7 (1), Νικολαΐδης, Σμιθ 22 (4), Αμίνου 4, Περσίδης 4, Γερομιχαλός 8 (2), Βουλγαρόπουλος.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ