test
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Ξανθή Μισιρλή: Πρέπει να βοηθήσουν όλοι οι φορείς το γυναικείο ποδόσφαιρο!

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε η αρχηγός της γυναικείας ομάδας του Ατρομήτου Ξανθή Μισιρλή, στον Δημήτρη Δικαίο και τον Αθλητικό Κόσμο, η οποία ανέφερε πως μια γυναίκα ακολούθησε τον δρόμο του ποδοσφαίρου, πως βιώνει τον αθλητισμό στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό, σημείωσε επίσης τι λείπει από το γυναικείο ποδόσφαιρο ώστε να ασχοληθούν και άλλες κοπέλες, και άλλα πολλά ενδιαφέροντα.

Ποια είναι η Ξανθή Μισιρλή 

Η Ξανθή Μισιρλή γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου του 1998 στον Ταξιάρχη Ευβοίας.

Ξεκίνησε σε ακαδημίες αγοριών μέχρι τα 12 από 6 χρονών, στην συνέχεια
το ξεκίνημα της σε γυναικείο σωματείο ήταν στις Αβαντίδες Χαλκίδας μέχρι την ηλικία των  στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής γυναικών.
Μετά έπαιξε για έναν χρόνο λόγω πανελλαδικών στις Αρτέμιδες- Α.Ο.Ωρεών που ήταν στην Γ’  εθνική.
Αφού πέρασε  για σπουδές στην Καρδίτσα, πήρε μεταγραφή για τις Ελπίδες Καρδίτσας όπου αγωνίστηκε τρία χρόνια στο πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής. Ενώ τον τελευταίο χρόνο των σπουδών της φόρεσε την φανέλα των Τρικάλων πάλι στην Α’  εθνική.
Από  τον Σεπτέμβριο του 2020 ανήκει  στον Ατρόμητο Αθηνών όπου είναι και αρχηγός, η Μισιρλή αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος αλλά κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής.
Εκτός από το ποδόσφαιρο ήταν και στην ΑΕΚ παράλληλα στο ποδόσφαιρο σάλας, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα όντας αρχηγός της Ένωσης.
Έχει αγωνιστεί και στον Α.Ο.ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ στο ποδόσφαιρο άμμου όπου πήρε πρωτάθλημα και κύπελλο και ευρωπαϊκή συμμετοχή κύπελλο πρωταθλητριών EURO WINNERS CUP ), επίσης είναι διεθνής με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου άμμου.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα

Έχει τα διπλώματα προπονητικής UEFA B και C, εκτός από αθλήτρια του Ατρομήτου είναι και προπονήτρια στις ακαδημίες.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

1) Καλησπέρα Ξανθή, τι πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα ώστε το γυναικείο ποδόσφαιρο να έχει καλύτερη αντιμετώπιση;

Δυστυχώς πολλά είναι αυτά που πρέπει να αλλάξουν. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν στερεότυπα και προκαταλήψεις και να δοθεί η ίδια προσοχή, αντιμετώπιση και αναγνώριση με το αντρικό ποδόσφαιρο. Επίσης θα πρέπει να γίνει επαγγελματικό στην Ελλάδα όπως σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες!

2) Πως επέλεξες να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο, τι σε ώθησε περισσότερο;

Από μικρό παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου να γοητεύεται από την στρογγυλή θεά ακολουθώντας τον πατέρα μου στα γήπεδα ο οποίος ήταν και ο κύριος λόγος που ασχολήθηκα με αυτό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσω σε ηλικία 7 ετών σε ακαδημίες αγοριών έως ότου να έρθει η πρώτη μου εγγραφή σε γυναικείο σωματείο σε ηλικία 12 ετών στις Αβαντίδες Χαλκίδας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

3) Έχοντας αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες αλλά και στο ποδόσφαιρο σάλας και άμμου, ποιοι είναι οι στόχοι σου για την συνέχεια;

Οι στόχοι μου για το φετινό πρωτάθλημα της Β εθνικής γυναικών είναι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό έτσι ώστε η ομάδα να καταφέρει να επιστρέψει στα σαλόνια της Α εθνικής όπου και εκεί ανήκει. Έχουμε μικρό ηλικιακά ρόστερ αλλά με την σωστή καθοδήγηση των προπονητών μας πιστεύω αυτή η αποστολή θα έχει αίσιο τέλος..

4) Τι θα συμβούλευες μια νέα κοπέλα που θα ήθελε να ασχοληθεί με το γυναικείο ποδόσφαιρο;

Οι περισσότερες αθλήτριες κάνουμε αυτό που αγαπάμε χωρίς να πληρωνόμαστε και χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές.
Παρόλα αυτά η συμβουλή μου πρώτα απ’ όλα θα είναι προς τους γονείς των νέων κοριτσιών να παροτρύνουν τα κορίτσια τους να ξεκινήσουν ποδόσφαιρο καθώς είναι μια αδιέξοδος από την σύγχρονη μόδα της τεχνολογίας και έπειτα να συμβουλεύσω τα νέα κορίτσια να κάνουν με όλη τους την ψυχή αυτό που αγαπάνε και με δουλειά υπομονή και επιμονή θα πραγματοποιηθούν οι στόχοι τους πάνω στο άθλημα αυτό.

5) Πλέον στην Ελλάδα είναι δύσκολο να ζεις με αυτό που αγαπάς, πως μπορεί μια αθλήτρια- προπονήτρια να έχει ψυχική δύναμη να είναι πρωταγωνίστρια παντού;

Όσα εμπόδια, δυσκολίες ψυχική και σωματική κούραση υπάρχει μπροστά σου η αγάπη για το άθλημα αυτό υπερτερεί…. Και από εκεί ανακτώνται όλες οι δυνάμεις .
Πρωταγωνίστρια δεν ξέρω αν μπορώ να χαρακτηριστώ σίγουρα όμως προσπαθώ να ανταπεξέλθω σε όλες μου τις υποχρεώσεις.

6) Πως αντιμετωπίζουν οι άνδρες φίλαθλοι τους αγώνες των γυναικείων ομάδων, έχει τύχει να γίνει κάτι που να σου έμεινε χαραγμένο στην μνήμη σου;

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε την στήριξη που θα θέλαμε .
Παρόλα αυτά με αργά βήματα κερδίζουμε όλο και περισσότερο κόσμο διότι βλέπουν την προσπάθεια που κάνουμε ως ομάδες ! Και δεν μπορώ να κρύψω ότι πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι πριν δουν γυναικείο ποδόσφαιρο μιλούσαν υποτιμητικά για αυτό .
Αυτό που μου έχει μείνει χαραγμένο στην μνήμη είναι οι φίλαθλοι της γυναικείας ομάδας του ΠΑΟΚ όταν αγωνιζόμουν εγώ στις Ελπίδες Καρδίτσας και κάναμε πρωταθλητισμό ο οποίος κόσμος είχε έρθει με λεωφορεία ( τουλάχιστον 200 άτομα) για να στηρίξουν την ομάδα τους .
Το κλίμα αυτό που είχαν δημιουργήσει ήταν πράγματι αξιοζήλευτο και μακάρι να ακολουθούσε ο κόσμος των μεγάλων ομάδων και τις αντίστοιχες γυναικείες.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

7) Τέλος εκτός από παίκτρια είσαι και στις ακαδημίες του Ατρομήτου, θεωρείς πως χρειάζεται μεγαλύτερη προβολή το κομμάτι αυτό και πως μπορεί να γίνει αυτό;

Θεωρώ ότι η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει κάνει ένα βήμα ώστε να παροτρύνει γυναίκες να ασχοληθούν με τα τμήματα υποδομών έχοντας δωρεάν τα δίδακτρα για το UEFA C Που αναφέρεται μόνο σε αναπτυξιακές ηλικίες.
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες ασχολούνται με αυτό και είναι πολύ ικανοποιητική και αξιόλογη η δουλειά τους.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ