Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0: Κανείς δεν έ(χ)ασε

Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) έληξε το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για την 5η αγωνιστική της Superleague Interwetten. Οι Πειραιώτες υποχώρησαν στην 3η θέση της βαθμολογίας έχοντας 11 βαθμούς, την ώρα που η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφτασε τους 7 βαθμούς και παρέμεινε στο πρώτο μισό της βαθμολογίας.

Το Πρώτο ημίχρονο

Τα πρώτα 45′ της αναμέτρησης είχε πάρα πολύ καλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να έχουν τις στιγμές τους να απειλήσουν η μία την άλλη ωστόσο έλειπε η κλασική ευκαιρία.

Η πρώτη τελική της αναμέτρησης έγινε στο 15′ και ήρθε από τους «ερυθρόλευκους». Ο Σισέ πήρε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ. Στο 24′ οι Πειραιώτες είχαν την καλύτερη στιγμή τους στο πρώτο ημίχρονο. Ο Λαλά έκανε τη σέντρα, ο Καμαρά βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε έξω από την «πράσινη» εστία. Στην αμέσως επόμενη φάση (25′) το «τριφύλλι» έκανε την πρώτη του τελική στην αναμέτρηση. Ο Καρλίτος πήρε την μπάλα, βρήκε τον Βιτάλ αριστερά αλλά το τελείωμα του Βραζιλιάνου δεν ανησύχησε τον Βάτσλικ.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα (31′) οι «πράσινοι» είχαν άλλη μία καλή ευκαιρία για να απειλήσουν τους πρωταθλητές. Ο Πέρεθ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Βάτσλικ έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 33′ η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχε άλλη μία τελική προσπάθεια αλλά η κεφαλιά του Χατζηγιοβάννη, μετά τη σέντρα του Χουάνκαρ πέρασε άουτ.

Στο τέλος του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός είχε δύο ακόμα καλές στιγμές. Στη μία (45′) ο Ελ Αραμπί προσπάθησε να γίνει απειλητικός αλλά η μπάλα βρήκε στα σώματα αντιπάλων του ενώ στο 45+7′ ο Καμαρά μετά από ωραία ενέργεια έκανε το αριστερό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Μπρινιόλι.

Το Δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο άνηκε κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στην ομάδα του Μαρτίνς. Μάλιστα οι Πειραιώτες έφτασαν μία «ανάσα» από το γκολ στο 70′ όταν η σέντρα-σουτ του Τικίνιο τράνταξε το δοκάρι του Μπρινιόλι. Τέσσερα λεπτά αργότερα (74′) το «τριφύλλι» είχε την καλύτερη στιγμή του στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Αλεξανδρόπουλος δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Βάτσλικ είχε πάρει πολύ καλή θέση και μπλόκαρε χωρίς προβλήματα.

Στο 78′ ο Ελ Αραμπί είχε την ευκαιρία να χρηστεί σκόρερ αλλά δεν τα κατάφερε μέσα από την περιοχή. Στο 83′ οι γηπεδούχοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα αλλά ο Σισέ έκανε επιθετικό φάουλ στον Μπρινιόλι προτού ο Τικίνιο στείλει τη μπάλα στη «πράσινη» εστία. Η πίεση συνεχίστηκε στα καρέ του Παναθηναϊκού στα τελευταία λεπτά αλλά δίχως την μεγάλη ευκαιρία από πλευράς γηπεδούχων με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Σωκράτης, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (99’ Λόπες), Μ. Καμαρά (90’ Κουντέ), Α. Καμαρά, Μασούρας (82’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί, Τικίνιο.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Χουάνκαρ, Σάρλια, Πούγγουρας, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Παλάσιος (79’ Λούντκβιστ), Χατζηγιοβάνης (79’ Μακέντα), Βιτάλ (99’ Αϊτόρ), Καρλίτος (93’ Μαουρίσιο).

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ