Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Προσέφεραν θέαμα για καλό σκοπό

Σε τριήμερο τουρνουά που διοργάνωσε ο ΟΦΗ για καλό σκοπό το οποίο διεξάχθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Βαρδινογιάννειου αθλητικού κέντρου, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν στο χωριό Θραψανό το οποίο υπέστη πλήγμα από τους σεισμούς, οι ομάδες που έλαβαν μέρος χάρισαν όμορφο θέαμα.

Οι ομάδες που έλαβαν μέρος στο τουρνουά αυτό ήταν ο διοργανωτής ΟΦΗ, ο Μίλωνας, Ο Παναθηναϊκός και ο Φοίνικας Σύρου.

Στα δύο πρώτα παιχνίδια των «πράσινων» επικράτησαν επί του Μίλωνα με 3-0 καθώς και στο χθεσινό ( 9/10) παιχνίδι με τον ΟΦΗ με 3-0. Ο Φοίνικας από την άλλη στο πρώτο παιχνίδι κέρδισε τον ΟΦΗ 3-0 και στο παιχνίδι με το Μίλωνα επικράτησε στα σετ με 3-1.

Το παιχνίδι
Παναθηναϊκός και Φοίνικας άφησαν εντυπώσεις και παρόλο που και το σημερινό παιχνίδι ήταν φιλικό λόγω της διοργάνωσης υπήρχε θέαμα σαν πραγματικό ντέρμπι. Ο Φοίνικας Σύρου προηγήθηκε στο πρώτο σετ με 25-21, ενώ στη συνέχεια ανέβασε περισσότερους ρυθμούς και ο Παναθηναϊκός. Αρκετά χαμένα σερβίς κόστισαν τους πόντους στον Φοίνηκα, δίνοντας το 2ο σετ στον ΠΑΟ που έληξε με 25-22 ισοφαρίζοντας με 1-1.
Λίγο πριν τη λήξη του 2ου σετ υπήρξε μία μικρό παρεξήγηση με τον πρώην παίκτη του Φοίνικα Δημήτρη Γκάρα και τον τεχνικό της πρώην ομάδας του Igor και αυτό κόστισε την αποβολή του προπονητή από τον πάγκο της ομάδας του.

Πραγματικό ντέρμπι συνεχίστηκε να είναι το παιχνίδι και στο 3ο σετ ανάμεσα σε δύο δυνατές ομάδες Παναθηναϊκό και Φοίνικα Σύρου χαρίζοντας θέαμα και παράλληλα προετοιμάζοντας και για την έναρξη του πρωταθλήματος της volley league την επόμενη εβδομάδα. Από ανατροπή σε ανατροπή κύλησαν οι πόντοι στο 3ο σετ καθώς το «τριφύλλι» βρέθηκε για ένα διάστημα αρκετά πίσω αφού η ομάδα της Σύρου ανέβασε φουλ ρυθμούς έχοντας πιο εύστοχα σετ. Το 3ο σετ έληξε υπέρ του Φοίνικα με 21-25.

Στροφή έκανε ο Παναθηναϊκός στο 4ο σετ κάνοντας καλύτερη εμφάνιση. Με περισσότερη ένταση μπήκαν οι «πράσινοι» στο 4ο σετ θέλοντας να ισοφαρίσουν τον δυνατό τους αντίπαλο Φοίνικα Σύρου. Φορτσάτος και με Ράπτη πήρε το 4ο σετ με 25-19 η ομάδα του Δ. Ανδρεόπουλου κάνοντας το 2-2.

Σκληρή μάχη δόθηκε για την επικράτηση στο 5ο σετ με τον ΠΑΟ ο οποίος αρχικά  προηγούνταν με 3-0 και στη συνέχεια ο Φοίνικας ισοφάρισε άμεσα σε 4-4. Τελικά το «τριφύλλι» νίκησε τον Φοίνικα με 3-2 νικώντας το 5ο σετ με 15-9 και κάνοντας το 3 στα 3 στο τουρνουά.

 

 

Τα σετ

1ο: 25-21

2o: 25-22

3o: 21-25

4o: 25-19

5ο: 15-9

ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
Σπουδές: 1ο ΙΕΚ Ηρακλείου προϋπηρεσία: post game, tharkis sport, prismasport, sportsnews 24/7, ert open 106,7

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ