Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Ηττήθηκε αλλά ”κέρδισε” εμπειρίες η Εθνική

Υπό την παρουσία 110 θεατών το γυναικείο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώρισε την δεύτερη συνεχόμενη ήττα, αυτήν την φορά με 14-35 από την κάτοχο του Παγκόσμιου πρωταθλήματος Ολλανδία, στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2022. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν δεδομένη με την έναρξη του παιχνιδιού να βρίσκει την φιλοξενούμενη ομάδα μπροστά στο σκορ με ένα σερί τεσσάρων τερμάτων .

Το πρώτο σουτ της Εθνικής Ελλάδος ήρθε λίγο πριν την συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών παιχνιδιού και το γκολ λίγο αργότερα με την Νικόλ Κεπεσίδου. Μέχρι την λήξη του 1ου ημιχρόνου τα ηνία της αναμέτρησης είχε η Ολλανδία στέλνοντας τις δύο ομάδες για τα αποδυτήρια με το σκορ να σταματάει στο 6-21 .

Κατά την διάρκεια του διαλλείματος λόγο ημιχρόνου βραβεύτηκαν από την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης και ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου η εικόνα της Εθνικής Ελλάδος άλλαξε προς το καλύτερο αλλά η ψαλίδα είχε ήδη ανοίξει με τον Ομοσπονδιακό προπονητή, Παναγιώτη Μεσσήνη να μοιράζει τα λεπτά συμμετοχής έως ότου ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα από τους Αυστριακούς διαιτητές , με την Ολλανδία να νικάει με τελικό αποτέλεσμα 14-35 φτάνοντας έτσι τις δύο συνεχόμενες νίκες.

Ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών, Παναγιώτης Μεσσήνης μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και τόνισε: ” Ξέραμε σε ποιον όμιλο μπήκαμε , περιμέναμε αυτές τις διαφορές , στο 1ο ημίχρονο είχαμε άγχος χωρίς λόγο. Κάναμε τακτικά λάθη .Στο 2ο ημίχρονο προσπάθησαν οι κοπέλες να πάρουν ότι καλύτερη εμπειρία μπορούσαν καθώς είναι χαοητική η διαφορά ”.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις της Κατερίνας Μανιάς η οποία αγωνίζεται στον ΟΦΝ Ιωνίας:” Ξέραμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε. Ξεκινήσαμε νωθρά καθώς υστερούμε σε φυσική κατάσταση . Πιστεύουμε πως με την δουλεία και με την πάροδο του χρόνου θα είμαστε ποιο ενισχυμένες ”.

Τον δρόμο προς τα 14 τέρματα που πέτυχε η Εθνική Ελλάδος βρήκαν οι : Χατζηπαρασίδου,Γκάτζιου(x3) , Ζηνωνίδου, Καρέλα(x2) και από 1 γκολ οι Σεβδίλη, Στουγιαννίδου ,Ζενέλι και Κεπεσίδου.

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ